Επίσημο: Εκλογές στο τέλος της σεζόν στην Μπαρτσελόνα

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο σύλλογο. Υποψήφιος ο Χουάν Λαπόρτα.

Barcelona vice-president Josep Maria Bartomeu attends a news conference where president Sandro Rosell announced his resignation, at Camp Nou stadium in Barcelona January 23, 2014. Rosell said on Thursday he had resigned in the aftermath of a Spanish court's decision to investigate last year's signing of Brazil forward Neymar. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Barcelona vice-president Josep Maria Bartomeu attends a news conference where president Sandro Rosell announced his resignation, at Camp Nou stadium in Barcelona January 23, 2014. Rosell said on Thursday he had resigned in the aftermath of a Spanish court's decision to investigate last year's signing of Brazil forward Neymar. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Ο προσωρινός πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μπαρτομέου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (7/1) ανακοινώνοντας πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στους "μπλαουγκράνα".

Ο Μπερτομέου, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία μετά την παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ, τόνισε πως ο λόγος που θα διεξαχθούν νωρίτερα του προβλεπόμενου οι εκλογές είναι "για να υπάρξει ηρεμία, μετά τις εντάσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα", φωτογραφίζοντας το επεισόδιο του Λιονέλ Μέσι με τον Λουίς Ενρίκε και την αποπομπή του Άντονι Θουμπιθαρέτα.

"Θέλαμε να ολοκληρώσουμε την θητεία μας, ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και ένταση κι έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε εκλογές", τόνισε ο Μπαρτομέου δικαιολογώντας την απόφασή του.

"Είναι μία απόφαση που πήρα μόνος μου. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όπως πάντα και να σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο για τον σύλλογο. Όταν ξεκινήσει η καμπάνια θα πούμε περισσότερα πράγματα", εξήγησε ο Μπερτομέου ο οποίος υπενθύμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν πριν τις εκλογές, όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι σχέσεις με τη Nike.

Ήδη, ο πρώτος που ακούγεται ως υποψήφιος είναι ο Χουάν Λαπόρτα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει σκοπό να φέρει πίσω στην ομάδα τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως τεχνικό διευθυντή.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως οι περισσότεροι υποψήφιοι στις προεκλογικές περιόδους προτάσσουν τις μεταγραφικές κινήσεις που πρόκειται να κάνουν, αλλά η "Μπάρτσα" έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες περιόδους (Χειμερινή και Καλοκαιρινή περίοδος 2015). Επομένως, έχει ενδιαφέρουν να δούμε τι θα "τάξουν" οι υποψήφιοι στους φίλους της "Μπάρτσα" προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK