ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επεισόδια και “φωνές” των οπαδών στην πρώτη της νέας χρονιάς (vid)

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τη Μίλαν. Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας περίπου 300 οπαδοί των "ροσονέρι" βρέθηκαν έξω από το προπονητικό κέντρο και διαμαρτυρήθηκαν για τις κινήσεις της διοίκησης και κυρίως για την πώληση του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επεισόδια και “φωνές” των οπαδών στην πρώτη της νέας χρονιάς (vid)
To σκηνικό στη Via Turati ήταν εκρηκτικό από το πρωί της Δευτέρας (06/07). Οπαδοί της Μίλαν αψήφησαν τη ζέστη, πήραν ανά χείρας κασκόλ, σημαίες και άλλα αντικείμενα και βρέθηκαν στην “πρώτη” της ομάδας
του για τη σεζόν 2009-10, με στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση.

Το ιταλικό “Sky Sport Italia” ανέφερε πως τα γραφεία της Μίλαν δέχθηκαν αρκετά αντικείμενα, από τους οργισμένους οπαδούς, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παρέμβει, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η επιλογή του, όμως, μάλλον λανθασμένη ήταν, αφού αυτός αποτελεί το πρόσωπο που έχει προκαλέσει τη μήνη των tifosi.

Ο «Καβαλιέρε» βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένα πρόσωπα τα οποία του ζητούσαν το λόγο για την πώληση του Κακά, αλλά και την αδράνεια που έχει παρατηρηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Τα υβριστικά συνθήματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ αρκετά ήταν και τα πανό με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία απευθύνονταν προς τη διοίκηση της Μίλαν.

Στις οπαδικές ιστοσελίδες της Μίλαν τα συναισθήματα ανάλογα. Θυμός για τον Μπερλουσκόνι και κάλεσμα στήριξης στους ποδοσφαιριστές. « Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους παίκτες. Όλοι βλέπουν ότι δεν έχουν πρόθεση να επενδύσουν στην ομάδα. Πέρυσι κράτησαν τον Γκατούζο για να κάνουμε μεγάλη ομάδα και εφέτος πούλησαν τον Κακά», τόνισε κορυφαίος στέλεχος των φανατικών οπαδών της ομάδας, οι οποίοι ζητούσαν από τον Μπερλουσκόνι να βάλει την ενίσχυση της Μίλαν στην κορυφή της ατζέντας του.

Στη Via Turati έφθασε και μεγάλο μέρος αστυνομικής δύναμης, η οποία ζήτησε από τους οπαδούς να απομακρυνθούν. Αυτή όμως δεν υπάκουσαν στις εντολές περιμένοντας απαντήσεις από τον «Καβαλιέρε» και το Δ.Σ του συλλόγου.


Βίντεο από τις διαμαρτυρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK