Ο Εμιλιάνο Σάλα διέκοψε το Ναντ-Σεντ Ετιέν

Ο πρώτος αγώνας της Ναντ μετά από την πτώση του αεροπλάνου του πρώην παίκτη της, Εμιλιάνο Σάλα, ήταν αφιερωμένος στον Αργεντινό επιθετικό. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλοι ήταν όλοι μαζί.

Ο Εμιλιάνο Σάλα διέκοψε το Ναντ-Σεντ Ετιέν
AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε να κάνει τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων μία ιδιαίτερη είδηση. Στις θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του Εμιλιάνο Σάλα και του πιλότου του ιδιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας βρέθηκαν ορισμένα συντρίμμια.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που διεξαγάγουν την έρευνα, η οποία συνεχίζεται πλέον με ιδιωτικούς πόρους που συγκεντρώνονται από δωρεές ακόμα και ποδοσφαιριστών, εντόπισαν καθίσματα που φέρονται να προέρχονται από το μικρό αεροπλάνο που μετέφερε τον Αργεντινό επιθετικό από τη Νάντη στο Κάρντιφ, εκεί όπου θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, στη ζωή του.

Ουδείς γνώριζε πώς να αισθανθεί μετά από αυτήν την είδηση. Ελπίδα επειδή μπορεί να πρόκειται για τα πρώτα ίχνη εντοπισμού του Σάλα ή απογοήτευση διότι πέρασε ακόμα μία μέρα δίχως να έχει διαπιστωθεί αν οι δύο επιβαίνοντες είναι ακόμα ζωντανοί;

Το 'Μποζουάρ', το ποδοσφαιρικό σπίτι του 28χρονου τις τελευταίες 3,5 σεζόν, γνώριζε πολύ καλά πώς να νιώσει, στο εξ αναβολής παιχνίδι της Ναντ για την 22η αγωνιστική στη Ligue 1 με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν.

Όταν το ρολόι σημάδεψε το 9ο λεπτό της αναμέτρησης, το νούμερο της φανέλας του Σάλα στα 'καναρίνια', ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα και οι 22 ποδοσφαιριστές, οι πάγκοι των δύο ομάδων και οι δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν επί τούτου στις κερκίδες, σηκώθηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν.

Ήταν ένας φόρος τιμής για τον συμπαίκτη, φίλο, αντίπαλο, είδωλο που ούτως ή άλλως δεν θα ήταν μαζί τους εκείνο το βράδυ, όχι γιατί θα αγνοούταν στο κανάλι της Μάγχης, αλλά επειδή θα είχε υποχρεώσεις με την Κάρντιφ.

Ορισμένοι παίκτες της Ναντ δεν άντεξαν και βούρκωσαν. Ο προπονητής Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και όταν σταμάτησαν τα χειροκροτήματα, κρύφτηκε πίσω από το μπουφάν του για να κλάψει.

Το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού. Οι μπλούζες της Ναντ με το όνομά του στην πλάτη εκατοντάδες. Τα πανό με τη φωτογραφία του, επίσης. Μία τεράστια σημαία της Αργεντινής κάλυψε το ένα πέταλο και ένα κορεό με το όνομα 'Σάλα' το άλλο κεντρικό.

Πριν από τη σέντρα, ο τεχνικός της Ναντ μάζεψε τους παίκτες σε έναν κύκλο για να τους ενθαρρύνει για την πρώτη δοκιμασία μετά από την είδηση της πτώσης του αεροπλάνου του φίλου τους.

Κάτω από την εμφάνιση της ομάδας τους, οι παίκτες της Ναντ (αλλά και της Σεντ Ετιέν) φορούσαν μπλούζες με μηνύματα για τον Σάλα. Ο Ματζίντ Γουαρίς είχε την ευκαιρία να δείξει τη δικιά του, όταν σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1 στο 70ό λεπτό του αγώνα.

Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο που είχε σημασία το βράδυ της Τετάρτης. Η ομοψυχία τόσων ανθρώπων είχε. Και η ελπίδα τους για κάποια θετικά νέα, όσο αμυδρή κι αν είναι...































Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

News 24/7

24MEDIA NETWORK