Eλβετικό δικαστήριο βγάζει "λάδι" την FIFA για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ

H FIFA, κατά το Εμπορικό Δικαστήριο της Ζυρίχης, δεν έχει καμία ευθύνη για την εργατική νομοθεσία στο Κατάρ και για τον τρόπο που εφαρμόζεται.

Eλβετικό δικαστήριο βγάζει "λάδι" την FIFA για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ

Βαθιά ανάσα πήρε η FIFA η οποία την Παρασκευή δικαιώθηκε στο θέμα της εργατικής νομοθεσίας στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό δικαστήριο της Ζυρίχης απέρριψε την προσφυγή συνδικάτων από την Ελβετία και το Μπαγκλαντές που είχε γίνει για λογαριασμό των εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές που δουλεύουν στα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Το δικαστήρια απεφάνθη ότι η FIFA δεν είχε την υποχρεώση να απαιτήσει από το Κατάρ να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει νομική ευθύνη για τις όποιες παραβιάσεις του εργατικού δικαίου διαπράττονται.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει αναπτυχθεί κίνημα το οποίο με συγκεκριμένες καταγγελίες και παραδείγματα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων στα έργα του Μουντιάλ του 2022.

Η FIFA με την απόφαση κερδίζει χρόνο και κινείται πλέον πιο άνετα. Παράλληλα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με τις καταριανές αρχές για να εγγυηθεί ότι οι συνθήκες εργασίας θα είναι ικανοποιητικές για όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK