Ένσταση δεν έγινε αλλά το φιάσκο δεν αλλάζει για τον ΠΑΟΚ

Το περιστατικό με τα αθεώρητα δελτία εκτός από το μέγεθος του φιάσκου για μία ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ, αναδεικνύει ξανά ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και που καλείται να λύσει άμεσα ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Άκπομ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, όπου οι Θεσσλαονικείς είχαν 12 αθεώρητα δελτία υγείας - 9η αγ. playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Άκπομ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, όπου οι Θεσσλαονικείς είχαν 12 αθεώρητα δελτία υγείας - 9η αγ. playoffs της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ένα βήμα έμεινε για τον ΠΑΟΚ. Ένα βήμα από τη δεύτερη θέση που ήταν η καλύτερη δυνατή επίτευξη στόχου μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό από τον τελικό κυπέλλου. Ένα βήμα από την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Μία κανονικότητα την επόμενη χρονιά της κατάκτησης του (αήττητου) πρωταθλήματος.

Σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να 'πολεμά' εντός και εκτός γηπέδου, προσπαθώντας από τη μία να 'χτυπήσει' τον ανταγωνιστικό Ολυμπιακό και από την άλλη να αποδείξει την αθωώτητά του στο περιβόητο θέμα της πολυϊδιοκτησίας που του κόστισε χρόνο, χρήμα και ψυχολογία, έρχεται το θέμα των αθεώρητων δελτίων για να... δέσει το γλυκό. Το κερασάκι στην τούρτα της εσωστρέφειας ενός συλλόγου που στο παρελθόν την έχει πατήσει ξανά.

Το πισωγύρισμα του ΠΑΟΚ, γιατί για τέτοιο πρόκειται, είναι τέτοιο που ο καθρέπτης απέναντι από τους υπεύθυνους σπάει. Είναι τέτοια η ζημιά στο σύλλογο που δεν παίζει κανένα ρόλο ποια ήταν τελικά η στάση της ΑΕΚ επί του θέματος... Και χωρίς να υπάρξει ένσταση, η ζημιά έγινε, η κηλίδα θα είναι εκεί να θυμίζει τα λάθη. Ένας σύλλογος που θέλει να κάνει βήματα μπροστά -και έχει κάνει- ένας σύλλογος που κερδίζει το σεβασμό και ανακτά το μέγεθός του, ρίχνει μία κλωτσιά και τα πετάει όλα στον κάλαθο των σκουπιδιών. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο παιχνίδια με μία ντουζίνα ποδοσφαιριστών να έχουν αθεώρητα παιχνίδια. Εξ αμελείας. Έρχεται το τρίτο που έχουν καταλάβει τη γκάφα και ρισκάρουν να αγωνιστούν. Δημιούργησαν συνθήκες αυτοκαταστροφής. Το είδαν να έρχεται και δεν έκαναν απολύτως τίποτα παρά μόνο να δεχθούν το λάθος, τι λάθος δηλαδή περί γκάφας πρόκειται, μπαίνοντας στην διαδικασία να περιμένουν την απόφαση της ΑΕΚ και ταυτόχρονα να δέχονται όλη αυτή την κριτική.

Ναι, είναι λάθος τοπικού πρωταθλήματος. Και για να σας πω την αλήθεια ούτε στο τοπικό γίνονται αυτά τα λάθη, είναι προσεκτικοί. Ναι, είναι λάθος που έρχεται αφού έχει προηγηθεί ένα χρονικό διάστημα δικαίωσης από το CAS και 'διπλού' επί του Ολυμπιακού που έχουν δημιουργήσει συνθήκες χαράς και προϋποθέσεις ενός ευχάριστου επιλόγου μίας προβληματικής και περιπετειώδους χρονιάς.

Και έρχεται αυτό το λάθος που ρίχνει επίπεδο τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα ανοίγει τη συζήτηση περί σοβαρότητας και διαχείρισης από πλευράς διοίκησης. Εδώ ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πλήγμα. Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης 'χτίζει' έναν πρωταθληματικό ΠΑΟΚ ρίχνοντας στον Καιάδα το προβληματικό παρελθόν, την ώρα που ο σύλλογος κάνει άλματα μπροστά δημιουργώντας πρωταθληματικό μέλλον, έρχεται το πισωγύρισμα που ανοίγει μία συζήτηση που κανονικά αυτή θα γινόταν μόνο σε εποχές Βουλινού και Μπατατούδη.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, χρειάζεται πολλά για να αποκτήσει στόφα πρωταθλητή. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι, έτσι κι αλλιώς βάσει αυτών είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας τριετίας. Θέλει ενέργειες, προσωπικότητες και σωστή διαχείριση των κρίσεων.Εν μέσω CAS, γκρίνιας, συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων, κάπου χάθηκε η μπάλα. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να λειτουργεί με κανονικότητα και βρέθηκε μπροστά σε ανοιχτά μέτωπα που δεν είχε καθαρό μυαλό να κλείσει.

Το περιστατικό με τα αθεώρητα δελτία εκτός από το μέγεθος του φιάσκου για μία ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ, αναδεικνύει ξανά ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και που καλείται να λύσει άμεσα ο Ιβάν Σαββίδης. Το θέμα των στεγανών. Οταν ο ΠΑΟΚ σταματήσει να λειτουργεί σαν... πολυμετοχικό σχήμα τότε θα μπορεί να λύνει και τα πιο απλά, καθημερινά, προβλήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK