Ο Λουίς Ενρίκε 'έκοψε' τον πιο φορμαρισμένο Ισπανό φορ χωρίς δικαιολογία

Πριν από ένα μήνα τον αποθέωνε. Για το παιχνίδι του Nations League με τους Κροάτες κρίθηκε περιττός. Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να μην καλέσει τον Πάκο Αλκάθερ στην εθνική Ισπανίας και οι μουρμούρες ήταν αναπόφευκτες.

Spain's coach Luis Enrique gestures before the UEFA Nations League soccer match between Spain and England at Benito Villamarin stadium, in Seville, Spain, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Spain's coach Luis Enrique gestures before the UEFA Nations League soccer match between Spain and England at Benito Villamarin stadium, in Seville, Spain, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε 24 ποδοσφαιριστές για το τελευταίο ματς της Ισπανίας στον όμιλο του Nations League και το φιλικό με τη Βοσνία που θ' ακολουθήσει την Κυριακή. Κόντρα πάντως στην... ποδοσφαιρική λογική, ο Πάκο Αλκάθερ της Ντόρτμουντ δεν ήταν μεταξύ αυτών που πήραν το... χρίσμα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο 25χρονος φορ με τα 7 γκολ στην Bundesliga, το 1 στο Champions League και τα 3 που σημείωσε με τη 'φούρια ρόχα' στο προηγούμενο 'παράθυρο' των εθνικών ομάδων αποφασίστηκε να μείνει εκτός επιλογών για τις δύο αναμετρήσεις του Νοεμβρίου. Παράδοξο αλήθεια είναι από τη στιγμή που στη Γερμανία έχει αναγεννηθεί και στην Μπαρτσελόνα προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί τον έδιωξε το καλοκαίρι.

Ο εκλέκτορας των Ισπανών εξήγησε σ' ένα γενικότερο πλαίσιο πως "δεν ακολουθώ τον κανόνα να φτιάχνω τς αποφάσεις μου σε σχέση με το τι η κοινή γνώμη πιστεύει. Η λήψη αποφάσεων είναι πολύ περίπλοκη αποστολή, δεν έχω προσωπικά προβλήματα με κανέναν παίκτη. Όταν πρόκειται να καλέσουμε ή όχι έναν ποδοσφαιριστή, υπάρχουν παράμετροι που επηρεάζουν την κρίση. Υπάρχουν ορισμένοι που άξιζαν, αλλά ψάχνουμε αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο με τις ιδέες μας".

Ουδείς αμφισβητεί όλα τα παραπάνω. Ακούγονται ωστόσο ολίγον τι αντιφατικά, από τη στιγμή που στις 11 Οκτωβρίου έλεγε πως "ο Πάκο Αλκάθερ ήταν φανταστικός, παρόλο που δεν μου αρέσει να εστιάζω σ' ένα ποδοσφαιριστή". Από τότε μεσολάβησε μονάχα ένας μήνας και μάλιστα ο Ισπανός φορ σκόραρε εκ νέου με την Μπορούσια, μία φορά στο 4-0 επί της Στουτγκάρδης.

Αναπόφευκτα προκλήθηκαν απορίες, δεδομένου ότι προτιμήθηκε ο Ροντρίγκο της Βαλένθια. Απορίες που εκφράστηκαν μέσω twitter:

Τουλάχιστον, κατά τους Ισπανούς, ο Ενρίκε επανέφερε στο εθνικό συγκρότημα τον Ζόρντι Άλμπα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Miguel Morenatti

News 24/7

24MEDIA NETWORK