Εντυπωσιακός Aγώνας Beach Soccer στην Ιτέα Φωκίδας με βραζιλιάνικο χρώμα! (vid)

Ξεσήκωσαν το κοινό στον αγώνα επίδειξης οι Διεθνείς Επίλεκτοι με τη Μεικτή Δημοσιογράφων/Ηθοποιών, στο κλείσιμο του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς».

Εντυπωσιακός Aγώνας Beach Soccer στην Ιτέα Φωκίδας με βραζιλιάνικο χρώμα! (vid)
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία για το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς" που διοργανώθηκε στην Φωκίδα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, τον Α.Ο. Κεχαγιά Προσηλίου και την Arsenal Soccer Schools, με την υποστήριξη του Δήμου Άμφισσας και του Δήμου Ιτέας, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Φωκίδας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην προβλήτα της Ιτέας, όπου αποκλειστικά για τις ανάγκες της ημέρας είχε δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό γήπεδο με άμμο,για να απολαύσουν έναν αγώνα επίδειξης beach soccer, διαφορετικό από τους άλλους, με φόντο δεκάδες ιστιοπλοΐκά OPTIMIST που διαγωνίζονταν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Η ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων, που απαρτιζόταν από τους Γιώργο Αμανατίδη, Ντανιέλ Μπατίστα, Κυριάκο Τοχούρογλου, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Θοδωρή Παχατουρίδη, Κώστα Κιάσσο και Κώστα Σόμμερ, αντιμετώπισε Μεικτή Ομάδα Δημοσιογράφων στην οποία συμμετείχαν οι Κώστας Ντάλτας, Κώστας Καψιμάλης, Κώστας Κατσιάδας, Κώστας Κρομμύδας, Κώστας Οικονόμου, Γιώργος Παπαδάκης αλλά και ο Βραζιλιάνος Reis Wellington!

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εντυπωσιακές ενέργειες, τρίπλες, τακουνάκια και πολλά γκολ, με τελικό αποτέλεσμα 16-11 υπέρ της ομάδας των Διεθνών Επίλεκτων! Ο αγώνας ήταν συγκλoνιστικός, μιας και οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου η ομάδα των Επίλεκτων κρατούσε ένα ισχνό προβάδισμα 2 γκολ, όμως η Μεικτή των Δημοσιογράφων, με τη μαεστρική καθοδήγηση του Κώστα Ντάλτα από τον πάγκο, κατάφερνε να ισοφαρίσει και να παραμένει στη διεκδίκηση.

Η 4η και τελευταία περίοδος ήταν και η πλέον εντυπωσιακή, μιας και οι Βραζιλιάνοι των 2 ομάδων μετέτρεψαν τον αγώνα σε μία άτυπη μονομαχία σκοραρίσματος και...καλύτερου πανηγυρισμού! Την αρχή έκανε ο Λουτσιάνο ο οποίος μετά από ένα εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι, άρχισε να χορεύει σάμπα. Αυτό ξεσήκωσε τον Wellington που απέδειξε στην επόμενη κιόλας φάση την τεχνική του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στον...χoρό, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στο πλήθος! Το καλύτερο όμως το κράταγε ο Λούτσι για το τέλος, μιας και σκοράροντας το τελευταία γκολ της βραδιάς με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, έδωσε προσωπικό show με τους πανυγηρισμούς του γνωρίζοντας αποθέωση από όλο το κοινό!

Πρώτος σκόρερ του χορταστικού αυτού αγώνα για την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων ήταν ο Λουτσιάνο με 5 γκολ, ενώ ακολούθησε ο Μπατίστα με 4 τέρματα και εξίσου εντυπωσιακές ενέργειες, οι Σόμμερ και Αμανατίδης με 3 και ο Κιάσσος με 1 για τη Μεικτή των Δημοσιογράφων, πρώτο βιολί ήταν ο Reis Wellington με 4 γκολ, ακολούθησε ο Γιώργος Παπαδάκης με 3, οι Κατσιάδας και Οικονόμου σκόραραν από μία φορά!

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιηθήκαν βραβεύσεις και απονομές στις ομάδες του τουρνουά από το Νομάρχη Φωκίδας κο Νίκο Φουσέκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας κο Χρήστο Κονταρίδη, τον Λιμενάρχη κο Ζήσιμο Ζέρβα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Θοδωρή Κατσαρό, ενώ παραβρέθηκαν επίσης η Αντινομάρχης κα Γιώτα Λαΐνη Κολλιαλή, ο Αντινομάρχης κος Δημήτρης Ιντέρνος και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Όμιλου Ιτέας κος Κώστας Φαρέας.

Από τις κερκίδες δεν έλειψαν και οι εντυπωσιακές παρουσίες, μιας και μεταξύ άλλων, τον αγώνα παρακολούθησαν οι τραγουδίστριες Ζενίλντα Ντε Σόουζα και Έρη Ζώρα αλλά και το μοντέλο Όλγα Γερακίδου, κάνοντας τη βραδιά ακόμα πιο όμορφη!

Για 5 ημέρες, η Φωκίδα φιλοξένησε 320 παιδιά από την Elite ομάδα των Arsenal Soccer Schools με προπονητή των μεγάλο άσο του παρελθόντος Λάκη Παπαϊωάννου, τον Πανιώνιο και άλλες 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Κιάτο, Ναύπλιο, Περιστέρι, Αρτάκη, Λαμία, Λάρισα, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, το νομό Φθιώτιδας και φυσικά το νομό Φωκίδας)!

Μετά από 65 συναρπαστικούς αγώνες, οι νικήτριες ομάδες ανά ηλικιακό group είχαν ως εξής:

(Γεννηθέντες 1994-95) 1η θέση: Επίλεκτη Ομάδα Άρσεναλ - 2η θέση: Α.Ο Κεχαγιάς – 3η θέση: Αράχωβα
(Γεννηθέντες 1996-97) 1η θέση: Πανιώνιος - 2η θέση: Ατρόμητοι Λάρισας – 3η θέση: Φωκίδα 2000
(Γεννηθέντες 1998-99) 1η θέση: Ακαδημία ’94 - 2η θέση: Ησαΐας Δεσφίνας – 3η θέση: Ακαδημία Σερπανου
(Γεννηθέντες 2000-02) 1η θέση: Αστέρας Ιτέας - 2η θέση: Αράχωβα – 3η θέση: Α.Ο. Κεχαγιάς


Το τουρνουά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικών ενεργειών του Νομού Φωκίδας για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, το Αναρριχητικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ « Ήχοι του δάσους», την Πανελλήνια ορειβατική συνάντηση, Παραπέντε και άλλα σπουδαία δρώμενα.

Χορηγός επικοινωνίας της ομάδας των Επιλέκτων είναι το contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK