"Εμφραγμα" του Ολυμπιακού στο Μπερναμπέου

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία απέναντι στη Ρεάλ. Μόλις τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι "ερυθρόλευκοι" κρατούσαν το 1-1 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", αλλά ο ένας νεαρός, ο Σολδάδο, είχε αντίθετη άποψη δίνοντας τη νίκη στους Μαδριλένους με 2-1. Αξιζαν κάτι καλύτερο οι "ερυθρόλευκοι" βάσει της εμφάνισης στο δεύτερο μέρος.

"Εμφραγμα" του Ολυμπιακού στο Μπερναμπέου

Αλήθεια πότε θα έρθει η ώρα για μια εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη; Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" για να πάρουν αυτό που τους αξίζει; Είχαν την τύχη με το μέρος τους (που άλλες φορές την μνημόνευαν), παρουσιάστηκαν ως ΟΜΑΔΑ -έστω και με καθυστέρηση ενός ημιχρόνου- είχαν "εγκλωβίσει" τους αντιπάλους με την σωστή αμυντική διάταξη, αλλά και πάλι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης λυτρώθηκε στο 86ο λεπτό με σκόρερ τον Σολδάδο και πήρε μια ανέλπιστη νίκη με 2-1 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", αφήνοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού να αναρωτιούνται πως έχασαν ένα χρυσό βαθμό σε μία δύσκολη έδρα. Ο Παντελής Καφές είχε ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ του Ραούλ, δίνοντας ελπίδες στους Πειραιώτες για ένα ευχάριστο τέλος. Αξιζε καλύτερη τύχη ο Ολυμπιακός που δείχνει να χάνει πλέον το "τρένο" που οδηγεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.


Με ενισχυμένο κέντρο και τον Ανατολάκη να επιστρέφει στην άμυνα αντί του Μιχάλη Καψή, παρέταξε ο Τροντ Σόλιντ τον Ολυμπιακό στην αρένα του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Όπως αναμενόταν, η ενδεκάδα είχε μία αλλαγή –πέραν του Ανατολάκη αντί του Καψή- σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Ακράτητο και είχε να κάνει με την παραμονή του Οκκά στον πάγκο και την είσοδο του Ιεροκλή Στολτίδη στο σχήμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαντερλέι Λουξεμπούργο δεν είχε στη διάθεσή του τους Ζιντάν και Ρονάλντο, αλλά μικρό το κακό αφού η «φονική» τριπλέτα Μπαπτίστα- Ραούλ-Ρομπίνιο ήταν εκεί, πανέτοιμη να δυσκολέψει την άμυνα του Ολυμπιακού. Από πίσω, επί το έργον, οι Μπέκαμ και Γκούτι.

Εφιαλτικά ήταν τα πρώτα 15 λεπτά για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού η Ρεάλ βάλθηκε να αποδείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό του ματς, κλείνοντας στα καρέ τους, τους «ερυθρόλευκους». Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να δημιουργηθούν φάσεις μπροστά στην εστία του Νικοπολίδη (οι γηπεδούχοι έκαναν 5 σουτ) και να μπει ένα γκολ. Δράστης ο Ραούλ στο 9ο λεπτό με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μπέκαμ. Αυτό ήταν το 50ο γκολ του Ισπανού στα κύπελλα Ευρώπης, ο οποίος ξεπέρασε τον μεγάλο Ντι Στέφανο που διέπρεψε με τη φανέλα της Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός, με το γρήγορο γκολ στην πλάτη, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και το κατάφερε από το πρώτο τέταρτο και μετά, ανακόπτοντας λίγο την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 16ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Ριβάλντο να αναγκάζει τον Κασίγιας σε εντυπωσιακή επέμβαση μετά από εκτέλεση φάουλ.

Η αισιοδοξία από την άνοδο στην απόδοση του Ολυμπιακού κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Βλέπετε, η Ρεάλ ανέβασε και πάλι την απόδοσή της και με την τριπλέτα-θανάτου (Ρομπίνιο, Μπαπτίστα, Ραούλ) προσπάθησε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στο ματς.

Ο Νικοπολίδης ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, αφού έσωσε ουκ ολίγες φορές την ομάδα του με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις. Παράλληλα, διόρθωσε και τα λάθη της άμυνας που έδειχνε να θολώνει σε κάθε επίθεση των Μαδριλένων.

Μέσα σε όλα, ο Σόλιντ αναγκάστηκε να προχωρήσει και σε μία αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 39ο λεπτό. Ο τραυματίας Μαυρογενίδης αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Μιχάλη Καψή. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πλέον με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που περιμέναμε να κάνει ο Σόλιντ από την αρχή του αγώνα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Μιχάλης Καψής βρήκε και πάλι στον δρόμο του τον Ραούλ, μετά από ένα χρόνο και κάτι και συγκεκριμένα την αναμέτρηση της Εθνικής ανδρών στο Οπόρτο της Πορτογαλίας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ισπανίας. Στην αλησμόνητη πορεία προς την κατάκτηση του Euro.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τη Ρεάλ να προηγείται 1-0. Οσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτό ήταν θετικό αφού οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν ζωντανοί στο παιχνίδι και είχαν δικαίωμα στην διεκδίκηση ενός εφικτού στόχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα «παγώνοντας» το Μπερναμπέου. Μόλις στο τρίτο λεπτό της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση με σκόρερ τον Παντελή Καφέ και ξαναμπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι. Το γκολ προήλθε ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της Ρεάλ και υπέροχο σουτ του Καφέ έξω από την περιοχή.

Ένα γκολ που έδωσε φτερά στους «ερυθρόλευκους» και ανέκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων που πλέονβρίσκονταν μπροστάστο φάσμα ενός στραβοπατήματος.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και οι παίκτες έδειχναν αποφασισμένοι –έστω και καθυστερημένα- να βγουν μπροστά, να ρισκάρουν και να χτυπήσουν το ματς. Είχαν κάθε δικαίωμα, άλλωστε, αφού η τύχη ήταν με το μέρος τους από τη στιγμή που η Ρεάλ δεν έκανε γκολ τις πολλές φάσεις που της παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 79ο λεπτό με το δοκάρι του Μπαπτίστα. Η φάση προήλθε από κόρνερ του Μπέκαμ και κεφαλιά του πρώην επιθετικού της Σεβίλλης.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, βλέποντας πως η φάση αυτή δεν έφερε το μοιραίο, συνέχισαν τις τελευταίες προσπάθειες να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή είτε με μακρινές μπαλιές, είτε με κάθετες πάσες. Ολες είχαν αποδέκτη τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και ενίοτε τον Ριβάλντο.

Στα τελευταία λεπτά της συγκλονιστικής αναμέτρησης, ο Τροντ Σόλιντ αποφάσισε να ρισκάρει θέλοντας να χτυπήσει στην ταχύτητα και στις αντεπιθέσεις τους Ισπανούς. Γι’αυτό το λόγο πέρασε στον αγώνα τον Οκκά που ήταν σαφώς πιο γρήγορος από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Η απάντηση του Λουξεμπούργκο ήταν ο Ρομπέρτο Σολδάδο στη θέση του αρνητικού σε όλο τον αγώνα Μπαπτίστα. Μια κίνηση που αποδείχθηκε ορθή και… τυχερή, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό ο Σολδάδο έκανε το 2-1 με κεφαλιά, παρά την προσπάθεια του Νικοπολίδη να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Γιάννη Οκκά, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ολοκληρώσουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο. Λίγο το κακό, αφού δευτερόλεπτα αργότερα ο ρέφερι έδωσε το τέλος στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό να φεύγει ηττημένος από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τη Ρεάλ να πανηγυρίζει αυτή την ανέλπιστη νίκη. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο δεύτερο μέρος παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα και διατηρούσαν τις ελπίδες τους για κάτι καλό.


Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Κόκκινες: 91' Σέρχιο Ράμος
Κίτρινες: Πάμπλο Γκαρσία, Γκούτι - Στολτίδης, Ριβάλντο, Οκκάς, Καφές

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ Μ.: Κασίγιας, Σαλγκάδο (80' Ντιόγο), Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Σέρχιο Ράμος, Πάμπλο Γκαρσία (85' Γκράβεσεν), Μπαπτίστα (79' Σολντάδο), Μπέκαμ, Γκούτι, Ρομπίνιο, Ραούλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (39' Καψής), Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης (89' Μπαμπανγκίντα), Καφές, Τουρέ, Κωνσταντίνου (85' Οκκάς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.


News 24/7

24MEDIA NETWORK