Επιστροφή στη δράση

Την πρώτη της προπόνηση μετά από αρκετό καιρό πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου την Δευτέρα το απόγευμα εν όψει του φιλικού αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας. Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με τον Τάκη Φύσσα να φτάνει την τελευταία στιγμή.Αντώνης Νικοπολίδης:"Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".Στέλιος Γιαννακόπουλος: "Μπαίνουμε στα τελευταία δέκα μέτρα". Αποκλείστηκε από την αποστολή ο μέσος της Μπόλτον, ο Γιάννης Αμανατίδης στην θέση του

Επιστροφή στη δράση
Εχοντας πλέον στο ...τσεπάκι της το "εισιτήριο" για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μπήκε και πάλι σε προετοιμασία ενόψει του φιλικού αγώνα της Τετάρτης με το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας. Τη Δευτέρα το πρωί οι διεθνείς μας έκαναν την πρώτη τους συγκέντρωση υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Οτο Ρεχάγκελ.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δηλώσεις έκανε ο άσος της Μπόλτον, Στέλιος Γιαννακόπουλος: "Είναι το πρώτο φιλικό της Εθνικής μετά από καιρό. Μπαίνουμε όχι μόνο στην τελική ευθεία, αλλά στα τελευταία δέκα μέτρα. Είναι μία καλή ευκαιρία, για όλους μας, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Το γεγονός ότι ο κόσμος έχει καιρό να δει την Εθνική, νομίζω ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γεμίσει το γήπεδο".

Ο παίκτης του αγγλικού συλλόγου, δεν θα αγωνιστει στο ματς λόγω τραυματισμού, ωστόσο ενσωματώθηκεαρχικάστην αποστολή της Εθνικής μας, προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος έκρινε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει και έτσι ο Οττο Ρεχάγκελ τον απέκλεισεκαι πήρε στην θέση του τον Γιάννη Αμανατίδ. Ο Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό του League Cup (29 Φεβρουαρίου)λέγοντας: "Στην σύγχρονη ιστορία είναι η πρώτη φορά που η Μπόλτον θα παίξει σε τέτοιο τελικό. Θα κάνω τα πάντα για να αγωνιστώ".

Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 19.00πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των διεθνών μας. Μάλιστα παρών σε αυτή ήταν και ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος έφτασε από την Πορτογαλία λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος. Παρόντες και οι υπόλοιποι διεθνείς που αναμένονταν τη Δευτέρα στην Ελλάδα (Βρύζας, Χαριστέας, Δέλλας). Μάλιστα οαμυντικός της Ρόμαδήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος πρέπει αν έρθει στο γήπεδο και να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Τους καλούμε κοντά μας. Στα τελικά του Euro 2004 θα πάμε για να παίξουμε την μπάλα μας. Οι ομάδες του ομίλου μας, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρωσία, είναι ισοδύναμες, γι αυτό δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια".

*** Ολα τα μέλη της εθνικής ομάδας φόρεσαν σήμερα τη νέα εμφάνιση και φωτογραφήθηκαν ντυμένοι με αυτή.







Την Τρίτη αναμένεται να παραχωρήσει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος των Ανδρών, Ότο Ρεχάγκελ, την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μια μέρα πριν το παιχνίδι με αντίπαλο τη Βουλγαρία.

Η Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας, που φτάνειτην Τρίτη 217/02/2004 στην Ελλάδα, θα προπονηθεί στις 19.00 στο γήπεδο της Καλλιθέας και την Τετάρτη 18/02/2004 στις 10.00 στον Αγιο Κοσμά.

*** Απότην Τρίτηθα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων του φιλικού αγώνα ανάμεσα στις ανδρικές εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Τα εισιτήρια θα διατίθενται στα εκδοτήρια του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από τις 10:00 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ, ενώ η διάθεσή τους θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, από τις 10.00 ως την ώρα έναρξης της αναμέτρησης. ΟΙ τιμές έχουν οριστεί στα 10, 20 και 30 ευρώ.


Χωρίς τον Στίλιαν Πετρόφ θα αγωνιστούν όπως όλα δείχνουν οι Βούλγαροι στην Αθήνα. Ο ποδοσφαιριστής της Σέλτικ που είναι και ο αρχηγός της Εθνικής, τραυματίστηκε στο ματς του Σαββάτου εναντίον της Νταντί Γιουνάιτεντ και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, Πλάμεν Μαρκόφ περιμένει τον Πετρόφ στην Σόφια προκειμένου να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται και στη συνέχεια θα αποφασίσει. Από κει και πέρα, νοκ άουτ για το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ο επιθετικός της Λιλ, Βλάντιμιρ Μάντσεφ ο οποίος είναι τραυματίας.
Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός της Βουλγαρίας σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως το παιχνίδι εναντίον της χώρας μας είναι σημαντικό καθώς θα φανεί η ετοιμότητα της ομάδας του ενόψει του Euro 2004. Θυμίζουμε πως οι γείτονες μας έχουν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Ιταλία, Δανία και Σουηδία

Μεταξύ των παικτών της εθνικής Βουλγαρίας που θα παραταχθούν το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στους Ελληνες διεθνείς, στη φιλική αναμέτρηση του «Απόστολος Νικολαΐδης›, θα είναι κι ένας με σημαντική παρουσία στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Ο λόγος για τον Μίλεν Πέτκοφ της ΑΕΚ, που με δηλώσεις του στο σάιτ της ΕΠΟ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αμφότερα τα συγκροτήματα θα εκπροσωπήσουν επαξίως τα Βαλκάνια στην τελική φάση του Εuro 2004, στην Πορτογαλία.

«Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω για τους στόχους της ομάδας στην Πορτογαλία. Αυτό είναι αρμοδιότητα του προπονητή μου›, λέει ο Πέτκοφ, και συνεχίζει. «Το πόσο καλή ομάδα διαθέτουμε, θα φανεί τον Ιούνιο. Θα έλεγα ότι στον 3ο όμιλο συμμετέχουν τέσσερις ισοδύναμες ομάδες, η Βουλγαρία, η Σουηδία, η Δανία και η Ιταλία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν, αρκεί να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια από την αρχή μέχρι το τέλος. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα. Παρακολούθησα την πορεία της, και η πρόκρισή στην τελική φάση μόνο τυχαία δεν ήταν. Την Ισπανία τη γνωρίζει πολύ καλά, αφού την κέρδισε στη Σαραγόσα, από την Πορτογαλία απέσπασε πρόσφατα ισοπαλία εκτός έδρας παίζοντας μάλιστα για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες, ενώ η Ρωσία δεν έχει την αίγλη και την ομάδα του παρελθόντος. Γιατί λοιπόν να μην τα καταφέρει και στα γήπεδα της Πορτογαλίας; Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όποιος δουλεύει μπορεί και να ελπίζει›.

Οσο για τα προγνωστικά του ως προς τα φαβορί της διοργάνωσης, ο Βούλγαρος μέσος έχει άποψη και την καταθέτει με απόλυτη σαφήνεια: «Η Γαλλία, λογικά, θα επαναλάβει την επιτυχία του 2000. Διαθέτει πολύ καλό σύνολο και σπουδαίους ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Οι υπόλοιπες ομάδες ξεκινούν με πολλά όνειρα, αλλά και από την ίδια αφετηρία›.

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι η δεύτερη φορά που ο άσος της ΑΕΚ θα συμμετάσχει σε μεγάλη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί, το 1998, το Μουντιάλ της Γαλλίας: «Τότε είχαμε στην ομάδα μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Στόιτσκοφ, ο Κωνσταντίνοφ, ο Μπαλάκοφ, ο Μιχάιλοφ, οι οποίοι τέσσερα χρόνια νωρίτερα οδήγησαν τη Βουλγαρία στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σήμερα δεν διαθέτουμε Στόιτσκοφ. Παίκτη με το ταλέντο και τα προσόντα του, δύσκολα θα ξαναβγάλει το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Εχουμε όμως μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη, η οποία φιλοδοξεί να γράψει τη δική της ιστορία›.


News 24/7

24MEDIA NETWORK