Εντάχθηκε στην...Ασία

Εντάχθηκε στην...Ασία
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας (AFC) προχώρησε στην ανώνυμη επικύρωση της Αυστραλίας, ως το 46ο μέλος της κι έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Στην ανακοίνωση της απόφασης προέβη ο πρόεδρος της AFC, Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ομοσπονδίας στο Μαρακές του Μαρόκου. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Γιόσεπ Μπλάτερ, ο επίτιμος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζοάο Χαβελάνζε ενώ επικεφαλής της αυστραλιανής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος, Φρανκ Λόουι.

Η Αυστραλία ζητούσε από καιρό τη μετακίνησή της από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ωκεανία σε αυτήν της Ασίας πιστεύοντας ότι έτσι θα της δοθεί, πιο εύκολα, η ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή ο ισχύον κανονισμός προβλέπει αγώνες μπαράζ του νικητή της Ωκεανίας με ομάδα (την 5η) από τη Λατινική Αμερική, ενώ η Ασία δίνει τέσσερα απευθείας εισιτήρια κι ένα οδηγεί σε μπαράζ.

Ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ υποστήριξε ότι η ένταξη της Αυστραλίας θα προσδώσει ποιότητα στις διοργανώσεις της Ασίας και θα βελτιώσει το ίματζ του ποδοσφαίρου της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός των "καγκουρό" Κρεγκ Μουρ, σχολίασε: "Στα προκριματικά της ζώνης της Ωκεανίας ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους κι αυτό αποδείχθηκε κακό ενόψει των αγώνων "δίχως αύριο" με τον εκπρόσωπο της Λατινικής Αμερικής".

Η Αυστραλία έχει πάρει μέρος σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου μονάχα μία φορά, το 1974 κι ευελπιστεί να προκριθεί και σε αυτό του 2010, αφού θα έχει τη ρεβάνς του μπαράζ με όποια ομάδα προκύψει από τη Λατινική Αμερική, στην έδρα της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK