Εν αναμονή για Ολισαντέμπε

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης, η έκτη στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος, εκτός του ότι επέφερε τα αυτονόητα βαθμολογικά οφέλη, αποτέλεσε την απάντηση των "πρασίνων" (κυρίως) προς εαυτούς και αλλήλους μετά το άτυχο ματς απέναντι στην Ουντινέζε, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν αναμονή για Ολισαντέμπε

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης, η έκτη στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος, εκτός του ότι επέφερε τα αυτονόητα βαθμολογικά οφέλη, αποτέλεσε την απάντηση των "πρασίνων" (κυρίως) προς εαυτούς και αλλήλους μετά το άτυχο ματς απέναντι στην Ουντινέζε, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυριακή και Δευτέρα, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι χορήγησε διήμερο ρεπό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ο ίδιος μετέβη στη Βερόνα, απ’ όπου αναμένεται να επιστρέψει το πρωί της Τρίτης και μερικές ώρες αργότερα να πάει στην Παιανία για την προπόνηση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από τη στιγμή που είχε χορηγηθεί διήμερο ρεπό από τον Μαλεζάνι, η παρουσία στις εγκαταστάσεις της Παιανίας τη Δευτέρα ήταν προαιρετική. Κάποιοι παίκτες πάντως όπως οι Έκι Γκονζάλες, Βαγγέλης Μάντζιος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ηλίας Κώτσιος και Μιχάλης Σιημητράς, έδωσαν το παρόν και γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες των Ράικο Γιάνγιανιν και Ρότζερ Σπράι.

Εξάλλου, άμα τη επιστροφή του, ο Ιταλός τεχνικός θα ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πορεία της αποθεραπείας των Φλάβιο Κονσεϊσάο και Λουκά Βύντρα.

Η λογική λέει πως οι ενοχλήσεις του Βραζιλιάνου μέσου στο γόνατο δεν είναι τόσο σοβαρές ώστε να τον αφήσουν εκτός. Όσο για τον άλλοτε άσο του Πανηλειακού, θα προσπαθήσει να φορτσάρει τις επόμενες ημέρες.

Εκτός από το ματς του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ατρόμητο είναι σίγουρα ο τραυματίας Άντε Σέριτς και ο τιμωρημένος Γκονζάλες.

Πάντως, ο Ιταλός καλείται να δώσει λύση και σε ένα θέμα το οποίο δεν άπτεται του αγωνιστικού σκέλους. Ο Ιταλός ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με την Ξάνθη και ακολούθως, ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, αφού αντιλήφθηκε πως ήταν εκτός 18άδας, έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του, ενώ συνέχισε και με δηλώσεις στον πολωνικό Τύπο... " Αυτή την στιγμή είμαι πολύ εκνευρισμένος και δε θέλω να μιλήσω. Θα τα πούμε τα Χριστούγεννα, οπότε και θα έχουμε να πούμε πολλά ".

Ανάλογα όμως είναι τα συναισθήματα και στις τάξεις του προπονητικού τιμ εξ αιτίας της συμπεριφοράς του 27χρονου στράικερ. Οι διοικούντες δεν δείχνουν να παίρνουν θέση προς το παρόν, κάτι που σε πρώτο χρόνο αναμένεται να κάνει ο Ιταλός προπονητής.

Εξάλλου, τροφή για σχόλια έδωσε και η κίνηση του Σάντορ Τόργκελε. Ο Μαγυάρος, προθερμαινόταν για αρκετή ώρα και όπως δήλωσε ο προπονητής του μετά τον αγώνα του Σαββάτου θα τον έβαζε στο ματς, ωστόσο ο τραυματισμός του Φίλιππου Δάρλα κατέστησε αναγκαία την αλλαγή αγωνιστικής πλεύσης. Ο κόσμος όμως φώναζε ρυθμικά το όνομα του 22χρονου και ο ίδιος σηκώθηκε από τον πάγκο και χειροκρότησε.

Προκειμένου να αποφύγουμε τα οποιαδήποτε παρακινδυνευμένα συμπεράσματα, πιθανότατα πρέπει να αρκεστούμε στα λεγόμενα του Μαλεζάνι: " Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Τόργκελε. Ό,τι έγινε, ανήκει στο παρελθόν. Πέρασε μία μικρή περίοδο κάμψης αλλά τώρα δουλεύει πολύ καλά. Αν δεν είχαμε απρόοπτα με τη Ξάνθη, θα είχε αγωνιστεί, κάτι που έκανε με Ουντινέζε".

Χαραλαμπίδης: "Η πίστη θα φέρει πρωτάθλημα"

Με δήλωση στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, καθιστά σαφές πως άπαντες στον Παναθηναϊκό έχουν συμβάλλει στο να υπάρχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, ενώ εξήρε το εξαιρετικό κλίμα. Αναλυτικά…

" Η μεγάλη νίκη της ομάδας μας επί της Ξάνθης δίνει το στίγμα για την συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα κότσια να σκαρφαλώσει στην κορυφή, και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Με δύναμη την επιμονή και στόχο την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προετοιμάζονται για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάντοτε έχοντας ως στόχο το τρίποντο.

Η νίκη είναι μονόδρομος ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και αυτό αντανακλάται και στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες στην Παιανία. Το άριστο κλίμα ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση είναι σίγουρα η καλύτερη συνταγή της επιτυχίας, και είναι γι αυτό που κάνει την αυτοσυγκέντρωση στον στόχο του τίτλου ακόμα πιο δυνατή. Η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας για το τρίποντο βρίσκεται στον ψηλότερο της βαθμό, και η δύναμη που αντλούν οι ποδοσφαιριστές μας από την πίστη αυτή θα φέρει και το πολυπόθητο πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK