"Επανάσταση" με 4 ευρωπαϊκές χώρες στο Copa America!

Πώς θα σας φαινόταν ένα διευρυμένο Copa America στο οποίο θα συμμετέχουν και 4 εθνικές ομάδες από την Ευρώπη; Διαβάστε για το σχέδιο που έχει στο μυαλό της η Conmebol.

Argentina's Leonel Messi, center, scores as Spain's players Jose Manuel Reina, right, and Gerard Pique fail to block during a friendly soccer match in Buenos Aires,  Argentina, Tuesday, Sept. 7, 2010. (AP Photo/Alberto Raggio)
Argentina's Leonel Messi, center, scores as Spain's players Jose Manuel Reina, right, and Gerard Pique fail to block during a friendly soccer match in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Sept. 7, 2010. (AP Photo/Alberto Raggio) ASSOCIATED PRESS

Το επόμενο Copa America το οποίο θα διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2019 στην Βραζιλία (μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο) θα είναι το 46ο στην ιστορία του θεσμού και δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει το Copa America μίας νέας εποχής!

Όπως αποκάλυψε η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Globoesporte" σκέφτεται να αυξήσει από 12 σε 16 τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην κορυφαία εθνική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής και εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τα τέσσερα νέα μέλη να προέρχονται από την "Γηραιά Ήπειρο".

"Επανάσταση" με 4 ευρωπαϊκές χώρες στο Copa America!

Οι τέσσερις χώρες στις οποίες σχεδιάζει να αποστείλει πρόσκληση η Conmebol (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Λατινικής Αμερικής) είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία και αν συμβεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα πρόκειται για μία ιστορική κίνηση.

Μέχρι στιγμής το Copa America έχει δεχτεί ομάδες εκτός Νότιας Αμερικής μέσω της παρουσίας του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ σύμφωνα πάντα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ενδιαφέρον να πάρει μέρος στη διοργάνωση έχει δείξει και μία ασιαστική χώρα, η Ιαπωνία.

Followed by Spain's Gerard Pique, Argentina's Lionel Messi, left, dribbles past Spain's Xabi Alonso, right,  during a friendly soccer match in Buenos Aires, Argentina, Tuesday Sept. 7, 2010. (AP Photo/Jorge Araujo)
Followed by Spain's Gerard Pique, Argentina's Lionel Messi, left, dribbles past Spain's Xabi Alonso, right, during a friendly soccer match in Buenos Aires, Argentina, Tuesday Sept. 7, 2010. (AP Photo/Jorge Araujo) ASSOCIATED PRESS

Τα ίδια μέσα σημειώνουν πως τα προηγούμενα χρόνια είχε υπάρξει και πάλι κίνηση από την Conmebol να προσελκύσει την "φούρια ρόχα", με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας να απαντάει αρνητικά λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος της ομάδας.

Photo Credits: AP Photo/Alberto Raggio, Jorge Araujo

News 24/7

24MEDIA NETWORK