Επιβεβαίωσε την πρώτη μεταγραφή και ζήτησε ψυχή ο Μαρτίνς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι και επισήμως προπονητής του Ολυμπιακού, "αποκαλύπτοντας" μάλιστα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου την “παρθενική” μεταγραφή των “ερυθρόλευκων” ενόψει καλοκαιριού και ζητώντας... ψυχή

Επιβεβαίωσε την πρώτη μεταγραφή και ζήτησε ψυχή ο Μαρτίνς!

Εποχή Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και επίσημα, με τον Πορτογάλο προπονητή να δείχνει... διαβασμένος και έτοιμος να οδηγήσει τους “ερυθρόλευκους” ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εν μέσω των δηλώσεών του μάλιστα, επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι το “κανόνι” της Football League, Δημήτρης Μάνος θα βρεθεί στο πλευρό του για να τον “τσεκάρει”, όπως κι άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας για μια ομάδα, σύμφωνα με τον ίδιο: " Ποιότητα, ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, τότε θα πρέπει να παίζουμε με την ψυχή μας".

Πότε ήταν η πρώτη επαφή με την ομάδα και αν περίμενε ότι θα γίνουν τόσες αλλαγές στο ρόστερ: " Η πρώτη επαφή έγινε πριν ένα χρόνο. Είχα συναντηθεί με τον κ. Καρεμπέ. Να κοιτάξουμε να μην κάνουμε τόσες ριζικές αλλαγές. Να γίνουν αυτές που χρειάζονται σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση για να κάνουμε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Έχει ποιότητα η ομάδα και πάντα χρειάζονται αλλαγές έπειτα από μια αποτυχία".

Για το αν μίλησε με άλλους συμπατριώτες του προπονητές: " Δεν είχα καμία συζήτηση με κανέναν προπονητή. Έκανα δική μου εκτίμηση του παρόντος. Εκείνοι θα μιλούσαν για άλλες εποχές, όταν η ομάδα είχε άλλους παίκτες".

Για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού της: " Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν από μένα. Φέτος χάθηκε η φιλοσοφία μας. Να έχουμε ψυχή, δύναμη και συγκέντρωση στα παιχνίδια. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά του χρόνου. Αλλά θέλουμε να βρούμε τι είναι αυτό που ζητάνε. Ξέρω τι περιμένουν όλοι και το πώς θα παρουσιάσω την ομάδα".

Στον τομέα της τακτικής τι θα επιδιώξει να αλλάξει: " Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα. Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι θα παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Να δουλέψουμε σκληρά και να δείχνουμε αυτά που θα δουλεύουμε. Σωστή προετοιμασία και ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από εμάς ο κόσμος".

Για το ρόστερ της ομάδας, τις ακαδημίες και το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει τα νέα παιδιά: " Το ρόστερ που θα έχουμε, είναι μια συζήτηση που θα παρθεί με την διοίκηση. Είμαστε σε διαδικασία για να μαθαίνω την ακαδημία και τους νέους. Οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης, Σάλιακας και Μάνος θα έρθουν και θα τους δούμε. Θα παρατηρούμε και άλλους νέους παίκτες".

Για το αν τον αγχώνει ο πρωταθλητισμός, επειδή δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα στις ομάδες που δούλεψε: " Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος. Ήρθα και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Ήρθα για να νικήσω. Γνωρίζω ότι η ομάδα προέρχεται από μια περίεργη σεζόν, ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρωταθλητές. Θέλω οι παίκτες να τα δώσουν όλα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο μας. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στην ακαδημία για παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε καλά αποτελέσματα και ωραίο θέαμα".

Για το σύστημα που θα χρησιμοποιεί στα παιχνίδια: " Δεν έχει τόση σημασία, αυτό θα εξαρτηθεί από τις προπονήσεις. Είναι πιο σημαντικό να διαλέξουμε παίκτες οι οποίοι εκτός από ποιότητα θα έχουν και φιλοδοξία. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλά, ανεξάρτητα από το σύστημα".

Για το τι μήνυμα στέλνει στον κόσμο: " Θα το επαναλάβω ότι ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Θέλω να αλλάξω την ταυτότητά μας, να βρούμε τη χαμένη ταυτότητά μας και να έχουμε πνεύμα νικητή. Έχουμε ανάγκη την στήριξη του κόσμου, να μας βοηθάει, διότι η χρονιά θα είναι δύσκολη".

Για την πειθαρχία και το πόσο σημαντική είναι: " Είναι πολύ σημαντική η πειθαρχία. Θα μας απασχολήσει αρκετά. Θα έχουμε παίκτες που θα εκπροσωπούν το μέγεθος του συλλόγου μέσα και έξω από το γήπεδο. Παίκτες που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την ταυτότητά μας. Συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται, θα κάνουμε αυτά που πρέπει άμεσα, ώστε λύνονται τα θέματα".

Για το Europa League και την καλοκαιρινή προετοιμασία: " Όλα πρέπει να συνδυαστούν. Σε λίγες εβδομάδες δίνουμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όμως, επειδή θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, θα πρέπει να κάνουμε μια προετοιμασία που θα βοηθάει την εκπλήρωση και των δυο στόχων".

Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών και για τα μετεγγραφικά: " Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK