Επίθεση Φέργκιουσον σε Τσέλσι
Η νέα σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμα, ωστόσο ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον άρχισε τα mind games εναντίον της περσινής βασικής αντιπάλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι.
Λουίζ Φελίπε Σκολάρι στον πάγκο, τονίζοντας ότι η αυξημένη ηλικία αρκετών ποδοσφαιριστών της δεν θα επιτρέψουν να πιάσει την απόδοση που είχε επί εποχής
Ζοζέ Μουρίνιο.
“Ο Μουρίνιο κέρδισε δύο σερί πρωταθλήματα και μας κέρδισε στον τελικό του κυπέλλου, οπότε δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί πραγματικά να βελτιώσει αυτό το ρεκόρ. Θα πρέπει να ξεπεράσουν κατά πολύ την απόδοση που είχαν με επί Μουρίνιο για να μας ανησυχήσουν. Ο Σκολάρι είναι τυχερός αφού η Τσέλσι έχει μεγάλη εμπειρία και αυτό ήταν το στοιχείο που με απασχολούσε την περσινή σεζόν, αλλά δεν ξέρω πόσο μακριά πρέπει να πάει αυτή η ομάδα”.
“Είναι δύσκολο να δεις εάν θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση με μία ομάδα που είναι πραγματικά πολύ έμπειρη. Κορυφή ίσως να μην είναι η κατάλληλη λέξη, αλλά πως μπορεί να ξεπεράσει αυτά που έχει κάνει μέχρι στιγμής; Οταν βλέπεις τις ηλικίες στην Τσέλσι έχεις, εκτός από τους Σαλομόν Καλού και Τζον Ομπι Μίκελ, μία έμπειρη ομάδα. Δεν λέω απαραίτητα ότι είναι γηρασμένη, επειδή με τις σύγχρονες προπονητικές μεθόδους πρέπει να παίζεις στα τριάντα σου. Αυτό που λέω είναι ότι δεν βλέπω εξαιρετική πρόοδο σε μία ομάδα που είναι στα τριάντα της”.
Εν συνεχεία, ο Φέργκιουσον αναφέρθηκε στον Βραζιλιάνο ομόλογό του, τον οποίο έχει συναντήσει μόλις μια φορά στο παρελθόν: “Δεν γνωρίζω τον Σκολάρι. Παίξαμε εναντίον του όταν κερδίσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 1990 και έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες. Αλλά είναι έμπειρος, έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει εργαστεί στην Πορτογαλία, πράγμα που είναι υπέρ του”.