Πώς ο Άρης έκανε και πάλι φρούριο το 'Βικελίδης'

Ο Άρης πήγε με ultimatum στα Πηγάδια, έφυγε στεγνός και κάνοντας ξανά έδρα το "Κλεάνθης Βικελίδης" άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης. Άλλη ομάδα οι "κίτρινοι" μέσα στο 2019.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Αφού ουσιαστικά "κλείδωσε" την παρουσία του στην πεντάδα και κερδίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Άρης πλέον θα παλέψει με τον Ατρόμητο για την 4η θέση της βαθμολογίας και την αποφυγή ενός επιπλέον προκριματικού γύρου το καλοκαίρι. Η επιστροφή των "κιτρίνων" στην Super League έκρυβε πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο στο τελικό σπριντ του πρωταθλήματος η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε τα πατήματα της.

Ενθουσιασμός κι απογοήτευση

Το ξεκίνημα του Άρη στη διοργάνωση ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Στα πέντε πρώτα παιχνίδια, ο απολογισμός ήταν τέσσερις νίκες και μια ήττα. Με εννέα γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό. Γρήγορα ο ενθουσιασμός αντικαταστάθηκε από ένα αίσθημα απογοήτευσης, αφού ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες, όπου ο Άρης δέχθηκε οκτώ γκολ και σκόραρε μόλις ένα. Έχασε εντός έδρας από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ήρθε το τέλος της συνεργασίας με τον Πάκο Ερέρα, η επιστροφή στα τρίποντα με αντίπαλο τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη και υπηρεσιακό τον Απόστολο Τερζή και "καπάκι" η ανακοίνωση πρόσληψης του Σάββα Παντελίδη, που μετά τον Αστέρα και την Τρίπολη, ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη και το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ονειρικό "διπλό" και ζόρια

Το ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των "κιτρίνων" ήταν ιδανικό. Ούτε παραγγελία να το είχε κάνει. Με γκολ του Σασί στο 75', ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο "Γεντί Κουλέ" και φτάνοντας στις καθυστερήσεις ο Άρης πάλευε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Γιουνές στο 93' έφερε το ματς στα ίσια και ο ίδιος παίκτης δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε ξανά, χαρίζοντας ένα μεγάλο τρίποντο στην ομάδα του!

Το πρόβλημα για τον Άρη ήταν πως αυτή τη φορά ο ενθουσιασμός έδωσε ακόμη πιο γρήγορα την θέση του στην απογοήτευση. Και αν το 1-1 με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας είναι ένα αποτέλεσμα που χωνεύεται, η ήττα με 4-2 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και πολύ περισσότερο αυτή με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", έκατσε βαριά στους Θεσσαλονικείς.

Έτσι δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι πρώτες μουρμούρες για τον Σάββα Παντελίδη, που είχε πλέον μπροστά του το διάστημα της διακοπής για να συνεφέρει την ομάδα του. Και αυτό έκανε.

Άλλη ομάδα το 2019

Με νίκη... θρίλερ μπήκε ο Άρης στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Λαμίας χάρη σε τέρμα του Ματίγια στις καθυστερήσεις. Νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως αλλά δεν έδιωξε τα σύννεφα πάνω από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Αντιθέτως, τα σύννεφα κόντεψαν να γίνουν... ανεμοστρόβιλος, μετά το 0-0 με την ΑΕΛ και την ήττα από τον Λεβαδειακό, σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

Έτσι, ο Άρης πήγε στα Πηγάδια κουβαλώντας ένα ultimatum στις πλάτες του. Αλλά έφυγε στεγνός. Πήρε το τρίποντο και ψυχολογία, που εξαργύρωσε με δύο ακόμη νίκες κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα. Ακολούθησε η εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο αλλά και αυτή στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Μπαίνοντας στον Μάρτιο, ο Άρης επικράτησε με σκορ 2-0 της ΑΕΚ, ηττήθηκε με 4-1 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και απάντησε με οκτώ γκολ σε δύο ματς.

Την "πεντάρα" επί του Απόλλωνα Σμύρνης και την ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ για το τελικό 3-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τα γκολ της νίκης μάλιστα ήρθαν με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τους Μαρτίνες και Ματίγια.

Ο δεύτερος έφτασε τα τρία γκολ φέτος με αυτόν τρόπο, κάτι που είχε πετύχει ο Τζίμι Ντουρμάζ με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2015-2016. Ο τελευταίος παίκτης του Άρη που είχε πετύχει τρία γκολ με φάουλ σε μια χρονιά, ήταν ο Ντάρσι Νέτο την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, ο Άρης σε 14 παιχνίδια είχε απολογισμό 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες και τέρματα 18 υπέρ - 18 κατά. Μέσα στο 2019, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, εμφανώς βελτιωμένο. Σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος μετράει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 19 υπέρ - 8 κατά, ενώ εκμεταλλεύεται πλέον τον παράγοντα έδρα.

Στην πρόσφατη πεντάδα αγώνων στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Άρης έχει απολογισμό 4 νίκες και 1 ισοπαλία με 12 γκολ ενεργητικό και μόλις 2 παθητικό. Στην αμέσως προηγούμενη πεντάδα αγώνων στο γήπεδο του, ο Άρης μετρούσε 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, με τέρματα 4 υπέρ - 6 κατά.

Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Άρης έκανε ένα μίνι ξεκαθάρισμα του ρόστερ και του βγήκε σε καλό. Μάβραϊ, Ναζλίδης, Βίτορ, Μενέντεζ και Κολάσο αποχώρησαν, Τόνσο, Λάρσον, Φετφατζίδης, Κόρχουτ, Ροζ και Σαββίδης ήταν οι προσθήκες, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βγαίνει κερδισμένη στο ζύγι.

Οι Τόνσο, Λάρσον, Φετφατζίδης έδωσαν έξτρα βοήθειες σε γκολ και δημιουργία, ενώ οι Κόρχουτ και Ροζ πρόσθεσαν επιλογές και ποιότητα στην αμυντική γραμμή. Με τον Σάββα Παντελίδη να περνάει σιγά σιγά τα "θέλω" του στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ο Άρης έχει μπόλικη δουλειά μέχρι να καταρτίσει το πλάνο για την επόμενη σεζόν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα πρέπει να ράψει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK