Εμεινε με τις εντυπώσεις και το αήττητο

Εμεινε με τις εντυπώσεις και το αήττητο

Ο Αρης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο UEFA, μετά το 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί της Ρόμα. Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν για ένα καλό αποτέλεσμα και μόνο (αφού ελπίδες πρόκρισης δεν υπήρχαν μετά το 5-1) και κατάφεραν να μείνουν αήττητοι στην έδρα τους για 16ο παιχνίδι στα κύπελλα Ευρώπης! Αξιοι συγχαρητηρίων οι φίλαθλοι του Αρη που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Μενέα πρόσωπαοι δύο ομάδες, στον πάγκο τωντζιαλορόσι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με ανορθόδοξους τρόπους να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Με ενισχυμένο το κέντρο και την άμυνα, ο Αρης είχε πρωταρχικό σκοπό να κρατήσει μακριά από την άμυνα τους αντιπάλους και μέσω των αντεπιθέσεων να δημιουργήσει τη φάση στην περιοχή τους.

Κάτι που έδειχνε δύσκολο, αφού οι της Ρόμα έκλειναν τους διαδρόμους και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης. Οσο περνούσε ο χρόνος οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να πιέσουν τους φιλοξενούμενους, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν δύο σουτ με τον Μωυσιάδη και τον Κασέρες, τα οποία όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ντόνι.

Λουτσιάνο Σπαλέτι: "Ο Αρης είναι πολύ καλή ομάδα και αξίζει κάτι παραπάνω. Πήραμε αυτό που θέλαμε και αναφέρομαι στην πρόκριση. Τώρα σκεφτόμαστε το Καμπιονάτο".

Μάρτι Κουούζελα: "Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και από τα παιδιά. Τώρα συγκεντρωνομαστε στο ματς με την Προοδευτική. Εκεί παίζω το "κεφάλι" μου".

Παρά το γεγονός πως η Ρόμα έπαιζε με αρκετές απουσίες και με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, η πλάστιγγα του αγώνα έγερνε προς το μέρος τους, αφού συγκέντρωναν περισσότερες πιθανότητες για το γκολ. Mάλιστα, στον χώρο της επίθεσης οι πιτσιρικάδες Κάρζα και Οκάκα έκαναν ουκ ολίγες φορές αισθητή την παρουσία τους χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για το πολυπόθητο τέρμα.

Όχι πως το γκολ θα έκρινε την πρόκριση. Απλώς θα ανέβαζε τις μετοχές των λεγόμενων αναπληρωματικών της Ρόμα που στο συγκεκριμένο ματς ήθελαν να δείξουν την αξία τους και να αποδείξουν στον Σπαλέτι ότι αξίζουν μια θέση στη βασική ενδεκάδα.

Το ίδιο ίσχυε και για τον 21χρονο Μιχάλη Μπόλο του Αρη, ο οποίος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των γηπεδούχων, ενώ είχε στο ενεργητικό του μια πολύ καλή φάση μόλις στο 1ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν με σουτ –ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των «τζιαλορόσι»- έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ιδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τον τρόπο να «ζεστάνουν» την εξέδρα με μια καλή φάση και τους Ιταλούς να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους το γκολ.

Με βάση την εικόνα που παρουσίαζαν τόσο ο Αρης, όσο και η Ρόμα, το τέλος έμοιαζε λίγο-πολύ αναμενόμενο. Το 0-0 σε γενικές γραμμές φανέρωνε τα σημεία της αναμέτρησης και ουσιαστικά ήταν δίκαιο και για τις δύο ομάδες.

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι έριξε τους τίτλους τέλους στην (σύντομη) ευρωπαϊκή πορεία του Αρη, ο οποίος στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στις εγχώριες διοργανώσεις και συγκεκριμένα στη Β’Εθνική και στη μάχη που δίνει για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.


Διαιτητής: Αλόν Γεφέτ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Βανγκέλι - Μπόβο

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Καρατζιοβαλής, Βανγκέλι, Κολτσίδας, Ντεκάμπς, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Μπόλος (59' Ντομορό), Κάσερες, Νεμπεγλέρας, Μωυσιάδης, Μπενίσκος.

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Πανούτσι, Μεσέ, Μπόβο, Κίβου (85' Ρόσι), Ακουϊλάνι (65' Περότα), Ντακούρ, Ταντέι (74' Ντε Ρόσι), Χάρζα, Αλβαρεζ, Οκάκα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK