Ελλάδα-Μολδαβία 2-1

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος γλίτωσε την κακή Εθνική από τη δεύτερη εντός έδρας γκέλα στα προκριματικά του Euro 2008. Mε γκολ στο 94ο λεπτό χάρισε τη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-1 και έστειλε την Ελλάδα 5 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση. Ο Χαριστέας είχε ανοίξει το σκορ στο 30' για να... σπείρει τον πανικό ο Φρούνζα δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Ελλάδα-Μολδαβία 2-1

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος γλίτωσε την κακή Εθνική από τη δεύτερη εντός έδρας γκέλα στα προκριματικά του Euro 2008. Ο Μεσσήνιος άσος σκόραρε στο 94ο λεπτό και χάρισε τη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-1. Η Ελλάδα πλέον αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και παραμένει το πρώτο φαβορί για πρόκριση στην τελική φάση. Ο Χαριστέας είχε ανοίξει το σκορ στο 30' για να... σπείρει τον πανικό ο Φρούνζα δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Για άλλη μια φορά ο Οτο Ρεχάγκελ πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Γερμανός προπονητής δεν είχε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα, πλην τριών –αναμενόμενων- αλλαγών σε ισάριθμες θέσεις. Ο Νικοπολίδης πήρε τη θέση του Χαλκιά, ο Πατσατσόγλου αυτή του Μπασινά και ο Γκούμας αντικατέστησε τον Ανατολάκη.

Αναλυτικά:

* (link:156060)3ος όμιλος: Στη δεύτερη θέση Βοσνία, Νορβηγία(/link)
* (link:156248)To contra.gr στο Ηράκλειο(/link)
* (link:156256)Ρεχάγκελ: "Είναι νωρίς"(/link)
* (link:156258)Η κριτική των διεθνών(/link)
* (link:156264)Χαμός στα αποδυτήρια της Εθνικής(/link)
* (link:156267)Ο ξένος Τύπος(/link)




Διαβάστε ακόμα:

* (link:156235)Ηττα των Ελπίδων από την Κροατία(/link)
* (link:156245)Στα τελικά οι Νέοι, σάρωσαν τη Σουηδία(/link)


Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης δεν είχε καμία σχέση ως προς την ποιότητα και τον ρυθμό με αυτό κόντρα στην Ουγγαρία. Κι αυτό γιατί οι Μολδαβοί ήταν πιο σοβαροί, πιο οργανωμένοι και είχαν ένα πλάνο στο παιχνίδι τους.

Η Εθνική τα βρήκε σκούρα, κυρίως από τις πτέρυγες όπου ο Αμανατίδης και ο Σεϊταρίδης δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους. Είναι χαρακτηριστικό πως ηδεύτερη φάση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (μετά από αυτή του Γκέκα στο 8') σημειώθηκε στο 22’ με κεφαλιά-προάγγελο του Χαριστέα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καθαρές φάσεις για γκολ, τις οποίες έδιωξε ο Νικοπολίδης.

Η Εικόνα της Αναμέτρησης:

8ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα φτάνει στον Γκέκα, ο οποίος κάνει το σουτ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα χτυπά στον Μπορντιάν που ήταν πάνω στη γραμμή.

9ο λεπτό: Σουτ του Αλεξέεφ, ο Νικοπολίδης διώχνει δύσκολα.

22ο λεπτό: Κόρνερ για την Ελλάδα, ο Χαριστέας πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.

27ο λεπτό: Δύσκολη απόκρουση του Νικοπολίδη σε κοντινό σουτ του Μπουγκαγιόφ.

30ο λεπτό: Γκολ για την Ελλάδα! Σέντρα του Πατσατζόγλου από τα δεξιά, ο Χαριστέας πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας κι ανοίγει το σκορ.

42ο λεπτό: Σέντρα του Χαριστέα από τα δεξιά, ο Γκέκας πιάνει στην κίνηση την κεφαλιά, αλλά η μπάλα "γλύφει" το δεξί δοκάρι της εστίας των Μολδαβών.

48ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

80ο λεπτό: Γκολ για τη Μολδαβία! Ο Φρούνζα μπαίνει από τα αριστερά και με συρτό δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

94ο λεπτό: Γκολ για την Ελλάδα! Με κοντινή προβολή ο Λυμπερόπουλος βγάζει το φίδι από την τρύπα και κάνει το 2-1 για την Εθνική!

Στο 30ο λεπτό, όμως, το Παγκρήτιο «ζωντάνεψε» όταν ο Χαριστέας βρήκε στόχο με το κεφάλι. Σε μία φάση που θύμιζε λίγο το γκολ με τη Γαλλία το 2004, ο Πατσατζόγλου βρήκε με σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας τον υψηλόσωμο επιθετικό, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το γκολ ζωήρεψε λίγο τις κινήσεις των διεθνών, αλλά φάσεις μπροστά από την εστία των αντιπάλων δύσκολα γίνονταν. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 42’, όταν ο Γκέκας με κεφαλιά πήγε να μιμηθεί τον Χαριστέα, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το να γράψουμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κάκιστο, ίσως να είναι υπερβολικό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το ματς ήταν ένα... καλό υπνωτικό για όσους έχουν πρόβλημα αϋπνίας. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τα τελευταία λεπτά. Εξηγούμε παρακάτω.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας ρίξει κατακόρυφα τον όποιο ρυθμό είχαν στο πρώτο μέρος, διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πάνω χέρι στο ματς, ωστόσο παρουσίαζαν πρόβλημα στο να διασπάσουν την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Αντίθετα, οι Μολδαβοί ήταν 100% εύστοχοι και μας έκαναν τη ζημιά στο 80ο λεπτό. Την ώρα που... μας είχε πάρει ο ύπνος από το θέαμα και την εικόνα, ο Φούντζα βρήκε την ευκαιρία να μας ξυπνήσει απότομα, παραβιάζοντας την εστία του Νικοπολίδη.

«Και τώρα τρέχουμε». Αυτή είναι η φράση που αντιπροσωπεύει την αντίδραση της Εθνικής στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ο Οτο Ρεχάγκελ έβαλε μέσα και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο (πλην των Λυμπερόπουλου και Σαμαρά που είχαν εισέλθει νωρίτερα), η Εθνική έψαχνε με κάθε είδους μπαλιές τον τρόπο να σώσει την παρτίδα και τα κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα απελπισμένο γέμισμα προς την περιοχή των Μολδαβών έμελε να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Η μπάλα βρήκε πολλά πόδια και σώματα μέχρι να φτάσει στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με κοντινή προβολή –και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα- έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους πρωταθλητές Ευρώπης. Τρεις βαθμοί που στέλνουν –με χιτσκοκικό τρόπο είναι αλήθεια- την Εθνική μας 5 βαθμούς μακριά από Τουρκία, Νορβηγία και Βοσνία.


Διαιτητής: Γιαν Βέγκερεεφ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Καραγκούνης - Γιόσαν, Γκάτσαν, Τίγκιρλας
Γκολ: 30' Χαριστέας, 94' Λυμπερόπουλος - 80' Φρούνζα

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Γκούμας, Κυργιάκος, Πατσατζόγλου (83' Γιαννακόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Αμανατίδης (72' Σαμαράς), Χαριστέας, Γκέκας (64' Λυμπερόπουλος).

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Καλαντσέα, Επουρεάνου, Γκολοβατένκο, Νάμασκο, Κατίνσους, Μπορντιάν, Κομλεόνοκ (82' Τίγκιρλας), Γιόσαν, Γκάτσαν, Αλεξέεφ (64' Φρούντζα), Μπουγκαϊόφ (57' Ζμέου)




News 24/7

24MEDIA NETWORK