ΕΠΑΕ: Πέντε ΠΑΕ σε απολογία

ΕΠΑΕ: Πέντε ΠΑΕ σε απολογία
Πέντε ΠΑΕ της Α Εθνικής κλήθηκαν σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ. Ο λόγος για τις ΑΕΚ, Λάρισα, Ξάνθη, ΟΦΗ και Ιωνικό. Αναλυτικά το κατηγορητήριο:

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία , την Παρασκευή 30/9/2005 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:

" Την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ γιατί στο 38΄ λεπτό του α΄ ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΑΕΚ , φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Στο 42΄ λεπτό του α΄ ημιχρόνου ενώ οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας φώναζαν «Δικέφαλε» οι φίλαθλοι της εγκαλουμένης απαντούσαν με υβριστικό σύνθημα. Στο 12΄ λεπτό του β΄ ημιχρόνου φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Τέλος ένα τέταρτο μετά το πέρας του αγώνα (ώρα 17,40΄ περίπου) και ενώ οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας παρέμεναν, όπως είχε συμφωνηθεί, στην κερκίδα τους υπό αστυνομική προστασία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς αποχώρησής τους απ΄ το Στάδιο, 60-70 περίπου οργανωμένοι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας (ΜΟΝ-STERS), έσπασαν το λουκέτο ασφάλειας της πόρτας που υπάρχει στην τάφρο μεταξύ των θυρών 8 και 10 του Σταδίου και έφθασαν στις κερκίδες της Θ-11 του Σταδίου, όπου ενισχυμένοι και με φιλάθλους της τοπικής ομάδας των θυρών 10 και 11, πέταξαν από απόσταση 35-40 μέτρων, κομμάτια τσιμεντοκονιάματος που απέσπασαν απ΄ τις κερκίδες εναντίον των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί στο 7’ λεπτό του β’ ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΑΕΚ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης ένα τέταρτο μετά το πέρας του αγώνα (ώρα 17,40 περίπου) φίλαθλοι της εγκαλουμένης που παρέμειναν στην κερκίδα τους υπό αστυνομική προστασία, ώσπου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς αποχώρησής τους, ανταπέδωσαν το πετροβόλημα που δέχτηκαν από φιλάθλους της τοπικής ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν στην θύρα-11 του Σταδίου, χρησιμοποιώντας τα κομμάτια τσιμεντοκονιάματος που έπεφταν στην κερκίδα τους.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι και ΙΙ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ γιατί κατά την τέλεση του αγώνα ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν μερίμνησε εγγράφως για την παρουσία Ιατρού. Επίσης στο 84΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα (1) πλαστικό ποτήρι με καφέ προς την πλευρά του Διαιτητή του αγώνα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 1, 5, 8 παρ. 2 α του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ γιατί στο 43΄και 45΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΟΦΗ γιατί κατά τη τέλεση του αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ δεν μερίμνησε εγγράφως για την παρουσία Ιατρού. Στο 25΄, στο 85΄ λεπτό και κατά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα, κατά των ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Με τη λήξη του αγώνα οι ίδιοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.
Επί παραβάσει του άρθρου, 1, 5, 8 παρ. 2 α του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και τον Χ. ΤΕΝΝΕ (προπονητή) γιατί μετά τη λήξη του αγώνα της 1ης αγωνιστικής ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, για το Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο Χ. ΤΕΝΝΕΣ δεν εμφανίστηκε στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο για τη συνέντευξη τύπου.
Επί παραβάσει του άρθρου, 19 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2005-2006 και του άρθρου 30 του ΚΑΠ.

Την ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, τον Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ (προπονητής) και τον Η. ΚΑΜΠΑ (ποδ/στής) γιατί μετά την λήξη του αγώνα της 1ης αγωνιστικής ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, για το Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δεν εμφανίστηκε ο Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ (προπονητής της ομάδας) και ο Η. ΚΑΜΠΑΣ (αρχηγός της ομάδας) ή ο αντικαταστάτης του στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο για τη συνέντευξη τύπου.
Επί παραβάσει του άρθρου, 19 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2005-2006 και του άρθρου 30 του ΚΑΠ.

Την ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και τον Ι. ΚΑΡΡΑ του Δ. (Διερμηνέας) γιατί : Στο 28΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ , φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα (1) αναμμένο τσιγάρο στο κεφάλι του Α΄ Βοηθού Διαιτητή. Στο 37΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλος της ιδίας ομάδας έφτυσε τρεις (3) φορές τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 38΄ λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο διερμηνέας της εγκαλουμένης Ι. ΚΑΡΡΑΣ του Δημητρίου, διότι απευθυνόμενος προς τον διαιτητή του είπε «Η είσαστε στημένοι ή δεν είστε καλοί Διαιτητές».
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 γιατί στο 41΄λεπτό του α’ ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης στο 38΄ και 42΄ λεπτό του β΄ ημιχρόνου, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν κατά των διαιτητών του αγώνα υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99, όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ και τον Β. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ (προπονητής) γιατί στο 85’ λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ο Β. Στασινόπουλος (προπονητής) απευθυνόμενος στο διαιτητή του είπε το : «τα παίρνεις ρε πουλημένε», με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Στο ίδιο λεπτό φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν πλαστικά μπουκάλια νερού από την κερκίδα των φιλάθλων. Μετά τη λήξη του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι έριξαν πλαστικά μπουκάλια νερού προς τους διαιτητές με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν κατά 5΄ λεπτά να μπούνε στα αποδυτήρια. Επίσης οι ίδιοι φίλαθλοι εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Τέλος οι φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν προς τους διαιτητές κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ με αποτέλεσμα να λερωθεί το Φύλλο Αγώνα.
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ, 41 Ζ παρ. 3γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Τον ποδοσφαιριστή Μ. ΠΛΑΤΑΚΗ γιατί μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ , στην είσοδο των αποδυτηρίων επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιές μαζί με συμπαίκτη του, τα στοιχεία του οποίου δεν εξακριβώθηκαν γιατί είχε βγάλει τη φανέλα του, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ κ.Τάκη Παναγιωτόπουλο, στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να απομακρυνθεί αιμόφυρτος.
Επί παραβάσει των άρθρων, 41 ΣΤ, 41 Ζ παρ. 3 α και 30 του ΚΑΠ.

Την ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ γιατί στο 41΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΡΑΚΙΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν το εξής αντεθνικό σύνθημα : «Τού - Τού - Τούρκοι». Επίσης στο 71΄ λεπτό του αγώνα οι ίδιοι φίλαθλοι εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου 41 Ζ παρ. 3γ I και ΙΙΙ του N. 2725/99, όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ γιατί στο 32΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΡΑΚΙΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης στο 41΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι εκφωνούσαν το εξής αντεθνικό σύνθημα : «Βού - Βού - Βούλγαροι». Τέλος στο 71΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζπαρ. 3γ Ι και ΙΙΙ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ γιατί στο 81΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν από την κερκίδα προς τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, μία πέτρα χωρίς όμως να τον πετύχει.
Επί παραβάσει του άρθρου 41 Ζ παρ. 3γ I του N. 2725/99, όπως ισχύει
".

News 24/7

24MEDIA NETWORK