H Μπάλα-Βασιλιάς και το 'Αγγούρι': Οι νέοι σταρ της La Liga

Ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο που το ποδόσφαιρο είναι show, είναι ψυχαγωγία και οι μασκότ γίνονται η 'κόλλα' που ενώνει τους οπαδούς με την ομάδα

Η μασκότ της Ρεάλ Σοσιεδαδ εν δράσει
Η μασκότ της Ρεάλ Σοσιεδαδ εν δράσει LA LIGA

Αν υπάρχει κάτι που ξεχνάμε ορισμένες φορές στη Super League, είναι ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο παράγοντας 'fun'., όπως λέμε 'χαβαλές', 'γέλιο', 'πλάκα με τους φίλους μας. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και κάποιες λίγκες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις παραπάνω αξίες, όπως η ισπανική Primera Division. Στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, συνολικά 12 ομάδες έχουν η κάθε μια τη δική της μασκότ και μέσω αυτής καταφέρνουν να πραγματώνουν επιτυχημένα τη συσπείρωση των οπαδών τους, ακόμα και την ανάδειξη του brand της εκάστοτε ομάδες εκτός των ισπανικών συνόρων. Η Λεγανές και η Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι δυο από τα πιο ηχηρά παραδείγματα αυτού του success story.

O SuperPepino και ο Αμερικάνος φίλος του

Ας το επεξεργαστούμε κι αυτό λοιπόν: Ο SuperPepino είναι η μασκότ της Λεγανές και είναι ένα χαμογελαστό αγγούρι με κάπα σούπερ ήρωα. Εδώ όμως όχι μόνο δεν υπάρχει καμία διάθεση για τρολάρισμα. Αντιθέτως ο Pepino με κάθε του παρουσία σε video και social post της ομάδας καταφέρνει να ελκύει ολοένα και περισσότερους οπαδού. Η συνάντηση του με τον Αμερικάνο σωσία Mr Dillon, ένα αγγουράκι τουρσί που είναι η μασκότ της κολεγιακής ομάδας μπέιζμπολ Πόρτλαντ Πίκλς, με αφορμή τον αγώνα Λεγανές - Βιγιαρεάλ, έγινε αμέσως viral και κατάφερε να εκτοξεύσει το brand της Λεγανές ως το Πόρτλαντ.

Αξίζει να τονίσουμε επίσης ότι ο Pepino είναι πολύ καλός φίλος και με τον Groquet, ένα κίτρινο υποβρύχιο, που αποτελεί την μασκότ της Βιγιαρεάλ, με άμεσες αναφορές στο κλασσικό 'Yellow Submarine' των Beatles.

Txurdin, ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου με την μυτερή μύτη

Δεν μοιάζει ακριβώς με τον Θρυλέοντα και η στρογγυλή στολή του μοιάζει λίγο άβολης. Όμως ο Txurdin είναι η φιγούρα που εξασφαλίζει ότι η μαγεία είναι μόνιμος θαμώνας στο στάδιο Ανοέτα. Τα Χριστούγεννα λειτουργεί ως βοηθός του Τριών Μάγων με τα Δώρα, εξασφαλίζοντας να μην φύγει κανένα παιδί χωρίς την δική του γιορτινή έκπληξη από την Σοσιεδάδ. Ο Txurdin, του οποίου η φιγούρα είναι εμπνευσμένη από καρτούν απεικονίσεις του σήματος της Σοσιεδάδ, είναι ένα ακούραστο μέλος της οικογένειας της Σοσιεδάδ, δίνοντας το παρόν τόσο σε αγώνες των ανδρών, όσο και των γυναικών της ομάδας του Σαν Σεμπαστιάν.

Pod-όσφαιρο #50: Χωρούν στην ίδια ενδεκάδα Φορτούνης και Βαλμπουενά;


News 24/7

24MEDIA NETWORK