ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη Serie A για την Μπάρι

Μετά από οκτώ χρόνια αναμονής η Μπάρι επιστρέφει στη Serie A. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λιβόρνο από την Τριεστίνα και εξασφάλισε άνευ αγώνα την επιστροφή της στα…μεγάλα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Επιστροφή στη Serie A για την Μπάρι

Mιλώντας για το κατόρθωμα της ομάδας του, ο Αντόνιο Κόντε, τόνισε: «Ξεκινήσαμε με στόχο να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες του Σαν Νίκολα και να επανέλθει ο ενθουσιασμός σε μία πόλη απογοητευμένη από τόσες πολλές πικρές σεζόν. Είναι εξαιρετικό συναίσθημα για όλη την πόλη του Μπάρι. Είμαι πολύ χαρούμενος”, τόνισε ο πρώην άσος της Γιουβέντους.

Η Μπάρι βρίσκονταν στην κορυφή της Serie B από τις 28 Φεβρουαρίου και όπως τόνισε ο Κόντε σημαντικός παράγοντας γι’ αυτό ήταν η ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, όταν παίκτες σαν τους Γκουμπέρι, Κουτούζοφ και Λανφαζάνε πήραν τον δρόμο για τον ιταλικό Νότο.

H τελευταία φορά που η Μπάρι ήταν στο Καμπιονάτο χρονολογείται την περίοδο 2000-01, όταν ο Αντόνιο Κασάνο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία. Την ευκαιρία να ακολουθήσει το σύλλογο του ιταλικού Νότου στη Serie A έχει και η Πάρμα, εφ’ όσον επικρατήσει της Πίζα το απόγευμα του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ