Ένα γερμανικό περιοδικό αρνείται να καλύψει τη Λειψία στα ημιτελικά του Champions League

Η Λειψία βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Κι όμως, ένα γερμανικό περιοδικό αρνείται να καλύψει τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Τάιλερ Άνταμ της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με αντίπαλο την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο 'Ζοζέ Αλβαλάδες', Λισαβόνα | Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
Ο Τάιλερ Άνταμ της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με αντίπαλο την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο 'Ζοζέ Αλβαλάδες', Λισαβόνα | Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 AP PHOTO/MIGUEL A. LOPES

Το ερώτημα που αιωρείται πάνω από το γερμανικό ποδόσφαιρο εδώ και 11 χρόνια είναι σαφές: υπάρχει χώρο για ομάδες όπως η Λειψία; Η απάντηση δεν είναι εξίσου σαφής. Αγωνιστικά φαίνεται πως υπάρχει, αφού ο γερμανικός σύλλογος την Τετάρτη νίκησε την Ατλέτικο και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Champions League. Οικονομικά και ηθικά, όμως;

Η απάντηση που δίνει όλο αυτό το διάστημα το διάσημο γερμανικό περιοδικό 11FREUNDE είναι ένα βροντώδες "όχι". Επανέλαβε, δε, τη στάση του επ' ευκαιρίας της πρόκρισης της Λειψίας στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσε, δεν πρόκειται να καλύψει αυτήν την πορεία, αφού θεωρεί ότι ο σύλλογος ουσιαστικά προωθεί μια κουλτούρα κι ένα προϊόν, το διάσημο ενεργειακό ποτό Red Bull, αντί να είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος.

"Η Λειψία βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Κανονικά θα έπρεπε να το καλύψουμε. Όμως η ΡΜΠ δεν είναι ένας κανονικός σύλλογος. Ακόμα κι αν πολλοί το έχουν ξεχάσει αυτό. Αποφασίσαμε να μην το καλύψουμε -ξανά- επειδή δεν θέλουμε να κανονικοποιήσουμε άλλο το οικοδόμημα της Λειψίας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το 2009, η ερασιτεχνική Μάρκρανστατ της Σαξονίας εξαγοράστηκε με έναν περίεργο τρόπο από την εταιρία Red Bull. Μετακόμισε στη Λειψία, μετονομάστηκε και μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε στην Bundesliga, να διεκδικεί ακόμα και τον τίτλο από την Μπάγερν. Οι διαδικασίες 'σκοτεινές' και ανά περιπτώσεις ούτε καν νομότυπες, σε μία χώρα που απαγορεύεται κάποια εταιρία να κατέχει πάνω από το 50% ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, κάτι που έχει παρακαμφθεί στη Λειψία.

"Δεν υπάρχει κάτι ρομαντικό στον τρόπο που συναρμολογήθηκε το ρόστερ της Λειψίας. Κανείς δεν μιλάει άσχημα για το σκάουτινγκ της Λειψίας. Όμως ποιος άλλος σύλλογος 3ης κατηγορίας θα δαπανούσε 1.550.000 ευρώ για έναν παίκτη (όπως έκανε η Λειψία το 2013 για τον Γιουσούφ Πόουλσεν); Με άλλα λόγια, ένας ταλαντούχος παίκτης όπως ο Γιουσούφ Πόουλσεν ποτέ δεν ήταν 'παίκτης 3ης κατηγορίας'. Και ποια άλλη ομάδα 2ης κατηγορίας θα πλήρωνε έναν Εμίλ Φόρσμπεργκ (τον οποίο ήθελαν κορυφαίοι σύλλογοι του εξωτερικού) το 2015;"

Ο Μαξ Ντίνκελακερ, ο οποίος έγραψε το κείμενο, ισχυρίζεται χαρακτηριστικά ότι "η επιτυχία τους μου θυμίζει παιδιά που κλέβουν σε παιχνίδια υπολογιστή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK