Έπεισαν για τον τελικό, αγωνία για Λεωφόρο

Όπως αναμενόταν βάσει των δεδομένων, η πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, θα απορριφθεί για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ωστόσο η αγωνία για βαριές καμπάνες για το ματς της Λεωφόρου στα πλέι οφ, είναι έκδηλη. Το κλίμα, το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα από τις εκδικάσεις των υποθέσεων.

Έπεισαν για τον τελικό, αγωνία για Λεωφόρο

Μεγάλη αγωνία και φόβος υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού -κατά κύριο λόγο- και του ΠΑΟΚ -δευτερευόντως- για τις ποινές που θα ανακοινωθούν απόψε το βράδυ από την πειθαρχική επιτροπή της Super League και θα αφορούν τα επεισόδια της αναμέτρησης των δύο ομάδων στο γήπεδο της Λεωφόρου την περασμένη Κυριακή.

Ας δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα και ας τα πούμε με το όνομά τους: οι "πράσινοι" κινδυνεύουν με βαρύτερη καμπάνα από αυτή που θα επιβληθεί στον "δικέφαλο του Βορρά". Κι αυτό διότι βαρύνονται με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και ό,τι επακολούθησε. Είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός απειλείται με αφαίρεση 3 βαθμών και 2-3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ποινή ανάλογη με εκείνη που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αν τελικά το αποφύγει, θα την έχει γλυτώσει φτηνά.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, θεωρείται απίθανο να τιμωρηθεί εκ νέου με μια τόσο βαριά ποινή, που καθ' υποτροπή θα γίνει ακόμη βαρύτερη, με διπλασιασμό προστίμων και αγωνιστικών και αφαίρεση 5 βαθμών. Σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις, το μάξιμουμ των κυρώσεων που μπορεί να επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς είναι μια νέα ποινή έδρας (που θα την εκτίσουν την επόμενη σεζόν) και όχι μια νέα εξοντωτική αφαίρεση βαθμών.

Από την άλλη, τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου κύλησαν όπως ακριβώς αναμένονταν. Έγινε κάτι παραπάνω από σαφές στην αίθουσα της πειθαρχικής, ότι στον τελικό του Κυπέλλου έλαβαν μεν χώρα κάποια γεγονότα, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως εκτεταμένα επεισόδια. Η πειθαρχική φάνηκε να πείθεται (παρά τις επίμονες και με επιθετικό ύφος ερωτήσεις που έκαναν τα μέλη της) και από τη στιγμή που αποφάσισαν να αποφανθούν την επόμενη εβδομάδα, σημαίνει πως δεν σκοπεύουν να επιβάλλουν ποινές έδρας ή βαθμολογικές. Οι δύο ΠΑΕ θα τιμωρηθούν πιθανότατα με βαρύ πρόστιμο.

Ένταση, επιθέσεις σε ΕΠΟ-εισαγγελέα και το... υπόμνημα!

Σε αντίθεση με την υπόθεση του τελικού που υπήρχε αισιοδοξία και σιγουριά στους δικηγόρους, στην πειθαρχική της λίγκας που εκδικάζονταν τα επεισόδια της Λεωφόρου τα νεύρα ήταν τεντωμένα και η ατμόσφαιρα τεταμένη. Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης κάλεσε είτε τον πρόεδρο της ΕΠΟ είτε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (το επανέλαβε και στην άλλη υπόθεση) να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ενώ μίλησε για "δήθεν ποδοσφαιρικό εισαγγελέα"!

Φουλ επίθεση έπαιξε και ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, ο οποίος κάποια στιγμή κοκκίνησε από την ένταση και τα νεύρα και τρελαμένος κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι αντιδρά έτσι απέναντι στον "δικέφαλο του Βορρά" επειδή η ομάδα του απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο!

Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός ζήτησε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για κατάθεση υπομνήματος, αλλά η πειθαρχική αρνήθηκε. Ο κ. Κάρμης βγήκε από τα ρούχα του και επικράτησε μεγάλη ένταση. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι χρειαζόταν κι άλλο χρόνο καθώς η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε μόλις την Τετάρτη. Πρέπει όμως να σημειωθεί το εξής: αν η προθεσμία δινόταν και η απόφαση έβγαινε την Παρασκευή, τότε ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με κόσμο κόντρα στον Ατρόμητο (αν τον τιμωρούσαν φυσικά). Όμως τώρα που η απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε (Πέμπτη), οι "πράσινοι" (αν τιμωρηθούν) θα αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών με τον Ατρόμητο. Κι αυτό, λόγω του πενθημέρου που πρέπει να μεσολαβεί από την ημέρα της απόφασης μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενου εντός έδρας ματς.

Αστυνομία, θεωρίες συνωμοσίας και υπερβολές

Κατά τ'άλλα, ακούσαμε και πάλι την κλασσική επίρριψη ευθυνών στην αστυνομία (λες και δικάζεται η αστυνομία και όχι οι ΠΑΕ), αλλά και το θέμα της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων, την ώρα που οι ΠΑΕ δεν κάνουν και κάτι για να την οριοθετήσουν.

Ακούσαμε φυσικά την επίσης κλασσική θεωρία συνωμοσίας (" κάποιοι παρείσφρησαν στους τριακόσιους του ΠΑΟΚ") και τους συνήθεις τραβηγμένους από τα μαλλιά ισχυρισμούς (" μπήκαν μέσα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους. Ήταν νεαρά παιδιά που έβραζε το αίμα τους").

Αλλά και αυτό για το πανό του τελικού είχε μεγάλη πλάκα: " Ναρκωτικό για τους οπαδούς είναι ο ΠΑΟΚ. Με τη "μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα", εννοούσαν τη μεγαλύτερη μετακίνηση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του"...

Διαβάστε ακόμη:

Εκδίκαση ΕΠΟ: Γλιτώνουν με πρόστιμο

Εκδίκαση Super League: Επίθεση σε Ολυμπιακό και ΕΠΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK