Επική ανατροπή και νίκη του Αιγάλεω

Για πολύ καιρό ακόμη θα θυμούνται οι παίκτες της Ξάνθης την πρώτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας (επωφελήθηκαν από τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο), αν και βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με 2-0, ηττήθηκαν στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" με 3-2 χάρη στην αντεπίθεση διαρκείας του Αιγάλεω.

Επική ανατροπή και νίκη του Αιγάλεω

Για πολύ καιρό ακόμηθα θυμούνται οι παίκτες της Ξάνθης την πρώτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας (επωφελήθηκαν από τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο), αν και βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με 2-0, ηττήθηκαν στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" με 3-2 χάρη στην αντεπίθεση διαρκείας του Αιγάλεω. Μόνο τυχαία πάντως δεν τα κατάφεραν οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα, οι οποίοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες από τους "ακρίτες".


Άλλος τις ευκαιρίες και άλλος τα γκολ


Δυο φάσεις από το πουθενά ήταν αρκετές προκειμένου η Ξάνθη να πάρει προβάδισμα νίκης. Χωρίς στο πρώτο τέταρτο του αγώνα να έχει να παρουσιάσει κάτι το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι της, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη κατόρθωσε να προηγηθεί στο 19ο λεπτό. Ο Ζαπρόπουλος (του Αιγάλεω) έχασε την ισορροπία του, ο Μαχράτζε πήρε τη μπάλα και βλέποντας μόνο του το Λαμπριάκο τον τροφοδότησε. Παρά την προσπάθεια του Παπουτσή -με το χέρι-, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα (1-0).

Γιάννης Ματζουράκης: "Το Αιγάλεω ήταν η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που μας δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες. Το παιχνίδι μας ήρθε όπως ακριβώς το θέλαμε, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν προστατεύσαμε όπως θα έπρεπε την άμυνά μας".

Γιώργος Βαζάκας: "Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γι' αυτό και υπάρχει υπομονή. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις τους ματς".

Σαν να μην έφτανε αυτό για το Αιγάλεω, δέκα λεπτά αργότερα (29') η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Λουτσιάνο και η κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Σιντιμπέ χάρισαν και δεύτερο γκολ στους "ακρίτες". Ο Βραζιλιάνος άσος, από το ύψος της σέντρας (!) έπιασε το σουτ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων στραβοπάτησε με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Οι "κυανόλευκοι" είχαν κάθε λόγο να καταριούνται την τύχη τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να δουλέψουν στο τελείωμα των φάσεων. Εκμεταλλευόμενοι τα πολλά κενά στην άμυνα της Ξάνθης (ειδικά στην αριστερή πτέρυγα) έφτασαν τουλάχιστον τρεις φορές προ της επίτευξης κάποιου τέρματος, όμως οι Τσεζαρεκ (6'), Φωτάκης (26') και Φωτάκης-Όμο (35') δεν τα κατάφεραν. Ειδικής μνείας αξίζει -για μια ακόμη φορά- ο Πετρ Πιζανόφσκι, ο οποίος με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφο το τέρμα του.

Όλα άλλαξαν...

Ό,τι πάντως δεν πέτυχαν στις μοναδικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, το κατάφερε ο Φωτάκης από μια στημένη φάση. Στο 51' ο αρχηγός του "Σίτι" εκτέλεσε φάουλ νικώντας τον Πιζανόφσκι που παρά την αντίδρασή του δεν πρόλαβε να διώξει. Το γρήγορο γκολ γέμισε με αυτοπεποίθηση τους γηπεδούχους που αναζήτησαν με μανία ένα ακόμη γκολ. Η προσπάθειά τους όμως εμπεριείχε και αρκετό ρίσκο, αφού ο Βαζάκας θέλοντας να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή απέσυρε τον Ομο (αμυντικό χαφ) για να περάσει στη θέση του τον Αγρίτη (επιθετικό).

Τους συγκεκριμένους κενούς χώρους επεδίωξε να εκμεταλλευτεί η Ξάνθη, βγαίνοντας συχνά-πυκνά στην επίθεση, όμως εκτός από κάποια μακρινά σουτ, ο Σιντιμπέ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Αντίθετα οι κυανόλευκοι δίχως να ασκούν την πίεση του πρώτου 45λέπτου έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 72ο ο Μανουσάκης (είχε περάσει ως αλλαγή) βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή της Ξάνθης και με κεφαλιά νίκησε τον Πιζανόφσκι (2-2).

Οι παίκτες του Αιγάλεω όμως δεν έδειχναν ευχαριστημένοι από το βαθμό, την ώρα που οι αντίστοιχοι της Ξάνθης δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τι είχε συμβεί στην επανάληψη. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, στοιχείο που αποδείχθηκε καταλυτικό. Έστω και αν στις διαδοχικές ευκαιρίες του 87' και του 88' το γκολ δεν ήρθε για τους "κυανόλευκους", ένας "ακρίτας", ο Σίκοφ, με προβολή προς το τέρμα του στο 89ο λεπτό ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για το Αιγάλεω (3-2). Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ιθύνοντες και φίλους του Αιγάλεω να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη, ενώ τους αντίστοιχους της Ξάνθης να βρίσκονται σαστισμένοι στο χορτάρι.




Οι συνθέσεις

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Εντουσέι, Ποπόφ, Ψωμάς, Όμο (63' Αγρίτης), Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Φωτάκης, Μάριτς, Τσέζαρεκ (86' Τσάτσος), Νικολόπουλος (70' Μανουσάκης)

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Τσικίνιο, Αντζας, Εμερσον, Γαρπόζης (62' Παβιό), Μαχράτζε (62' Μπαϊκαρά), Λουτσιάνο (75' Καζάκης), Λαμπριάκος

Σκόρερς: 51' Φωτάκης, 72' Μανουσάκης, 89'αυτ. Σίκοφ- 19' Λαμπριάκος, 29' Λουτσιάνο
Κίτρινες: Παπουτσής - Αντζας
Κόκκινες:
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)










News 24/7

24MEDIA NETWORK