Επίσημο: Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι έτοιμο να περάσει σε μία νέα εποχή! Το συμβούλιο της FIFA ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο του Τζάνι Ινφαντίνο και έτσι η τελική φάση του Μουντιάλ θα διεξάγεται από το 2026 με... 48 ομάδες.

Επίσημο: Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες!
© GETTY IMAGES

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο το οραματίστηκε και το πρότεινε και το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το αποφάσισε παμψηφεί μέσω σημερινής ψηφοφορίας στη Ζυρίχη: το Μουντιάλ εισέρχεται σε μία νέα εποχή αφού από το Μουντιάλ του 2026 δεν θα συμμετέχουν πλέον 32 ομάδες όπως γινόταν μέχρι πρότινος (από το 1998 για την ακρίβεια) αλλά... 48!

Η πρόταση του Ινφαντίνο, που είχε δεχτεί αρκετή κριτική αλλά και η οποία είχε βρει υποστηρικτές στα πρόσωπα των Ζοζέ Μουρίνιο και Ντιέγκο Μαραντόνα, πήρε πλέον σάρκα και οστά και έτσι από στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα έχουμε στην τελική φάση 16 ομίλους των τριών ομάδων.

Επίσημο: Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες!

Με το νέο φορμάτ το χρονοδιάγραμμα θα παραμείνει το ίδιο αφού η τελική φάση του Μουντιάλ θα διαρκέσει 32 ημέρες, ωστόσο θα αυξηθούν τα παιχνίδια από 64 σε 80 ενώ θα υπάρχει πλέον ένας ακόμα νοκ-άουτ γύρος, στη φάση των "32'!

Επιπλέον, για τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων που θα λήγουν χωρίς νικητή όλα δείχνουν πως θα οδηγούμαστε στη διαδικασία των πέναλτι χωρίς να μεσολαβεί παράταση!

Υπήρχαν άλλες δύο προτάσεις είτε για τελική φάση με 40 ομάδες και 10 ομίλους των 4 ομάδων είτε για τελικά με 40 ομάδες και 8 ομίλους των 5 ομάδων, όμως προτιμήθηκε το μοντέλο των 48 ομάδων καθώς μόνο σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλίζονταν 16 νοκ-άουτ παιχνίδια στη φάση των "32'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK