Επικυρώνεται η βαθμολογία παρά την προσφυγή του ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει προσφύγει στο CAS κατά της αφαίρεσης των τριών βαθμών από τα πλέι οφ, ζητώντας παράλληλα από τη Super League να μην επικυρώσει την βαθμολογία γι΄αυτό το λόγο, ωστόσο ο συνεταιρισμός συνεδριάζει την Παρασκευή για να επικυρώσει την κατάταξη των πλέι οφ και να δηλώσει ποιοι θα αγωνιστούν στην Ευρώπη. Η άποψη Μώραλη για το θέμα.

Επικυρώνεται η βαθμολογία παρά την προσφυγή του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ως γνωστόν, ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στο CAS ζητώντας τόσο να του επιστραφούν οι τρεις χαμένοι βαθμοί ένεκα της τιμωρίας του για τα επεισόδια στο ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όσο και να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ, σύμφωνα με την οποία έμεινε πίσω από τον Παναθηναϊκό και παράλληλα εκτός προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

H Super League, όμως, ανακοίνωσε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου για την προσεχή Παρασκευή 30/5, με κορυφαίο θέμα ημερήσιας διάταξης την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ. Αυτό κατά πάσα πιθανότατα θα γίνει, παρά την προσφυγή του ΠΑΟΚ, ωστόσο με την απόφαση αναμένεται να υπάρξει υποσημείωση πως πιθανή δικαίωση του "δικεφάλου του Βορρά" στο CAS θα ληφθεί υπόψη.

Θυμίζουμε ότι βάσει ΚΑΠ, " η μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση όλων των αγώνων, με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων".

Με άλλα λόγια δεν προβλέπεται μη επικύρωση της βαθμολογίας λόγω προσφυγής στο CAS (κάτι που πριν λίγα χρόνια προβλεπόταν αλλά απαλείφθηκε), παρά μόνο λόγω προσφυγής στις εγχώριες πειθαρχικές επιτροπές ή την επιτροπή εφέσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, η ΕΠΟ όπως και οι άλλες Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, πρέπει να καταθέσουν στην UEFA τα ονόματα των ομάδων και τις θέσεις στις οποίες έχουν τερματίσει στο πρωτάθλημα προκειμένου να τοποθετηθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, να καθοριστούν τα γκρουπ δυναμικότητας και να ξεκινήσει η διαδικασία των κληρώσεων. Η ΕΠΟ πρέπει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου να στείλει τα ονόματα των ομάδων.

Στη συνέχεια αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί, πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς, τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ και πρέπει να αγωνιστεί στο Τσαμπιονς Λιγκ, προβλέπονται διαδικασίες αλλαγής ομάδων. Δηλαδή εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και τα παιχνίδια δεν έχουν αρχίσει, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την θέση του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μώραλης: "Θα δούμε αν θα επικυρώσουμε τη βαθμολογία"

Τη συμβουλή της ΕΠΟ και της νομικής υπηρεσίας της λίγκας θα ζητήσει ο συνεταιρισμός προκειμένου να αποφανθεί επί του θέματος της επικύρωσης της βαθμολογίας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιάννης Μώραλης, που απέφυγε να πάρει θέση για το αν θα έπρεπε να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ από την βαθμολογία των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Super League για το θέμα στον Sentra 103,3:

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: " Εμείς το έχουμε ως θέμα. Θα γίνει συζήτηση, θα πει κι ο ΠΑΟΚ την άποψή του, θα μιλήσει και η νομική μας υπηρεσία και θα δούμε τι θα γίνει".

Για τις ομάδες που θα δηλωθούν στην UEFA κι αν μπορεί να μπει διαζευκτικό: " Θα το δούμε αύριο, θα μας απαντήσει η ΕΠΟ για το αν υπάρχει εναλλακτική και θα δούμε ποιους θα δηλώσουμε".

Για το -3 στον ΠΑΟΚ: " Το θέμα είναι αν οι κανονισμοί προβλέπουν αυτό ή κάτι άλλο κι όχι αν μου άρεσε η απόφαση ή όχι. Οι κανονισμοί είναι σαφείς. Ή να αφαιρεθούν οι βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα ή από τα πλέι οφ. Η ομοσπονδία έκρινε από τα πλέι οφ. Το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ ωστόσο θα συζητηθεί. Δεν έχω άποψη αν θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το επόμενο πρωτάθλημα.

Πρέπει να είναι σαφείς οι κανονισμοί και να τηρούνται. Σε αρκετούς τομείς θα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Και θέλω να πιστεύω ότι το νέο καταστατικό της ΕΠΟ θα αποσαφηνίζει. Και στα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη υπάρχουν σαφείς κανονισμοί".

Η κλήρωση και το πρόγραμμα της σεζόν 2014-2015

Πέραν του θέματος της επικύρωσης της βαθμολογίας των πλέι οφ, στο Δ.Σ. της λίγκας την Παρασκευή, θα γίνει γνωστή η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, καθώς επίσης και το συνοπτικό πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα θέματα ημερησίας διάταξης του Δ.Σ. της Παρασκευής 30/5:

1. Ορισμός Εκπροσώπων του Συνεταιρισμού για την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. της 06/06/2014 και θέσεις Συνεταιρισμού.

2. Επικύρωση βαθμολογίας Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League ΟΠΑΠ 2013-14 και βαθμολογίας Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ (Κ20, Κ17 & Κ15) 2013-14.

3. Συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, 2014-15.

4. Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής Κλήρωσης Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2014-15.

5. Σχέσεις με Football League.

6. Διεξαγωγή Πρωταθλημάτων Υποδομής 2014-15.

7. Έγκριση Κανονισμού Στολών 2014-15.

8. Διάφορα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK