Επιλέξτε την ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 απέναντι στην Κολομβία, το Contra.gr σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε προπονητές, επιλέγοντας την ενδεκάδα αντί του Φερνάντο Σάντος.

Επιλέξτε την ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταστρώσει ήδη τα σχέδιά του, ωστόσο αρνήθηκε να τα αποκαλύψει στη συνέντευξη Τύπου της πρεμιέρας του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μέχρι να μάθουμε την επίσημη ενδεκάδα της ελληνικής ομάδας, μπορείτε να καταρτίσετε τη δική σας, στην προσπάθεια να αρχίσει με "τρίποντο" η περιπέτεια της Εθνικής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγετε σε κάθε θέση του 4-3-3 που προτιμάει ο Σάντος τον ποδοσφαιριστή της προτίμησής σας, ενώ για τις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του κεντρικού μέσου μπορείτε να επιλέξετε δύο παίκτες.

Ψηφίστε την ενδεκάδα

Το μεγάλο ερώτημα μέχρι το ταξίδι στη Βραζιλία ήταν το ποιοι θα ήταν οι 3 "φύλακες άγγελοι" της Εθνικής Ελλάδας. Ο Σάντος επέλεξε τρία πρόσωπα, αλλά κανείς δεν θεωρείται βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος, με βάση την εικόνα τους όλη τη σεζόν.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έχει σαφές προβάδισμα, ωστόσο φέτος έχασε τη θέση βασικού στη Ρόμα, σε αντίθεση με τον Λουκά Βύντρα που ήταν πάντοτε βασικός στη Λεβάντε. Ο Γιάννης Μανιάτης μπορεί να καλύψει και αυτός τη θέση στα δεξιά της άμυνας.

Ο Βαγγέλης Μόρας μπήκε από το... παραθυράκι στην αποστολή της Εθνικής, αλλά απέδειξε στα φιλικά την αξία και τη φόρμα του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς θεωρούνται φαβορί, ωστόσο λίγο τα μικροπροβλήματα τραυματισμών, λίγο ο ανταγωνισμός και από Βύντρα και Κώστα Κατσουράνη, αφήνουν ανοιχτή τη "χαραμάδα" για μία έκπληξη. Για τα στόπερ, επιλέξτε δύο ονόματα.

Χοσέ Χολέμπας και Γιώργος Τζαβέλλας δεν έχουν πείσει τον Σάντος με τις εμφανίσεις τους με το εθνόσημο, ωστόσο στα φιλικά η θέση αυτή έπαιζε μεταξύ των δύο. Ο Βύντρα, πιο σταθερός και με πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτήν τη θέση.

Η πρώτη από τις ασπίδες της αμυντικής τετράδας πιθανότατα να είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έχει χάσει πόντους τον τελευταίο καιρό, ενώ οι Παναγιώτης Ταχτσίδης και Ανδρέας Σάμαρης έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν πιο μπροστά από ό,τι σε αυτήν τη θέση.

Οι δύο παίκτες σε αυτήν τη θέση δεν θα αγωνιστούν στην ευθεία, ωστόσο θα επωμιστούν σχεδόν το ίδιο δημιουργικό και ανασταλτικό βάρος. Ο Γιάννης Μανιάτης δεν είναι αναντικατάστατο στέλεχος πλέον, ο Γιώργος Καραγκούνης πάντοτε βάζει υποψηφιότητα για βασικός σε τέτοιες περιστάσεις, οι Σάμαρης και Ταχτσίδης μπορούν να προσφέρουν φρεσκάδα, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ έχει έρθει με φόρα από την Ιταλία και το απέδειξε και στα φιλικά. Για τα στόπερ, επιλέξτε δύο ονόματα.

Στη δεξιά πτέρυγα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μοιάζει αδιαπραγμάτευτος, παρότι ο ανταγωνισμός από Γιάννη Φετφατζίδη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Παναγιώτη Κονέ είναι σοβαρός.

Αντιστοίχως, ο Γιώργος Σαμαράς αριστερά δύσκολα θα χάσει τη θέση του από κάποιον εκ των τριών παικτών, εκτός κι αν παραστεί ανάγκη.

Τέτοια φαίνεται πως είναι η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Σάντος είχε δηλώσει πως δεν παίρνει 3ο φορ διότι διαθέτει και τους Σαλπιγγίδη - Σαμαρά για τη θέση της κορυφής και εάν δεν επιλέξει τον Φάνη Γκέκα ως αντι-Μήτρογλου, τότε θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο στις πτέρυγες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK