Επιασαν το "over" στο ΟΑΚΑ

Μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 με τον Βαγγέλη Μάντζιο να διαμορφώνει με υπέροχο γκολ το τελικό αποτέλεσμα. Στις 19:00 η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λιβαδειά, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ακράτητο

Επιασαν το "over" στο ΟΑΚΑ

Μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 με τον Βαγγέλη Μάντζιο να διαμορφώνει με υπέροχο γκολ το τελικό αποτέλεσμα. Τα άλλα τέρματα οι Αντριτς και Γαρπόζης, όλα στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσε η Ξάνθη στην επανάληψη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα κενά και την οπισθοχώρηση των αντιπάλων. Χάνει τον Ατρόμητο ο Γκονζάλες.

Το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν η χαρά του ποδοσφαιρόφιλου. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Ξάνθη έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κατάφεραν να πιάσουν το… over σημειώνοντας συνολικά τρία γκολ.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα δημιουργήθηκε από πλευράς Ξάνθης μόλις στο 5ο λεπτό. Πρωταγωνιστής ο Γαρπόζης, ο παίκτης-κλειδί του Ματζουράκη, ο οποίος κάλυπτε την αριστερή πλευρά και δημιουργούσε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των «πράσινων». Ο Κύπριος δεν ευτύχησε να χριστεί σκόρερ στη συγκεκριμένη φάση, αφού το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Βόουτερ δοκίμασε το μακρινό σουτ, ο Πιζανόφσκι απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Χαραλαμπίδη, αλλά ο διεθνής μέσος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Ξάνθης στέλνοντας «συστημένη» την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ!

Στην επόμενη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης είχαμε και το γκολ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 21ο λεπτό, ο Αντριτς (ο αντικαταστάτης του Φλάβιο Κονσεϊσάο) άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενος το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι του Μόρις, ύστερα από σέντρα του Γκονζάλες.

Η Ξάνθη, μια αποδεδειγμένα ποιοτική ομάδα, δεν το έβαλε κάτω, όπως θα έκαναν κάποιοι άλλοι. Αντίθετα, πίεσε τον Παναθηναϊκό, ανέβηκε προς την αντίπαλη περιοχή και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Σε μία συντονισμένη επιθετική ενέργεια –δουλεμένη στις προπονήσεις- οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το Ολυμπιακό Στάδιο και τους λιγοστούς θεατές ισοφαρίζοντας με τέρμα του Αλέξη Γαρπόζη. Ένα τέρμα που στοίχησε την κίτρινη κάρτα στον σκόρερ, αφού στους πανηγυρισμούς θεώρησε σωστό να βγάλει την φανέλα του.

Πολλοί θα περίμεναν πως οι γηπεδούχοι θα επηρεάζονταν από το τέρμα και θα ακολουθούσε ένα «νεκρό» διάστημα απόρροια του 1-1. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μάντζιος έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Με μία εκπληκτική ατομική προσπάθεια που φανερώνει τα προσόντα που διαθέτει αυτός ο χαρισματικός πιτσιρικάς, ο Πιζανόφσκι μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του.
Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου που –αν μη τι άλλο- πρόσφερε πλούσιο θέαμα σε όσους άφησαν τη ζεστασιά του σαλονιού τους και ανηφόρησαν στο ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά, αφού μαζί με το θέαμα των δύο ομάδων, είχαμε και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, που έφεραν εκνευρισμό ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, ο Λουτσιάνο πήρε την κίτρινη κάρτα και είχε έντονο διάλογο τόσο με τον διαιτητή, όσο και με τον Γιάννη Μαντζουράκη που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Λίγο αργότερα ο τεχνικός της Ξάνθης αντικατέστησε τον Βραζιλιάνο με τον Ντε Ματία, για να γλιτώσει μια ενδεχόμενη αποβολή του παίκτη.

Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι, αφού η Ξάνθη έπαιζε με έναν επιπλέον επιθετικό –Μπαϊκαρά- ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα.

Το πάθημα με την Ουντινέζε δεν φαίνεται να έγινε μάθημα για τους «πράσινους», οι οποίοι οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, δίνοντας χώρο στους Θρακιώτες. Η Ξάνθη ήταν επικίνδυνη όταν είχε την μπάλα γύρω από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μαλεζάνι τραβούσε τα μαλλιά του από τον πάγκο, βλέποντας τα κενά και τα λάθη της ομάδας του.

Η είσοδος των Λεοντίου και Τζιόλη (αντί των Χαραλαμπίδη και Αντριτς) διόρθωσε τα κακώς κείμενα των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν και πάλι τον έλεγχο του κέντρου και ανάγκασαν τους Θρακιώτες σε παθητικό ρόλο.

Τα τελευταία λεπτά αναλώθηκαν στις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να κρατήσει την Ξάνθη μακριά από την περιοχή και συγχρόνως να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα που θα μετέτρεπε το εύθραυστο 2-1 σε άνετο 3-1.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι να σημειώνει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του –μετά την ήττα από την ΑΕΚ- ξεφεύγοντας παράλληλα τρεις βαθμούς από την Σκόντα Ξάνθη.


Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Βόουτερ, Γκονζάλες (χάνει το επόμενο), Χαραλαμπίδης, Γκούμας, Γκαλίνοβιτς - Γαρπόζης, Μινέιρο, Αντζας

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας, Δάρλας (85' Κώτσιος), Νίλσον, Αντριτς (74' Τζιόλης), Γκονζάλες, Βόουτερ, Χαραλαμπίδης (68' Λεοντίου), Μάντζιος, Παπαδόπουλος

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Εμερσον, Λουτσιάνο (66' Nτε Ματία), Λαμπριάκος, Γαρπόζης, Σίκοφ (46' Μπαϊκαρά), Αντζας, Τσικίνιο, Μινέιρο (73' Τοροσίδης)


Εκτός 18άδας: Θεοδωρίδης, Κονσεϊσάο, Ολισαντέμπε

News 24/7

24MEDIA NETWORK