Ελλάδα-Γεωργία: Η Εθνική τελικά ηττήθηκε στην Ισπανία

Η Ελλάδα κλείνει τον πρώτο κύκλο αγώνων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με ακόμα μια ισοπαλία 1-1. Ξανά χωρίς να οφείλεται σε... εκείνη το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γεωργία, ξανά με πολλά προβλήματα.

Ο Ζέκα της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021
Ο Ζέκα της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο τελικός απολογισμός της πρώτης παρτίδας αγώνων της Εθνικής Ελλάδας για τον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ήταν 2 βαθμοί. Ο μίνιμουμ στόχος γι' αυτό το διάστημα όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προ μηνών ήταν 3 βαθμοί. Η Ελλάδα υπολείπεται ενός βαθμού, οπότε ήδη βρίσκεται στο κυνήγι και σε μειονεκτική θέση στην προσπάθεια για την επανεμφάνισή της σε κάποιο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, ύστερα από το 1-1 με τη Γεωργία στο γήπεδο της Τούμπας.

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε από την ισοπαλία 1-1 της πρεμιέρας στη Γρανάδα κόντρα στο φαβορί του ομίλου, την Ισπανία, αφορούσε τη νοοτροπία της Ελλάδας στα υπόλοιπα παιχνίδια του καλενταριού, όπου θα ψάχνει το αποτέλεσμα και κατά συνέπεια το γκολ. Η απάντηση ήρθε στα 90 λεπτά του αγώνα κόντρα στους Γεωργιανούς. Η δεύτερη Εθνική του Τζον φαν'τ Σχιπ δεν μπορεί να ψάξει αποτελεσματικά το γκολ, την ευκαιρία. Η ομάδα που έκανε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών στα προκριματικά του Euro 2020 και στο Nations League, η ομάδα που είχε συνηθίσει να τελειώνει τους αγώνες με +20 τελικές επί Ολλανδού τεχνικού, πλέον είναι η ομάδα που διαθέτει το μεμονωμένο ταλέντο, όμως όχι το πλάνο.

Το μεμονωμένο ταλέντο του Χρήστου Τζόλη στο 'σπίτι' του ήταν αυτό που στο 8' παραλίγο να φέρει το 1-0. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέναντι σε μία ομάδα που μπήκε αρκετά αμυντικά, αλλά με το πέρασμα των λεπτών και την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης άρχισε να απειλεί. Το πλάνο του Φαν'τ Σχιπ με τον Τζόλη δεξιά και τον Κώστα Φορτούνη αριστερά δεν είχε αποτέλεσμα, αν και ο μέσος του Ολυμπιακού προσπάθησε να ανοίξει χώρους. Στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο σκόρερ του φιλικού με την Ονδούρα, Βαγγέλης Παυλίδης, αντί του σκόρερ της Eredivisie, Γιώργου Γιακουμάκη, ακόμα μια επιλογή που δεν 'βγήκε' στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα.

Για ένα ημίχρονο η Ελλάδα ήταν ανώτερη αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο. Για ένα (δεύτερο) ημίχρονο, η Ελλάδα έμοιαζε να έχει απέναντί της την Ισπανία και να μην μπορεί να κάνει ούτε τελική. Η είσοδος του Χάρη Μαυρία (λόγω μυικού τραυματισμού του Μιχάλη Μπακάκη) στο 42' και του Δημήτρη Λημνιού στη θέση του Τζόλη στην ανάπαυλα απέτυχε να κάνει αίσθηση. Ούτε η είσοδος του Γιακουμάκη και του Γιώργου Μασούρα στο 71'.

Ο τρόπος επίτευξης του ελληνικού τέρματος ήταν, όπως και στην πρεμιέρα, αναπάντεχος. Σέντρα του Λημνιού από δεξιά, κακή εκτίμηση του Όταρ Κακαμπάτζε και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να αποβεί κομβικό για τους στόχους της χώρας μας. Για δύο λεπτά. Τόσο άντεξε το προβάδισμα, αφού ο MVP των φιλοξενουμένων, ο οποίος από αριστερά έκανε πάρτι, ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια ισοφάρισε στο 78' και θύμισε στην Εθνική Ελλάδας ότι ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στην Πορτογαλία, παίρνοντας μαζί και τη νοοτροπία του.

Το τελικό 1-1 μοιάζει πιο δίκαιο για την Ελλάδα από τη Γεωργία, που για ακόμα ένα ματς ήταν μαχητική, αλλά στο τέλος δεν πήρε τη νίκη. Οι 2 βαθμοί που συγκέντρωσε η 'γαλανόλευκη' στους πρώτους αγώνες την αφήνουν ήδη 5 πίσω από την Ισπανία και 4 από τη Σουηδία. Απομένουν 8 παιχνίδια, με την Ελλάδα να ψάχνει ξανά να δημιουργήσει, να χτίσει για τη νίκη. Απέτυχε στο -θεωρητικά- δεύτερο πιο εύκολο παιχνίδι, όμως είναι νωρίς ακόμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK