Εντίνιο: "Το πιο σημαντικό είναι να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της"

Το βραβείο του Best Goal ΟΠΑΠ της 14ης αγωνιστικής απονεμήθηκε την Παρασκευή (19/12) στον Εντίνιο, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο ΠΣΑΠ. Η απονομή έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ, στο Μαρούσι, από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα.

Εντίνιο: "Το πιο σημαντικό είναι να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της"

Ο Εντίνιο, ο οποίος βραβεύτηκε για το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τον Άρη, δήλωσε μετά την απονομή: " Η αλτικότητα έπαιξε ρόλο στο γκολ που σημείωσα όπως και το σωστό τάιμινγκ. Το πιο σημαντικό είναι να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της και μετά με ενδιαφέρουν τα γκολ. Μπορώ να παίξω σε όποια θέση μου ζητηθεί αλλά προτιμώ να αγωνίζομαι στο κέντρο".

Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται στην ΑΕΚ, από τώρα, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (4/1) ο Εντίνιο επισήμανε: "Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον Εργοτέλη. Δε σκεφτόμαστε τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο γύρο ήμασταν άτυχοι σε κάποια εκτός παιχνίδια. Θα είμαστε καλύτεροι τη νέα χρονιά και θα επιστρέψουμε στις νίκες".

Από την μεριά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας έδωσε συγχαρητήρια στον Εντίνιο για το γκολ που σημείωσε και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον επιθετικό της Ένωσης: " Ο Εντίνιο είναι καλός στο ψηλό, αλλά και στο χαμηλό παιχνίδι. Έχει πετύχει και μπορεί να σημειώσει και άλλα καλά γκολ στο μέλλον. Όπως στην πρώτη αγωνιστική που είχε πετύχει ένα ωραίο γκολ με σουτ έτσι και τώρα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με κεφαλιά. Ήταν καταπληκτική και η σέντρα του Μαντούκα, γιατί εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αλτικότητα του Εντίνιο. Αν ήταν πιο κόφτη η σέντρα ο Εντίνιο θα έπρεπε να πάρει καλύτερη θέση από τον αμυντικό και να βγει μπροστά του, ενώ έτσι όπως βγήκε η σέντρα αυτός που πήδηξε πιο ψηλά πήρε και την κεφαλιά. Ο Εντίνιο μπορεί να παίξει είτε στο κέντρο είτε στην επίθεση και η ΑΕΚ χρειάζεται τέτοιους παίκτες".

Για την παρουσία του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε: "Από την ώρα που η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Είναι δύσκολο να δουλέψει ένας προπονητής μια ομάδα που είναι φτιαγμένη από άλλον. Ο Μπάγεβιτς και το τεχνικό επιτελείο του προσπαθούν να περάσουν τη δική τους φιλοσοφία και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν. Άλλωστε δε χρειάζεται να αναφέρουμε το ποδόσφαιρο που έχουν παίξει όλες οι ομάδες του Μπάγεβιτς. Δεν ξέρω τι προσθήκες θα γίνουν, σημασία έχει να γίνουν σωστές και καλές και όχι μόνο για να πουν ότι πήραν κάτι".

Ο Τσιάρτας κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει αρκετά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και για την ομάδα της Ένωσης, της οποίας ήταν αυτός μέλος και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια: "Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η έλλειψη σταθερότητας σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Σε εκείνη την ΑΕΚ όλα δούλευαν ρολόι. Υπήρχαν παίκτες με προσωπικότητα. Ήταν δύσκολο να πάει κάποιος στην ΑΕΚ και να παίξει κατευθείαν. Όλοι οι παίκτες ήταν μονιασμένοι και αγαπημένοι σε όλα τα επίπεδα, κάτι το οποίο έσπασε το 1996. Εκείνη την ΑΕΚ τη θαύμαζες για το ποδόσφαιρο που έπαιξε ανεξαρτήτως των τίτλων που κατέκτησε".

Για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ ο Τσιάρτας υπογράμμισε: "Το σημαντικότερο είναι να μη χαθεί ο κόσμος από δίπλα της. Με τον Μπάγεβιτς θα αλλάξουν πολλά. Σημαντικό ρόλο παίζει και η μη επαρκή συμμετοχή Ελλήνων παικτών. Πρέπει να παίζουν περισσότεροι Έλληνες για να υπάρχει ένας ελληνικός κορμός και να μπορεί ο ξένος να μπει στο κλίμα της ελληνικής πραγματικότητας και να μην είναι παγωμένος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK