Έναν… Μίτσελ χρειάζεται η Εθνική στον πάγκο της!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Μίτσελ είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο "τιμόνι" της Εθνικής Ελλάδος.

Έναν… Μίτσελ χρειάζεται η Εθνική στον πάγκο της!

Μετά τη ντροπιαστική ήττα από τα νησιά Φερόε για τον Κλαούντιο Ρανιέρι ίσχυσε –στην κυριολεξία- η γνωστή ρήση "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη". Έβαλε μια 500άρα στην τσέπη ο Ιταλός προπονητής και πάλι καλά να λένε εκεί στην Ομοσπονδία, αφού θα μπορούσε να διεκδικήσει τα τριπλάσια και βάλε.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα αφορά το ποιος είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τώρα τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να το ξανακάνει ομάδα και να προκαλέσει σταδιακά την άνθηση όλων των στοιχείων που μετέτρεψαν την Εθνική σε "επίσημη αγαπημένη" και μία από τις κορυφαίες όλου του πλανήτη.

Μίτσελ, ο κατάλληλος

Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχει ένα πρόσωπο στο οποίο όλοι, ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία, συμφωνεί πως είναι ο πλέον κατάλληλος. Και δεν πάω μακριά τη βαλίτσα. Στον Μίτσελ αναφέρομαι! Στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος στα δικά μου μάτια μοιάζει ως η πιο σίγουρη-ιδανική επιλογή και εξηγούμαι!

Όλοι μας συμφωνούμε ότι ο νέος εκλέκτορας δεν θα πρέπει να πέσει με… αλεξίπτωτο στην Ελλάδα, όπως ο προηγούμενος με τα γνωστά επακόλουθα. Θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία ένας άνθρωπος, ο οποίος να έχει μυρωδιά από τους παίκτες μας και το πρωτάθλημά μας και ο Ισπανός κόουτς αυτό το έργο το γνωρίζει πολύ καλά διανύοντας την τρίτη του σεζόν ως κόουτς των "ερυθρολεύκων".

Τι άλλο, όμως, χρειάζεται στην παρούσα φάση η γαλανόλευκη ομάδα; Έναν προπονητή με έντονη προσωπικότητα, έναν άνθρωπο, ο οποίος να εμπνεύσει πρώτα απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φιλάθλους, έναν τεχνικό, ο οποίος να γνωρίζει άριστα ακόμη και το παιχνίδι των ΜΜΕ, που θα έχει έτοιμες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση με το δικό του μοναδικό στιλ.

Για να το γράψω ακόμη πιο απλά υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που να αγωνίζεται εντός των συνόρων ή στο εξωτερικό, τον οποίο να καλούσε ο Μίτσελ για να τον ενημερώσει ότι τον έχει στα πλάνα του κι εκείνος να έλεγε "όχι" ή να έψαχνε για δικαιολογίες, προκειμένου να αποφύγει την "ταλαιπωρία"; Το αποκλείω! Ούτε ο Αβραάμ με τον οποίο οι σχέσεις διαταράχθηκαν το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί.

Η κοινή αποδοχή και η παράλληλη εργασία

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έχει καταφέρει στο διάστημα της παρουσίας του στη χώρα μας να κερδίσει όχι μόνο τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων", αλλά και πολλούς από τους φίλους άλλων ομάδων, οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να έχουν ή τον ίδιο ή κάποιον σαν αυτόν στον πάγκο τους.

Θα μου πείτε και δικαίως ότι υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο. Ο Μίτσελ εξακολουθεί να δουλεύει στον Ολυμπιακό και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποχωρήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, το οποίο, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί εκ νέου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, δεν βλέπω το γιατί θα έπρεπε ο 51χρονος κόουτς να εγκαταλείψει τον πάγκο του Ολυμπιακού για να αναλάβει την Εθνική. Θα μπορούσε να το κάνει παράλληλα και γιατί μπορεί, αφού έχει αποδείξει ότι τα δύσκολα τον εξιτάρουν, αλλά κι επειδή το ζητούμενο για την Εθνική είναι να ξαναγίνει ομάδα, σε μια περίοδο που το τρένο της πρόκρισης για την τελική φάση του Euro έχει φύγει μακριά. Άρα υπάρχει χρόνος προκειμένου να στηθεί κάτι νέο και σε πολύ στέρεες βάσεις. Μια ομάδα που θα μπορεί να κοιτά κάθε αντίπαλο στα μάτια και θα παίζει πάντα για τη νίκη, βάσει πλάνου κι όχι με το σύστημα… γιούρια και σας φάγαμε!

Έχει χρησιμοποιήσει 62 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν από τη θεωρία να γίνουν πράξη. Υπάρχει μεγάλη απόσταση, άλλωστε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η συγκεκριμένη επιλογή ή κάποια σαν αυτή θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Και κάτι ακόμη, το οποίο έχει ίσως τη δική του ξεχωριστή σημασία. Ο Μίτσελ από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έχει χρησιμοποιήσει 62 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές! Άρα ξέρει και πώς να μοιράζει την τράπουλα, αλλά και πώς να επιβάλλεται σε διαφορετικούς χαρακτήρες και συμπεριφορές. Προσωπικά δεν σκέφτομαι τίποτα καλύτερο για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Εσείς;

News 24/7

24MEDIA NETWORK