Ελλάδα-Πορτογαλία: Και στα φιλικά πελατειακές σχέσεις

Το Σάββατο το βράδυ η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της ενόψει του Μουντιάλ. Θυμηθείτε τι έκανε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον....αγαπημένο της αντίπαλο στα τελευταία δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες

Ελλάδα-Πορτογαλία: Και στα φιλικά πελατειακές σχέσεις

Ένα μήνα και τέσσερις ημέρες μετά και τη μαθηματική κατάκτηση της πρόκρισης στο EURO της Πορτογαλίας, η Εθνική ταξιδεύει στη χώρα της Ιβηρικής για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ, με την 11άδα που μερικούς μήνες αργότερα θριάμβευσε, έβαλε δύσκολα στους Πορτογάλους και απέσπασε ισοπαλία 1-1 με το ελληνικό γκολ να έρχεται από το κεφάλι του Βασίλη Λάκη.

Το κλου της βραδιάς ήταν η εντυπωσιακή απόκρουση του Αντώνη Νικοπολίδη σε πέναλτι του Λουίς Φίγκο. Επακολούθησαν φυσικά οι δύο τρομερές νίκες στο απίστευτο, για τα ελληνικά χρώματα, EURO 2004.

Τα στοιχεία του αγώνα

Πορτογαλία: Ρικάρντο - Μιγέλ, Ρούι Ζόρζε, (70' Ροζέριο Ματίας), Αντράντε (75' Κανέιρα), Φ. Κόουτο (68' Μπέτο), Ρούι Κόστα, Ντέκο, Κοστίνια, Φίγκο, Μπόα Μόρτε (46' Σιμάο), Παουλέτα

Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι

Ελλάδα: Νικοπολίδης - Σεϊταρίδης, (75' Γεωργιάδης), Φύσσας, Καψής (86' Νταμπίζας), Δέλλας, Ζαγοράκης (68' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (46' Λάκης), Τσιάρτας (46' Μπασινάς), Χαριστέας (72' Παπαδόπουλος), Νικολαΐδης (46' Βενετίδης)

Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

Σκόρερ: 47' Λάκης - 59' Παουλέτα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το EURO 2008, η Εθνική αντιμετώπισε την....αγαπημένη της Πορτογαλία σε φιλικό παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ. Για ακόμη μία φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρόσφερε μεγάλες στιγμές με τον εν λόγω αντίπαλο, αφού νίκησε 2-1 με δύο γκολ-φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη μέσα σε αποθέωση από τους Έλληνες ομογενείς. Η ελληνική παρουσία στο EURO 2008 δεν ήταν ανάλογη.

Tα στοιχεία του αγώνα

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (46' Σεϊταρίδης), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Κυργιάκος, Αντζας (46' Γκούμας), Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (77' Τζιόλης), Χαριστέας (68' Σαλπιγγίδης), Αμανατίδης (46' Γιαννακόπουλος), Γκέκας (46΄ Σαμαράς)

Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Φερέιρα, Κανέιρα (46' Μιγκέλ), Μέιρα (46' Αλμέιδα), Βελόσο (67' Μειρέλες), Καρβάλιο, Πέπε (46' Αλβες), Μάρτινς, Κουαρέσμα (67' Ριμπέιρο), Γκόμες, Σιμάο (17' Μουτίνιο)

Προπονητής: Λουΐς Φελίπε Σκολάρι

Σκόρερ: 33', 60' Καραγκούνης - 75' Γκόμες

Bonus οι δύο νίκες στο EURO 2004

News 24/7

24MEDIA NETWORK