Ένας Παναθηναϊκός κάτω από τη βάση: η βαθμολογία των 33 παικτών

Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιπείς. Η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που χρησιμοποίησαν ο Ντάνι Πογιάτος, ο Λάζλο Μπόλονι και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στα 36 παιχνίδια της Super League Interwetten.

Ο Ζοζέ Μαουρίτσιο εκδηλώνει την απογοήτευσή του και όχι άδικα
Ο Ζοζέ Μαουρίτσιο εκδηλώνει την απογοήτευσή του και όχι άδικα EUROKINISSI SPORTS

Η τροπή των 9 από τελευταίων 10 αγώνων του Παναθηναϊκού στη Super League Interwetten ήταν η στυγνή ποινή που επιφύλασσε ο αόρατος δικαστής του ποδοσφαίρου προκειμένου να τιμωρήσει την απροκάλυπτη ασέβεια που επέδειξαν οι επιτελάρχες του 'τριφυλλιού' στην κοινή λογική. Οι 'πράσινοι' αφενός έμειναν εκτός Ευρώπης για τέταρτη διαδοχική χρονιά αφετέρου έφτασαν στο σημείο να υπολογίζουν πως το 1-4 από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο ήταν ένα υποφερτό αποτέλεσμα, διότι το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει.

Η συμμετοχή στα πλέι οφ απέδειξε ότι η ομάδα των τριών διαφορετικών προπονητών και των 33 ποδοσφαιριστών απέχει πάρα πολύ ακόμη από το πραγματικό μέγεθός της, ότι το πλάνο απέτυχε παταγωδώς ακόμη μια φορά και οι διορθωτικές, πλην βιαστικές κινήσεις μετά το κάκιστο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχαν τον απαιτούμενο αντίκτυπο. Ναι μεν το δίμηνο της φόρμας, στις αρχές του 2021, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κλείσει την απόσταση από την πρώτη τετράδα, αλλά τη χρονική περίοδο των διαδοχικών συγκρούσεων-συγκρίσεων με τις άλλες δυνατές ομάδες της 6άδας ήταν ολοφάνερο πως ο Παναθηναϊκός υστερούσε σε σχέδιο, σε λύσεις, σε ποιότητα, σε διαχείριση, σε αυτογνωσία. Ο Πογιάτος και ο Μπόλονι 'πλήρωσαν' γρήγορα ή καθυστερημένα για την αδυναμία τους αυτή, απομένει να φανεί τι θα ισχύσει με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της σεζόν.

Εμείς τους βαθμολογήσαμε έναν προς έναν:

Σωκράτης Διούδης (34 συμμετοχές, 34 βασικός) 6.5/10

Ο Σωκράτης Διούδης
Ο Σωκράτης Διούδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Θα περάσει στα βιβλία ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του για 765 διαδοχικά λεπτά! Όχι ότι δεν είχε κακές στιγμές, αλλά αν δεν ήταν κι αυτός...

Βασίλης Ξενόπουλος (1 συμμετοχή, 1 βασικός) -

Μονίμως στη σκιά του Διούδη ο 23χρονος τερματοφύλακας, πάλεψε με το άγχος του για να σταθεί αξιοπρεπώς στο 2-1 της Τούμπας.

Νίκος Χριστογεώργος (1 συμμετοχή, 1 βασικός) -

Το 21χρονο κίπερ διάλεξαν να τον ρίξουν ανυπεράσπιστο στον λάκκο με τα 'ερυθρόλευκα' λιοντάρια. Πάλι καλά που αντέδρασε σωστά σε 1-2 περιπτώσεις.

Χουάν Χουάνκαρ (24 συμμετοχές, 23 βασικός) 4/10

Οι κάρτες του ήταν περισσότερες από τις ανύπαρκετες ασίστ, που σε κάθε περίπτωση θα όφειλε να έχει ένας βασικός αριστερός μπακ. Κι αυτό λέει πολλά.

Φραν Βέλεθ (25 συμμετοχές, 25 βασικός) 5.5/10

Δεν φτάνουν πάντα το πάθος, η δύναμη και η αυταπάρνηση. Ο Ισπανός στόπερ ήταν τρομερά φιλότιμος, έπαιξε όπου του ζητήθηκε και πάλεψε. Πολύ πιο χρήσιμος από τη φυσική θέση του.

Μπαρτ Σένκεφελντ (27 συμμετοχές, 27 βασικός) 4/10

Ο Μπαρτ Σένκεφλντ
Ο Μπαρτ Σένκεφλντ EUROKINISSI SPORTS

Ζήτησε και πήρε νέο, βελτιωμένο, συμβόλαιο που ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων. Στάσιμος ο ίδιος και με πολλά περισσότερα προβλήματα τραυματισμών.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (6 συμμετοχές, 4 βασικός) 4/10

Έχει τη δικαιολογία της μακράς απουσίας από τη δράση. Μέχρι εκεί όμως, διότι όποτε έπαιξε είχε ζητήματα.

Φακούντο Σάντσες (21 συμμετοχές, 16 βασικός) 2/10

Απορίας άξιο πως επί μια τριετία ήταν ο βασικός δεξιός μπακ της Εστουδιάντες. Κάθε πάσα του και λάθος, απείθαρχος τακτικά και ανούσιος επιθετικά.

Φάνης Μαυρομμάτης (2 συμμετοχές, 1 βασικός) -

Ούτε για τέταρτος στόπερ κρίθηκε επαρκής και έφυγε για τον Ατρόμητο.

Δημήτρης Καραγιάννης (4 συμμετοχές, 2 βασικός) 4/10

Ο 20χρονος στόπερ έχει πολλά να μάθει ακόμη για τη θέση και καλύτερα που φεύγει για να ωφεληθεί. Δεδομένο άλλοθι η ηλικία.

Αχιλλέας Πούγγουρας (27 συμμετοχές, 24 βασικός) 5/10

Οριακά έπιασε τη βάση με την αμυντική απόκρισή του. Αγωνίστηκε περισσότερο από πέρυσι, όχι απαραίτητα καλύτερα. Τέλειωσε τη σεζόν με 2 αποβολές.

Βασίλης Ζαγαρίτης (12 συμμετοχές, 11 βασικός) 6/10

Πρόλαβε να φύγει προτού φθαρεί. Η Πάρμα βέβαια δεν του έδωσε ό,τι του είχε υποσχεθεί.

Γιοάν Μολό (24 συμμετοχές, 19 βασικός) 6/10

Ο Γιοάν Μολό στον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Ο Γιοάν Μολό στον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Βαθμολογείται με επιείκεια, διότι πιο ώριμος πια όχι μόνο δεν δυσανασχέτησε όταν του ζητήθηκε να υπηρετήσει έναν ρόλο που δεν ήξερε (δεξιός μπακ), αλλά προσαρμόστηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού. Θ' άξιζε νέο συμβόλαιο.

Γιουνούς Σανκαρέ (10 συμμετοχές, 7 βασικός) 4/10

Κλάση ο Σενεγαλέζος χαφ. Πριν από 3-4 χρόνια όμως. Βαρύ σκαρί ούτως ή άλλως, εμφανίστηκε ακόμη πιο δυσκίνητος μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο και ήταν σε θέση να καλύψει μόνο το ρόλο του τρίτου χαφ για να δίνει έναν επιπλέον παίκτη στην αντίπαλη περιοχή. Σε καμιά περίπτωση να καλύπτει χώρους.

Γιασίν Αγιούμπ (9 συμμετοχές, 4 βασικός) 2/10

Όποιος καταφέρει να λύσει το συμβόλαιό του ή του βρει ομάδα, θα πιστωθεί την επιτυχία. Μετά από 1,5 χρόνο δεν έχει καταλάβει κανείς ποια είναι η θέση του.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (29 συμμετοχές, 20 βασικός) 6.5/10

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης υπέστη θλάση και ο Παναθηναϊκός θα τον στερηθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης υπέστη θλάση και ο Παναθηναϊκός θα τον στερηθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες EUROKINISSI SPORTS

Επειδή το ποδόσφαιρο είναι συγκριτικό άθλημα, ο 23χρονος ήταν μια όαση δημιουργίας από τα δεξιά της επίθεσης. Μέτρησε 6 ασίστ στο πρωτάθλημα, όντας η μοναδική σταθερά πηγή απειλών για τις άμυνες των αντιπάλων, χάρη στο ψηφιδωτό από τρεξίματα, στοχευμένες (ως επί το πλείστον) σέντρες και διεισδύσεις.

Σεΐκ Νιάς (13 συμμετοχές, 11 βασικός) 5.5/10

Είναι ορατό πως διαθέτει τα προσόντα να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αρκετές ήταν φορές που παρασύρθηκε από την ιδέα πως είναι ανώτερος των άλλων και σε κάποιες εξ αυτών εκτέθηκε.

Γιάννης Μπουζούκης (13 συμμετοχές, 5 βασικός) 3/10

Κανονικά θα έπρεπε να κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Πρακτικά έκανε (άλλο) ένα πίσω. Θα ήταν προτιμότερος ένας δανεισμός του τον Γενάρη. Δεν βοήθησε τον εαυτό του ούτε βοηθήθηκε. Τώρα έχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι να δουλέψει.

Λούκας Βιγιαφάνιες (26 συμμετοχές, 20 βασικός) 5/10

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με τα λευκά του Παναθηναϊκού
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με τα λευκά του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Του έλειπαν τα τρεξίματα του παρελθόντος, γιατί δεν είχε κάνει δυνατή προετοιμασία. Με σωστή διαχείριση πάντως μπορεί να γίνει πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του 'τριφυλλιού', γιατί δεν υπάρχει άλλος παίκτης με αυτές τις μεταβιβάσεις ακριβείας.

Δημήτρης Σερπέζης (8 συμμετοχές, 1 βασικός) 3/10

Απέχει ακόμη από το επίπεδο ενός αναπληρωματικού χαφ στον Παναθηναϊκό. Ας 'ψηθεί' πρώτα.

Δημήτρης Κουρμπέλης (10 συμμετοχές, 10 βασικός) 4/10

Ο αρχηγός του 'τριφυλλιού' θα ήταν σημαντικός, εφόσον ήταν διαθέσιμος. Δεν ήταν. Στα 27 του έχει ανάγκη από ένα restart για να παρακινήσει και τους υπόλοιπους.

Ανδρέας Αθανασακόπουλος (5 συμμετοχές, 2 βασικός) 3.5/10

Τον Νοέμβρη θα κλείσει τα 20. Είναι πολύ πιο λογικό να δοθεί δανεικός για να φανερώσει αν μπορεί ν' ανταπεξέλθει. Θα πρέπει, δεδομένα, να δυναμώσει σωματικά.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (28 συμμετοχές, 22 βασικός) 6.5/10

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ανταποκρίθηκε, ως ένα βαθμό, στις ανάγκες του Παναθηναϊκού κάνοντας ένα βήμα μπροστά
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ανταποκρίθηκε, ως ένα βαθμό, στις ανάγκες του Παναθηναϊκού κάνοντας ένα βήμα μπροστά EUROKINISSI SPORTS

Προαπαιτούμενη η παρουσία του 19χρονου σ' ένα σύνολο που θα έχει ανάγκη από παίκτες με ενέργεια, κάλυψη χώρων, σωστές τοποθετήσεις, κάθετο παιχνίδι και απειλή από πίσω. Επιτακτικό να τελειώσει σύντομα η κουβέντα ανανέωσης του συμβολαίου του για να μην χαθεί.

Ζοζέ Μαουρίτσιο (25 συμμετοχές, 24 βασικός) 5.5/10

Του Βραζιλιάνου χαφ η ποιότητα αμφισβητήθηκε μονάχα από τους Ρόκα-Πογιάτος. Τον είχε τεράστια ανάγκη ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τον προφύλαξε, με συνέπεια να σκάσει.

Αντόνιο Σαβιέρ (7 συμμετοχές, 4 βασικός) 3/10

Η σεζόν του Πορτογάλου τέλειωσε πολύ γρήγορα. Πιθανόν και η θητεία του στην ελληνική ομάδα.

Φεντερίκο Μακέντα (31 συμμετοχές, 23 βασικός) 4.5/10

Αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού ξανά. Σημαντικό αν μη τι άλλο επίτευγμα. Τον σώζουν τα καλά τελειώματά του. Αλλά για να ηγηθεί μιας επιθετικής γραμμής με φιλοδοξίες οι αμφιβολίες παραμένουν ολοζώντανες.

Καρλίτος (32 συμμετοχές, 15 βασικός) 3.5/10

Οι Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος αποδείχθηκε πολλάκις ότι μαζί δεν είναι δυνατόν να παίξουν. Άρα ο ένας περισσεύει και οικονομικά
Οι Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος αποδείχθηκε πολλάκις ότι μαζί δεν είναι δυνατόν να παίξουν. Άρα ο ένας περισσεύει και οικονομικά EUROKINISSI SPORTS

Με καθένα από τα 6 γκολ του να κοστίζει σχεδόν 100.000, αποδείχθηκε ότι ο Ισπανός επιθετικός δεν εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του το διάστημα που δούλευε μόνος του. Δεν χωρά με τον Μακέντα.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (7 συμμετοχές, 2 βασικός) 4.5/10

Άξιζε καλύτερης μεταχείρισης έως ότου παραχωρηθεί δανεικός. Αν γυρίσει και μονιμοποιηθεί, θα πρέπει να εμφανίσει διάρκεια στην απόδοσή του.

Αϊτόρ Κανταλαπιέρδα (22 συμμετοχές, 11 βασικός) 2.5/10

Θα ήταν από τους παίκτες που θ' ανέβαζαν επίπεδο το πράσινο σύνολο. Θα.

Γενί Ενγκμπακοτό (14 συμμετοχές, 4 βασικός) 3/10

Μετά τα μέσα του Φλεβάρη και τη δεύτερη συμμετοχή του με τα πράσινα ψάχναμε να βρούμε τον Κογκολέζο εξτρέμ.

Φώτης Ιωαννίδης (23 συμμετοχές, 13 βασικός) 5.5/10

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ για τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Βόλου στη Μαγνησία
Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ για τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Βόλου στη Μαγνησία EUROKINISSI SPORTS

Κέρδος αναμφίβολα για τον Παναθηναϊκό η εντελώς από σπόντα προώθησή του. Γερό παιδί, με δύναμη και καλή επαφή με τ' αντίπαλα δίχτυα, έχει μια βάση για να 'χτίσει' ένα προφίλ επιθετικού καριέρας.

Σπύρος Τζαβίδας (2 συμμετοχές, 0 βασικός) -

Μόνο καλό θα του κάνει ένας σωστά μελετημένος δανεισμός.

Αργύρης Καμπετσής (19 συμμετοχές, 9 βασικός) 5/10

Δεν θα είχε ανανεώσει και θα έφευγε ως ελεύθερος, σε περίπτωση που στα πειράματα του Μπόλονι το μείγμα με τον Ιωαννίδη δεν χάριζε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Μπάλα ξέρει περίσσια, κοντρόλ έχει εξαιρετικό, ντρίμπλα επίσης. Ας δουλέψει τώρα τις καίριες αποφάσεις του για να μην είναι φλύαρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK