Ένοχος ο οργανωτής της πτήσης που οδήγησε στον θάνατο Εμιλιάνο Σάλα, στις 12 Νοεμβρίου η ποινή του

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, οργανωτής της μοιραίας πτήσης στην οποία επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα προτού χάσει τη ζωή του στη θάλασσα της Μάγχης, κρίθηκε ένοχος με την ποινή του να αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, ενώ διέσχιζε τη Μάγχη για να ολοκληρώσει τη μετακόμιση του από τη Ναντ στην Κάρντιφ.
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, ενώ διέσχιζε τη Μάγχη για να ολοκληρώσει τη μετακόμιση του από τη Ναντ στην Κάρντιφ. MARK KERTON/PA VIA AP

Ένοχος κρίθηκε ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση που επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα και οδήγησε στο θάνατο του. Ο 67χρονος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που κανόνισε τη μοιραία πτήση χωρίς το αεροπλάνο να έχει άδεια ή εξουσιοδότηση να μεταφέρει επιβάτες.

Η δίκη έγινε την Πέμπτη (28/10) και στη διάρκεια αυτής αποφασίστηκε πως ο Ντέιβιντ Χέντερσον ενήργησε χωρίς την άδεια της ιδιοκτήτριας του αεροπλάνου. Φυσικά κρίθηκε ένοχος. Ο 67χρονος θα φυλακιστεί με την ποινή του να ανακοινώνεται στις 12 Νοεμβρίου από την εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός φορ, στις 21 Ιανουαρίου 2019 συγκρούστηκε στο πέρασμα της Μάγχης. Ο Σάλα πετούσε για την Κάρντιφ, καθώς ο ουαλικός σύλλογος είχε συμφωνήσει για την απόκτησή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK