Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Άρεσε η Εθνική, άρεσε και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Με κορυφαίο του γηπέδου τον μέσο της Τζένοα, η Ελλάδα είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά έμεινε στο 0-0 με τους Νιγηριανούς στο πρώτο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Αλλαγμένο κατά τα 10/11 σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία ήταν το αρχικό σχήμα της Εθνικής ομάδας, καθώς μόνο ο Κώστας Μανωλάς πήρε φανέλα βασικού και στα δύο ματς. Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε ανάποδο τρίγωνο στα χαφ με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στη βάση, τον Ανδρέα Σάμαρη αριστερά και τον Γιώργο Καραγκούνη -κατά κύριο λόγο- δεξιά.

Με εξαίρεση ένα σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν δημιούργησε ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του μέχρι το 20ό λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Σάντος ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και να εκμεταλλευθούν την κακή αμυντική λειτουργία της Νιγηρίας. Όπερ και εγένετο.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0
INTIME SPORTS

Ο 37χρονος Καραγκούνης έκλεψε αρκετές μπάλες, δημιούργησε ή εκτέλεσε, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πάντα ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού. Επιπλέον, οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Φετφατζίδης ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 21ο και το 28ο λεπτό αντίστοιχα.

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Στέφανος Καπίνο αντικατέστησε τον Παναγιώτη Γλύκο και ο Παναγιώτης Κονέ τον Καραγκούνη, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε στη θέση του Φάνη Γκέκα, ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα και ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε εκείνη του Ανδρέα Σάμαρη. Η διάταξη από 4-3-2-1 άλλαξε σε 4-2-3-1 (πίσω οι Ταχτσίδης-Τζιόλης, στη "μύτη" ο Κονέ).

Κάπου εκεί άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η συσσωρευμένη κόπωση από τις συνεχόμενες προπονήσεις και το μακρύ ταξίδι, με συνέπεια να μην καταγραφούν πολλές αξιόλογες φάσεις στο τελευταίο 20λεπτο. Εξαίρεση αποτέλεσε η εκπληκτική αντεπίθεση του 83ου λεπτού, η οποία προήλθε από εξαιρετική μπαλιά του Τζιόλη προς τον Μήτρογλου και εξουδετερώθηκε από τον Βίνσεντ Ενιεάμα. Οι Νιγηριανοί λίγο έλειψε να εκμεταλλευθούν τη "γαλανόλευκη" κούραση στο φινάλε, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ελλάδα - Νιγηρία 0-0
INTIME SPORTS

Σχόλιο

Αισθητά βελτιωμένη από το φιλικό με την Πορτογαλία παρουσιάστηκε η Εθνική ομάδα, η οποία πίεσε, έτρεξε σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, δημιούργησε και άξιζε ένα γκολ παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς. MVP ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, πολύ καλός ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ και η αμυντική λειτουργία κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Το θέμα είναι ότι οι διεθνείς θα πρέπει να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες διάκρισης.

Ελλάδα: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (63' Τζιόλης), Καραγκούνης (46' Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Γκέκας (63' Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80' Σαλπιγγίδης)

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Ομέρουο, Ετσιετζίλε (41' Οντουνλάμι), Ονάζι, Μίκελ, Μούσα (46' Ουτσέμπο), Μόουζες, Οντεμβίγκι, Εμενίκε (77' Νουόφορ).

Διαβάστε ακόμη:

H Kαλομοίρα, ο Εθνικός ύμνος και το σούβλισμα αρνιών (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK