Ένας από τους 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ μιλάει στο Contra.gr

H ΠΑΕ ΑΕΚ αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης τα ονόματα των κατοίκων που έκαναν προσφυγή κατά του γηπέδου στο ΣτΕ. Μεταξύ αυτών υπάρχει το όνομα του Γιάννη Ζαμπετάκη ο οποίος μίλησε στο contra.gr.

Ένας από τους 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ μιλάει στο Contra.gr

Ο κ. Ζαμπετάκης ο οποίος έχει συγκεντρώσει τα… περισσότερα πυρά των φίλων της ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της ιδιότητας του οπαδού του Ολυμπιακού, είναι συνεργάτης του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας και δραστήριο μέλος της παράταξης "Δύναμη Πολιτών", του Άρη Βασιλόπουλου.

Στη συζήτηση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ο κ. Ζαμπετάκης αναφέρει μερικούς από τους άξονες της διαφωνίας του με το σχέδιο του νέου γηπέδου της Ένωσης εκφράζοντας τη θέση ότι το γήπεδο πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου, παρά το γεγονός ότι από τη δεκαετία του ’30 ήταν ιδιωτικό καθώς ανήκει αποκλειστικά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

- Είναι οριστικό ότι θα κινηθείτε νομικά κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων σας;

"Έχουμε κινήσει ήδη νομικές διαδικασίες κατά της πρακτικής της ΠΑΕ ΑΕΚ να δημοσιοποιήσει τα ονόματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε το θέμα και να μην κάνουμε πίσω".

- Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ αφορά χιλιάδες ανθρώπους και από τη στιγμή που υπήρξε μία ειρωνική διάθεση το καλοκαίρι, δεν ήταν το πιο σωστό πράγμα στον κόσμο να διατηρηθεί η ανωνυμία.

"Γνωρίζω για τα φέιγ βολάν. Δεν προέρχονταν από εμάς. Τα συγκεκριμένα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν στην πόλη είχαν δημιουργηθεί από τοπικές οργανώσεις όπως η Στρούγκα, το Χαμπέρι (τοπικό εναλλακτικό περιοδικό) κλπ. Εμείς ήμασταν οι μόνοι που είχαμε το θάρρος να υπογράψουμε τις προσφυγές και να βάλουμε τα ονοματεπώνυμά μας. Αυτό θέλω να το γράψεις έτσι, όπως σου το λέω. Μόνο 17 άτομα είχαμε το σθένος".

- Στην προσφυγή γίνεται λόγος για το μέλλον των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Δεν είναι λίγο οξύμωρο να παίρνουν θέση οι κάτοικοι για ένα θέμα που αφορά καθαρά το Σωματείο ΑΕΚ;

"Με ενδιαφέρει το γεγονός ότι τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ μένουν άστεγα. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού αλλά θέλω να πω ότι στη Φιλαδέλφεια μένω από το 1981. Πριν έμενα αλλού. Μια εποχή, μάλιστα, είχα βγάλει και δελτίο στον στίβο της ΑΕΚ με προπονητή τον Παπαβασιλείου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα τμήματα της ΑΕΚ δεν θα στεγάζονται στο νέο γήπεδο από τη στιγμή που το παραχωρητήριο αναφέρει στέγαση όλων των τμημάτων. Πού θα παίζει τα τμήματα της ΑΕΚ όταν κατασκευαστεί το γήπεδο που θα έχει θέση μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα;"

- Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου κάποιος θα μπορούσε να πει πως το βόλεϊ της ΑΕΚ παίζει και σήμερα στη Γλυφάδα. Δεν έγινε κάποια ενέργεια από τους κατοίκους ή από τη δημοτική αρχή προκειμένου να του εξασφαλιστεί θέση σε υπάρχον κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας...

"Αυτό δε σημαίνει ότι στο νέο γήπεδο πρέπει να στεγαστεί μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα. Το παραχωρητήριο αναφέρει στέγαση όλων των τμημάτων".

- Βέβαια υπάρχει εξουσιοδότηση από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην εταιρεία "Δικέφαλος 1924" προκειμένου να ξεκινήσει το έργο που επιθυμεί η τελευταία καθώς το ίδιο το Σωματείο θεωρεί ότι το συμφέρει η συγκεκριμένη κατασκευή…

"Ναι αλλά είναι σαφές ότι το παραχωρητήριο μιλάει για όλα τα τμήματα. Επίσης, τίθεται και ένα άλλο ζήτημα. Το θέμα των γηπέδων της πόλης. Πού θα αθλούνται τα παιδιά των Φιλαδελφειωτών. Όπως γνωρίζεις, αυτή τη στιγμή η Νέα Φιλαδέλφεια δεν διαθέτει γήπεδα".

- Βεβαίως αλλά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το γήπεδο δεν ήταν ποτέ δημοτικό. Ιδιοκτήτρια ήταν πάντα η Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

"Το γήπεδο ανήκει στο κράτος..."

- Υπάρχει όμως παραχωρητήριο...

"Η ουσία είναι πως εμείς θέλουμε την ΑΕΚ στην πόλη. Φτάνει αυτή η επιστροφή να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά και συμμετείχα στον συνδυασμό του νυν Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου. Με απασχολούν η μεταφορά των σκουπιδιών από την κατοικημένη περιοχή, το περιβάλλον και το άλσος".

- Το ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται: Θεωρείτε ότι θα υπάρξει κάποια… περιβαλλοντική καταστροφή στην περίπτωση που θα κοπούν ορισμένα δέντρα τα οποία θα αντικατασταθούν σε πολλαπλάσιο βαθμό εντός του άλσους προκειμένου να διευκολυνθεί το εγχείρημα του γηπέδου;

"Δεν έχω ακούσει κάποιον να εγγυάται δημόσια για την αντικατάσταση των δέντρων".

- Το έκανε ο κ. Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου του περασμένου καλοκαιριού ενώ η αντικατάσταση των δέντρων συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο...

"Δεν είναι θέμα οικολογικής καταστροφής. Εμείς μιλήσαμε για σεβασμό στον δασικό χαρακτήρα του άλσους. Αν έχω εγώ ένα οικόπεδο και θέλω να το επεκτείνω δεν θα μπορώ να το κάνω τόσο άνετα".

- Τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στον Τύπο υπάρχουν αναφορές για το γεγονός ότι είστε οπαδός του Ολυμπιακού και μερίδα φίλων της ΑΕΚ θεωρεί ότι το κίνητρό σας για να προσφύγετε στο ΣτΕ ήταν το γεγονός ότι υποστηρίζετε άλλη ομάδα.

"Σας είπα και πριν ότι είχα δελτίο στον στίβο της ΑΕΚ. Ολυμπιακός είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτό. Ο καθένας έχει μία ομάδα".

- Συμφωνώ, αλλά θεωρείται λίγο οξύμωρο το γεγονός ότι αντιδράτε σε ένα σχέδιο προβάλλοντας τον μανδύα των επιχειρηματικών συμφερόντων από τη στιγμή που και εσείς ο ίδιος κάνετε αυτό που θέλουν να κάνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ: Απολαμβάνετε τους αγώνες της αγαπημένης σας ομάδας σε ένα γήπεδο που δεν ανήκει σε κάποιο σωματείο.

"Θέλω να το γράψεις όπως θα σου το πω. Καμιά φορά το συναίσθημα κερδίζει τη λογική. Θα σου πω λοιπόν, ότι ανήκω στην κατηγορία των οπαδών του Ολυμπιακού που δεν νιώθουν καθόλου ωραία που ο Εθνικός είναι άστεγος. Επίσης, ανήκω στην κατηγορία των Ολυμπιακών που δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι το Καραϊσκάκη πέρασε στη Θρύλος Α.Ε. Σου είπα όμως, ότι το συναίσθημα κερδίζει τη λογική. Θα είμαι πάντα Ολυμπιακός και δεν θα σταματήσω ποτέ να πηγαίνω στο γήπεδο".

- Έχει γίνει κουβέντα σχετικά με μία δημοσίευσή σας στην οποία είχατε ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη που επικοινώνησε μαζί σας. Θέλετε να το ξεκαθαρίσετε;

" Βεβαίως. Είχα γράψει ότι κακώς στους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Καραϊσκάκη είναι εκκλησία ενώ στους ελληνικούς γίνεται ζούγκλα. Καταδίκασα την απαράδεκτη ενέργεια κάποιου να επιχειρήσει να πετάξει ένα ποτήρι στο πρόσωπο του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου. Ο κ. Μαρινάκης ενοχλήθηκε και με πήρε τηλέφωνο. Στη συνέχεια μιλήσαμε. Όλα καλά. Αυτό".

- Αρκετά μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την κίνηση της ΑΕΚ να δώσει τα ονόματά σας στη δημοσιότητα. Δεχτήκατε από χθες κάποια ενόχληση;

"Απολύτως καμία. Είχα βέβαια δεχτεί ενοχλήσεις πριν από τις δημοτικές εκλογές".

- Θέλετε να πείτε κάτι κλείνοντας;

"Εγώ καλώ όλη την τοπική κοινωνία να κάτσουμε και να κάνουμε μία συζήτηση με την ΑΕΚ για να βρούμε μία άκρη. Να μιλήσουμε για το γήπεδο, για τα δέντρα, για το άλσος και για τη χρήση του έργου το οποίο πρέπει να στεγάζει όλη τη Φιλαδέλφεια. Δεν γίνεται να μην έχουμε γήπεδα να παίξουν τα παιδιά μας…"

News 24/7

24MEDIA NETWORK