Έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ και πουλήθηκε 21 εκατ. ευρώ συν μπόνους σε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ την επομένη του αποκλεισμού από την ΑΕΚ στο Champions League βάζει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της από την πώληση ποδοσφαιριστή της.

CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 /  /  -   (  / EUROKINISSI)
Ο Γιόσιπ Σούταλο στην OPAP Arena EUROKINISSI SPORTS

Στην OPAP Arena φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο Γιόσιπ Σούταλο. Ο ταλαντούχος Κροάτης αμυντικός, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, πουλήθηκε στον Άγιαξ αντί 21.000.000 ευρώ συν τα μπόνους που έχουν συμπεριληφθεί στο deal.

Ο Σούταλο είναι προϊόν των ακαδημιών της κροατικής ομάδας και μετά από την πώληση του Γιόσκο Γκβάρντιολ στην Λειψία (πλέον είναι παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι) θεωρήθηκε ως διάδοχός του. Ο Αίαντας τον υπέγραψε για πέντε χρόνια ενώ δημοσιεύματα ήθελαν ο ποδοσφαιριστής να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων από την Αγγλία και την Ιταλία.

Θυμίζουμε πως ο εκ των σκόρερ του ΑΕΚ - Ζάγκρεμπ είναι 23 ετών δεξιοπόδαρος και ανήκει στην κροατική ομάδα από το 2014. Επίσης, είναι διεθνής οκτώ φορές με την εθνική του. Σύμφωνα με τον Ρομάνο ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να ταξιδέψει σύντομα στην Ολλανδία για να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να γίνει μόνιμος κάτοικος Άμστερνταμ.

Για την οικονομία του θέματος ο Άγιαξ έχει ολοκληρώσει τη μεταγραφή ενός ακόμη γνωστού στα ελληνικά γήπεδα. Πρόκειται για τον Τσούμπα Άκπομ ο οποίος έπειτα από σούπερ σεζόν στην Μίντλεσμπρο έκανε μεταγραφή 12,3 εκατ. ευρώ υπογράφοντας με τους Ολλανδούς έως το 2028.

News 24/7

24MEDIA NETWORK