Εν αρχή ην ο… Κλωναρίδης!

Η απόλυτη προτεραιότητα του Λυμπερόπουλου στην υπόθεση του ομογενή επιθετικού και το ραντεβού με τον ατζέντη του την επόμενη εβδομάδα. Τα δεδομένα για τον βασικό winger, τους Βάργκας-Μασούντ και τους υποψήφιους μπακ, μέχρι τους Βέμερ, Ρινάλντι, Γουακάσο, «Ατζα» και Γιαννακόπουλο. Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες του Contra.gr.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι πρώτες κινήσεις στον «πράσινο» σχεδιασμό μετά τη σύσκεψη της Τετάρτης (10/5) ανάμεσα στους Γιάννη Αλαφούζο, Νίκο Λυμπερόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη, έχουν ήδη οριοθετηθεί, με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει παράλληλη… δράση σε πολλά «μέτωπα». Ας ρίξουμε μια λίγο πιο αναλυτική ματιά στο τι ισχύει απ’ τον Βίκτωρα Κλωναρίδη (το πρώτο μέλημα των «πράσινων») και τις επιλογές στους μπακ, μέχρι τους Βάργκας-Μασούντ, Βέμερ, Ρινάλντι, Γουακάσο, «Ατζα» και Γιαννακόπουλο…

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Η Νο1 προτεραιότητα (μαζί βεβαίως με τις αποδεσμεύσεις των «βαριών» συμβολαίων) στην ατζέντα του Νίκου Λυμπερόπουλου για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει κάνει εδώ και καιρό τις «προπαρασκευαστικές» συζητήσεις με τη Λανς και με την πλευρά του παίκτη, έχει κάνει σαφή προς τον ίδιο τον «Κλώνα» την πρόθεση του Παναθηναϊκού να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους (με ένα νέο 3ετές συμβόλαιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κι απολαβές εντός των «ορίων» που έχουν χαραχθεί) και πλέον έχει λάβει το «πράσινο φως» ΚΑΙ απ’ τη διοίκηση για να το προχωρήσει.

Οι επόμενες εξελίξεις οριοθετούνται εντός της επόμενης εβδομάδας με την άφιξη του ατζέντη του στην Αθήνα, όπου θα ενημερώσει τους «πράσινους» για τις επαφές του με τη Λανς και θα αρχίσει να «τρέχει» συνολικά το θέμα. Ο παίκτης απ’ την πλευρά του είναι πολύ θετικός στην προοπτική της παραμονής του στον Παναθηναϊκό, αφού βλέπει ότι έχει αποκτήσει έναν ξεκάθαρο αγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και η υπόθεση προχωράει με σταθερά βήματα. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι και οι αξιώσεις της Λανς θα κυμανθούν σε λογικά πλαίσια κι εντός του ποσού που είχε συζητηθεί απ’ τον Γενάρη (130-150.000 ευρώ) και δεν θα αλλάξουν ξαφνικά τα δεδομένα…

ΒΑΣΙΚΟΣ WINGER: Με τον «Πόλο» Εμποκού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει (επί του παρόντος) πολλά πράγματα, αφού η Κιέβο «ψάχνεται» πρώτα απ’ όλα να τον πουλήσει. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» έχουν ως άμεση προτεραιότητά τους την απόκτηση ενός -βασικού- αριστερού winger, εξετάζοντας σε πρώτη φάση την κοινοτική αγορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λυμπερόπουλος έχει ήδη ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις απ’ τη Γαλλία και την Ιταλία και μέχρι τα τέλη Μαΐου σκοπεύει να προχωρήσει στα επόμενα… βήματα, για να «κλείσει» νωρίς το συγκεκριμένο «μέτωπο».

ΒΑΡΓΚΑΣ-ΜΑΣΟΥΝΤ: Και οι δύο είναι στην «πράσινη» λίστα για τη θέση του (πιο επιτελικού) παίκτη που έχουν στο μυαλό τους οι «πράσινοι» για να αποτελέσει «ζευγάρι» με τον Κλωναρίδη πίσω απ’ τον Μπεργκ. Ομως τόσο για τον Βενεζουελάνο, όσο και για τον Ιρανό ο Παναθηναϊκός, πρέπει να περιμένει. Πρώτον διότι εκκρεμούν οι συζητήσεις τους με τις ομάδες τους και δεύτερον, διότι αμφότεροι καταλαμβάνουν θέση ξένου. Κι ως ότου να ξεκαθαρίσει το καθεστώς με τους Γουακάσο-Ατζαγκούν (αλλά και με τον Μπουμάλ) και να «αδειάσουν» πάλι θέσεις μη κοινοτικών στο «πράσινο» ρόστερ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να «δεσμεύσει» παίκτη που δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

ΔΕΞΙΟΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Ο Παναθηναϊκός θα «ψαχτεί» για παίκτες και στα δύο άκρα της άμυνάς του. Για δύο «μπακ-απ» των Κουλιμπαλί και Χουλτ, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν στα… ίσα θέση στο βασικό σχήμα. Ειδικά για τη θέση του δεξιού μπακ, η «short list» των «πράσινων» είναι πολύ πιο «γεμάτη», ιδίως με περιπτώσεις μπακ απ’ το εξωτερικό. Σ’ αυτή περιλαμβάνονται και κάποιες περιπτώσεις απ’ την Ελλάδα, όπως ο Κυριάκος Κυβρακίδης του Ατρόμητου ή ο Βαλεντίνος Βλάχος του Πανιωνίου, όμως το «βάρος» στην παρούσα φάση έχει πέσει κυρίως στο εξωτερικό.

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ: Το μεγαλύτερο «αγκάθι» του «πράσινου» σχεδιασμού της επόμενης σεζόν. Πολύ απλά διότι ο Αργεντινός με τη μηδενική προσφορά την εφετινή σεζόν παίρνει πάρα πολλά λεφτά (500.000 ευρώ ετησίως έως το 2020) κι απ’ τη στιγμή που είναι εδώ και καιρό εκτός πλάνων του τεχνικού τιμ, ο Παναθηναϊκός θέλει να απαλλαγεί απ’ το συμβόλαιό του. Ο «Λύμπε» έκανε μία πρώτη κουβέντα μαζί του, του μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια και του ξεκαθάρισε πως και για τον ίδιο και την καριέρα του, πρέπει να βρεθεί μία λύση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές για να λυθεί όσο το δυνατόν πιο «ομαλά» γίνεται η συνεργασία τους.

Το πρωί της Παρασκευής (12/5) ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είχε επικοινωνία και με τον μάνατζερ του Αργεντινού (απ’ τους πιο «δύσκολους» στην αργεντίνικη πιάτσα), ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ευρώπη (την Τετάρτη 10/5 ήταν στη Μαδρίτη και παρακολούθησε τον β’ ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ) και συζήτησαν εκ νέου τα δεδομένα γύρω απ’ την υπόθεση του Ρινάλντι. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού αφού κάνει ένα «πέρασμα» από Αγγλία και Μονακό για άλλες υποθέσεις του, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται (και) στην Αθήνα, για τον επόμενο κύκλο της διαπραγμάτευσης...

ΓΕΝΣ ΒΕΜΕΡ: Ο Λυμπερόπουλος έκανε δύο επαφές με την πλευρά του τα τελευταία 24ωρα. Μία την Τετάρτη (10/5) με τον ατζέντη του και τον ίδιο τον παίκτη και μία την Πέμπτη (11/5) το πρωί, αφού είχε γίνει πλέον και η σύσκεψη κορυφής με τους Αλαφούζο και Ουζουνίδη και είχε πιο ξεκάθαρα τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης σεζόν. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, πήρε τη… σκυτάλη των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων απ’ την Αθηνά Μπαλωμένου, η οποία ήταν σε επαφή όλο αυτό το διάστημα με την πλευρά του Γερμανού μπακ και μίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον παίκτη και τον ατζέντη του, σε μια προσπάθεια να λυθεί συναινετικά η συνεργασία τους. Ο «Λύμπε» μάλιστα ξεκαθάρισε πως θα είναι το καλύτερο για όλους, να μην «τραβήξει» χρονικά το όλο ζήτημα πέρα απ’ τον Ιούλιο, ούτως ώστε και οι «πράσινοι» να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά και ο παίκτης να βρει τον επόμενο «σταθμό» του και να μπει από νωρίς στις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Στην κουβέντα των δύο πλευρών δεν τέθηκε σε απόλυτους αριθμούς το οικονομικό, ούτε ειπώθηκαν ποσά, ωστόσο ξεκαθαρίστηκε προς τον Βέμερ, ότι πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να πληρώσει κανονικά όπως προβλέπεται μέχρι και το συμβόλαιο του Ιούνη και στη συνέχεια να βρεθεί μία φόρμουλα «αποδέσμευσης», ενδεχομένως και με την καταβολή (μέσω δόσεων) ενός μέρους απ’ τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα. Ο ατζέντης του Γερμανού τόνισε πως είναι σε επαφές με ομάδες απ’ το εξωτερικό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε… ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, για όποια εξέλιξη υπάρξει. Αλλά με σαφή διάθεση να τελειώσει το θέμα όσο πιο νωρίς γίνεται και να μην «τραβήξει» πολύ χρονικά…

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ: Ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα που «επηρεάζει» ένα μέρος του σχεδιασμού. Ο Παναθηναϊκός περιμένει ενημέρωση απ’ τη Γρανάδα έως την 31η Μαΐου για το αν σκοπεύει να «ενεργοποιήσει» την οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ του Γκανέζου μέσου. Από την απόφαση της ισπανικής ομάδας θα εξαρτηθούν και οι επόμενες εξελίξεις. Αν η Γρανάδα «αγοράσει» τον «Γουάκα», τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει μία πολύ μεγάλη οικονομική «ανάσα», αφού εκτός του 1,5 εκατ. ευρώ θα «απαλλαγεί» κι από ένα ποσό περίπου 650.000 ευρώ (με την εφορία) που αφορά τις απολαβές του για την επόμενη χρονιά, συν άλλα τόσα περίπου για τη σεζόν 2018-19 (είχε υπογράψει τριετές). Αν τώρα η Γρανάδα που έχει υποβιβαστεί στη Segunda Division και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα… χαρτιά της για τους παίκτες που θέλει να κρατήσει, δεν ενεργοποιήσει τη ρήτρα, τότε θα πρέπει να βρεθεί νέος «υποψήφιος».

Ο Γουακάσο έχει «καλό» όνομα στην Ισπανία κι ο μάνατζέρ του Φεντερίκο Παστορέλο έχει διαμηνύσει πως και σε περίπτωση που δεν μείνει ο πελάτης του στη Γρανάδα, θα καταστεί δυνατό να βρεθεί ομάδα περίπου στα ίδια λεφτά. Μέχρι τότε βεβαίως, δεν είναι διόλου… απίθανο (κάθε άλλο) το ενδεχόμενο -εφόσον δεν έχει προκύψει άλλη ομάδα- να δώσει κανονικά το «παρών» ο «Γουάκα» στην έναρξη της «πράσινης» προετοιμασίας, αφού ούτως ή άλλως δεσμεύεται με συμβόλαιο. Κι από εκεί και πέρα θα «τρέξουν» οι όποιες εξελίξεις γύρω απ’ τον επόμενο προορισμό του.

ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Περίπτωση που ομοιάζει πολύ με αυτή του Γουακάσο. Εδώ βεβαίως δεν υπάρχει οψιόν αγοράς και η αποχώρησή του απ’ τη Ρόντα, όπου έπαιξε ως δανεικός την εφετινή σεζόν, Υπάρχει όμως, το πολύ «ζεστό» ενδιαφέρον του Γιάννη Αναστασίου να τον πάρει μαζί του (και) στην Κορτράικ. Οι «πράσινοι» δεν είναι αρνητικοί, ωστόσο επί του παρόντος έχουν ενημερώσει την πλευρά του παίκτη πως εφόσον δεν τροποποιηθούν τα δεδομένα θα βρίσκεται κανονικά στην «πρώτη» της ομάδας τον Ιούνιο. Εκτός εάν έως τότε τον… προλάβουν οι εξελίξεις.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προ ημερών υπήρξε επικοινωνία του Λυμπερόπουλου, με την πλευρά του Νίκου Γιαννακόπουλου που έπαιξε φέτος ως «δανεικός» στον Άρη Λεμεσού, για να συζητήσουν για το μέλλον του. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον ενημέρωσε πως εφόσον γυρίσει δεν θα έχει «ενεργό» ρόλο στην ομάδα και θα είναι 4η ή 3η επιλογή. Κάτι που δεν «ψήνει» τον 23χρονο πορτιέρε, ο οποίος θέλει να συνεχίσει κάπου που θα παίζει και θα υπολογίζεται περισσότερο. Ως εκ τούτου η λύση που θα προωθηθεί τις επόμενες εβδομάδες θα αφορά τη λύση του συμβολαίου του, εκτός αν βρεθεί κάποια ομάδα που θα τον ζητήσει, αλλά θα καλύπτει πλήρως το συμβόλαιό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK