Επιτέλους νίκη

Επιτέλους νίκη
Την πρώτη του νίκη στον δεύτερο γύρο πήρε ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλεφειας επικρατώντας του Περιστερίου στο κλειστό της Καισαριανής με 86-84. Μάλιστα η τελευταία επικράτηση των "κυανόλευκων" ήταν και πάλι επί του Περιστερίου αλλά στον πρώτο γύρο. Λυτρωτής για τους γηπεδούχους ήταν ένας πρώην παίκτης του Αργυρη Πεδουλάκη, ο Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος με τρίποντο στο τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ ελπιδοφόρο για την ομάδα των δυτικών προαστείων, καθώς πήραν γρήγορα το προβάδισμα. Ομως η κακή παρουσία του Πιτ Μάικλ στην επίθεση έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη να μειώσουν και να περάσουν μπροστά με το τέλος του δεκαλέπτου ( 25-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν υπόθεση τωνγηπεδούχων. Με σερί 7-0 έφεραν τη διαφορά στους 10 ( 32-22), καθώς Τράινα και Ζούζα κέρδιζαν όλες της μάχες μέσα και έξω από το καλάθι. Ετσι παρά το γεγονός ότι το Περιστέρι βελτιώθηκε, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 46-38.

Το πάρτι των παικτών του Ζευγώλη συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Η διαφορά δεν έλεγε να πέσει και ο Ιωνικός βρισκόταν αγκαλιά με την πρώτη του νίκη στο δεύτερο γύρο. Ομως η άμυνα που εμπνεύστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης πάνω στους Τράινα και Ζούζα άλλαξε την ροή του αγώνα.

Στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε ήδη πέσει στους πέντε (64-59), ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη το Περιστέρι πέρασε μπροστά με 72-71. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια κάτοχο με τους φιλοξενούμενους να κρατάν τη νίκη στα χέρια τους. Ομως δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Περικλής Δορκοφίκης με τρίποντο πρόσφερε νίκη ελπίδας στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 46-38, 64-59, 86-84

News 24/7

24MEDIA NETWORK