Επιστροφή στην Πάτρα μετά το 2003

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Πάτρα για επίσημο αγώνα απέναντι στην Παναχαϊκή για πρώτη φορά μετά το 2003.

Επιστροφή στην Πάτρα μετά το 2003

Η τελευταία επίσημη επίσκεψη της ΑΕΚ στην Πάτρα ήταν στις 11 Μαϊου 2003 και ήταν νικηφόρα. Οι Κώστας Κατσουράνης και Δημήτρης Ναλιτζής με δύο γκολ μετά από ασίστ των Σωτήρη Κωνσταντινίδη και Βασίλη Τσιάρτα αντίστοιχα, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς με 2-0, κλείνοντας έτσι τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα. Στο συγκεκριμένο ματς στην Πάτρα η «Ένωση» ολοκλήρωνε την αγωνιστική της δραστηριότητα για την περίοδο 2002-03, η οποία συνοδεύτηκε από την αήττητη πορεία στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα και η βελγική Γκενγκ. Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στον τελευταίο επίσημό της αγώνα απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο αποτελούνταν από τους Χιώτη, Μπορμπόκη, Κρέικ, Ράιτ, Καψή, Μαλαδένη, Σεντένο, Κατσουράνη, Γεωργάτο, Κωνσταντινίδη, Ναλιτζή, ενώ σαν αλλαγές πέρασαν οι Τσιάρτας, Ίβιτς και ο Γεωργέας.

Γεωργέας και Μπορμπόκης

Από τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη σημερινή αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Παναχαϊκή, στην τελευταία επίσημη επίσκεψη της «Ένωσης» στην πόλη της Πάτρας για να αντιμετωπίσει την ίδια αντίπαλο βρίσκονταν μόλις δύο. Ο Νίκος Γεωργέας είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε πάρει χρόνο συμμετοχής τον Μάιο του 2003, ενώ ο τότε συμπαίκτης του και σημερινός βοηθός του Τραϊανού Δέλλα, Βασίλης Μπορμπόκης είχε αγωνιστεί επίσης. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο τότε προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος είναι ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής του Συλλόγου, ωστόσο δεν συμμετέχει στην αποστολή καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος του ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση.

Βέβαια, τα χρόνια περνάνε, τα πρόσωπα αλλάζουν και είναι απολύτως φυσιολογικό -δεδομένου ότι έχει περάσει χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τη δεκαετία- η ΑΕΚ του τότε να μην έχει καμία σχέση με την «Ένωση» του σήμερα. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ο χαρακτήρας της ομάδας, η οποία είναι καταδικασμένη από το DNA της να κυνηγά πάντα και μόνο τη νίκη θεωρώντας αποτυχία κάθε άλλο πιθανό αποτέλεσμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK