'Εμειναν στο μηδέν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ

'Εμειναν στο μηδέν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ

Χωρίς νικητή έληξε η μεγάλη αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ». Οι δυο ομάδες, σε ένα μέτριο από αγωνιστικής πλευράς παιχνίδι, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

Τα νεύρα, η δύναμη και το πάθος υπερίσχυσαν, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα είχαν σημειωθεί 12 φάουλ, αριθμός ρεκόρ για τα αγγλικά δεδομένα. Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 23’ με ένα φάουλ του Τζέραρντ, το οποίο κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ. Η συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική, καθώς ο ρυθμός έπεσε απελπιστικά. Στο 43’ η Μάντσεστερ έχασε την καλύτερη της ευκαιρία, όταν ο Φέρντιναντ ξεκίνησε μια κούρσα από την άμυνα, πέρασε την κάθετη πάσα στον Φαν Νίστελροι, ο οποίος βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο, το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «μπέμπηδες» να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα τους και την γηπεδούχο να πιέζει προκειμένου να πετύχει κάποιο γκολ. Οι «κόκκινοι» έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Κράουτς στο 63’, όμως, το πλασέ που επιχείρησε ο υψηλόσωμος επιθετικός κατέληξε στην αγκαλιά του Ολλανδού πορτιέρο της Γιουνάιτεντ. Η πίεση των πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε και ένα καλό σουτ του Στίβεν Τζέραρντ στο 78’ έξω από την μεγάλη περιοχή αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Φαν Ντερ Σαρ. Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στη φιλοξενούμενη, όταν ο Γκιγκς εκτέλεσε απευθείας φάουλ σε καλή θέση για την Μάντσεστερ, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ρέινα.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Φίναν, Χίπια, Ρίισε, Κάραχερ, Αλόνσο, Τζέραρντ, Γουόρνοκ (84’ Τραορέ), Κράουτς (79’ Σισέ), Γκαρσία, Σιναμά-Πονγκόλ (71’ Σισοκό).
Μάντσεστερ Γ: Φαν ντε Σαρ, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Ο’ Σεϊ, Κιν (87’ Γκιγκς), Σκόουλς, Ρίτσαρτσον, Ρούνεϊ (88’ Φλέτσερ), Φαν Νίστελροϊ, Ρονάλντο (90’ Παρκ), Σμιθ.



Νέο σοκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς μετά τον Γκάμπριελ Χάιντζε (ο οποίος θα απουσιάσει έξι μήνες απο την αγωνιστική δράση) και ο Ρόι Κιν αποχώρησε τραυματίας απο τον αγώνα της Κυριακής με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Ο αρχηγός των «μπέμπηδων» αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για αποχή του απο τις υποχρεώσεις της Μάντσεστερ για τους επόμενους δυο μήνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK