Εντολή για περαιτέρω έρευνα δίνει η Γκάνα

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας, Κουέσι Νιαντάκι, αρνείται τις κατηγορίες για συμμετοχή της χώρας του σε στημένα παιχνίδια στο Μουντιάλ και καλεί την αστυνομία να διεξάγει περαιτέρω έρευνα στους Κρίστοφερ Άντο Φόρσιθ και Ομπέντ Ενκετάια για το VIDEO που έκανε το γύρο του κόσμου.

Εντολή για περαιτέρω έρευνα δίνει η Γκάνα

Τις κατηγορίες που τη θέλουν τη Γκάνα να είναι μπλεγμένη σε στημένα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, διέψευσε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κουέσι Νιαντάκι .

"Έπειτα απ' όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη βιντεοσκόπηση κουβέντας περί χειραγώγησης παιχνιδιών, δώσαμε εντολή για να πραγματοποιηθεί έρευνα στα δύο άτομα που φέρονται να έχουν συμμετοχή σε διαπραγμάτευση για να στηθούν αναμετρήσεις. Θέλουμε να τονίσουμε ότι ουδέποτε η ομοσπονδία μας υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας".

Θυμίζουμε πως προηγουμένως η βρετανική εφημερίδα "Telegraph" έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα VIDEO με πρωταγωνιστές έναν εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας (Ομπέντ Ενκιτιά) και έναν πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA (Κρίστοφερ Φορσάιθ), που διαπραγματεύονταν το στήσιμο αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας. με κρυφούς δημοσιογράφους που παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι επενδυτικής εταιρίας που ήθελαν να "χορηγήσουν" παιχνίδια.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα στο σχετικό ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες μαζί με τον κρυφό δημοσιογράφο συνάντησαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και υπέγραψαν συμβόλαιο που προέβλεπε αποζημίωση 100.000 λιρών για κάθε ματς που θα έστηνε η ομάδα της Γκάνας.

Δείτε το VIDEO:

News 24/7

24MEDIA NETWORK