ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενός λεπτού σιγή στο φιλικό, Αγγλία – Ελβετία

Η ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού αγώνα της Αγγλίας με την Ελβετία στο Γουέμπλεϊ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα του Μονάχου (6 Φεβρουαρίου 1958) που κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, οκτώ εκ των οποίων ανήκαν στο έμψυχο δυναμικό της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Γι'αυτό το λόγο η ομοσπονδία αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην έναρξη του ματς.

Ενός λεπτού σιγή στο φιλικό, Αγγλία – Ελβετία

Η ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού αγώνα της Αγγλίας με την Ελβετία στο Γουέμπλεϊ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα του Μονάχου (6 Φεβρουαρίου 1958) που κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, οκτώ εκ των οποίων ανήκαν στο έμψυχο δυναμικό της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Γι’αυτό το λόγο η ομοσπονδία αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην έναρξη του ματς.

“Στην έναρξη του φιλικού, Αγγλία – Ελβετία Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό και θα γίνει και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε εκείνη την τραγωδία” , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της FA, Αντριαν Μπέβινγκτον. Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι παίκτες της Αγγλίας θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, με τον ίδιο τρόπο,στο τοπικό ντέρμπι με τη Σίτι (10/02) στο Ολντ Τράφορντ. Πάντως οι οργανωμένοι οπαδοί των “πολιτών” ζήτησαν από τη Γιουνάιτεντ η ενός λεπτού σιγή να αντικατασταθεί με ενός λεπτού χειροκρότημα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιοι να μην τηρήσουν την πρέπουσα στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK