Τα επεισόδια πριν από το Ρίβερ - Μπόκα είναι το superclásico

Ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα φλέρταρε με την αναβολή λόγω επίθεσης στο πούλμαν των φιλοξενουμένων. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και θυμίζουν... superclásico.

Τα επεισόδια πριν από το Ρίβερ - Μπόκα είναι το superclásico

Λίγη ώρα πριν από τη σέντρα στον τελικό των τελικών στο Copa Libertadores, στο superclásico μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, συνέβη αυτό που όλοι περίμεναν από ένα τέτοιο ντέρμπι: επεισόδια.

Η προσέγγιση του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα στο Μονουμεντάλ ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει οργή στους οπαδούς των 'εκατομμυριούχων', που άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Όταν, δε, έσπασαν ορισμένα από τα παράθυρα του οχήματος, ορισμένοι από τους οπαδούς έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού, με συνέπεια να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του πούλμαν.

Οι παίκτες δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, ενώ ΜΜΕ της Αργεντινής υποστηρίζουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου λιποθύμησε. Η αστυνομία απομάκρυνε το κόσμο από το πούλμαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Το όχημα εν τέλει έφτασε στο γήπεδο, όπου παίκτες όπως ο Κάρλος Τέβες πήγαν υποβασταζόμενοι στα αποδυτήρια, με αναπνευστικά προβλήματα και με δυσκολία να κρατήσουν ανοιχτά τα μάτια τους.Τα επεισόδια πριν από το Ρίβερ - Μπόκα είναι το superclásico
Τα επεισόδια πριν από το Ρίβερ - Μπόκα είναι το superclásico
Τα επεισόδια πριν από το Ρίβερ - Μπόκα είναι το superclásico

Και όλα άρχισαν με ιδανικό τρόπο, με τους οπαδούς της Μπόκα να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της ομάδας και να την αποθεώνουν.Οι περίπου 2.000 αστυνομικοί, συν η ιδιωτική ασφάλεια, απέτυχαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ντέρμπι. Ο χουλιγκανισμός στην Αργεντινή οδηγεί ένα τέτοιο παιχνίδι ακόμα και στην αναβολή. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν είναι... ελληνικό το φαινόμενο.