ΕΠΟ: Έτσι φτάσαμε στην επιλογή της ΚΕΔ

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρεται στο παρασκήνιο για τον αντί-Βασάρα και βγάζει στην σέντρα τον Δημήτρη Σαραϊδάρη.

ΕΠΟ: Έτσι φτάσαμε στην επιλογή της ΚΕΔ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις επαφές που έγιναν μέχρι να αποφασιστεί να αναλάβει η ίδια η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ρόλο επιδιαιτητή στην επιτροπή ορισμού στην θέση του Κύρου βασάρα αναφέρεται η ΕΠΟ με ανακοίνωση της.

Η ομοσπονδία βγάζει στην σέντρα τον εκπρόσωπο της Super League Δημήτρη Σαραϊδάρη υποστηρίζοντας ότι την Πέμπτη 6/10 συμφώνησε με τον Δημήτρη Γκρούτση στο όνομα του Δημήτρη Καλύβα κάτι που επιβεβαίωσε και ο τελευταίος με δηλώσεις σε ιστοσελίδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΠΟ, το πρωί της Παρασκευής λίγο πριν από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο πρώην διεθνής βοηθός άλλαξε στάση και ζήτησε να μην τοποθετηθεί κανείς σε ρόλο επιδιαιτητή, βρίσκοντας σύμφωνο τον πρόεδρο της Super League Γ. Στράτο. Ο τελευταίος τελικά πρότεινε την ΚΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τη στιγμή που έλαβε την άδεια από την UEFA να εφαρμόσει το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο στο ορισμό αξιωματούχων της Α’ κατηγορίας (Super League) υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις την εφαρμογή του. Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται, δεν συμβαίνει το ίδιο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ας δούμε όμως πως φτάσαμε στην σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:

Στο πλαίσιο της επιλογής του επιδιαιτητή που προβλέπει το ισπανικό μοντέλο, ο Πρόεδρός της ΚΕΔ/ ΕΠΟ κ. Καραβασίλης κάλεσε την Πέμπτη 7/10 τα δύο μέλη της υποεπιτροπής ορισμού αξιωματούχων διαιτησίας της 1ης κατηγορίας κυρίους Γκρούτση και Σαραϊδάρη στα γραφεία της Ε.Π.Ο.

Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την πορεία των μέχρι τώρα ορισμών και να δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν την διαδικασία που προβλέπεται για τη συμπλήρωση του τρίτου μέλους, με κοινή τους πρόταση. Διαπιστώθηκε δε, βάσει των πρακτικών της, ότι οι ισχυρισμοί, περί δήθεν διαφωνίας ή αλλαγών ορισμών διαιτητών και βοηθών, που τα ονόματά τους είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι τελείως αβάσιμοι.

Στη συνέχεια τα μέλη της υποεπιτροπής, αφού αντάλλαξαν απόψεις κατέληξαν στην επιλογή του κ. Δημήτρη Καλύβα. Μάλιστα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, στην οποία σε ανοιχτή ακρόαση αποδέχθηκε να αναλάβει καθήκοντα επιδιαιτητή μέχρι την 30η Οκτωβρίου, το οποίο άλλωστε επιβεβαιώνεται από σημερινές του δηλώσεις. Συνεπώς, οι κ. Γκρούτσης και Σαραϊδάρης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΚΕΔ για την επιλογή του κ. Καλύβα και ότι ο ίδιος αποδέχεται να αναλάβει αυτή τη θέση.

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 7/10) ο κ. Σαραϊδάρης αφού έλαβε με fax από την ΚΕΔ/ΕΠΟ την απόφαση του ορισμού του κ. Καλύβα ως επιδιαιτητή, προκειμένου να την υπογράψει και να ολοκληρωθεί τυπικά, επικοινώνησε με τον κ. Γκρούτση ζητώντας να μην τοποθετηθεί κανείς επιδιαιτητής, κάτι το οποίο αντίκειται βεβαίως στο ισπανικό μοντέλο.

Ο κ. Γκρούτσης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Καραβασίλη, τον πρόεδρο της Super League κ. Στράτο και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τζανόπουλο, οι οποίοι βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΠΟ για την επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Στράτος, ενώ αρχικά ταυτίστηκε με την πρόταση Σαραϊδάρη για την κατάργηση του επιδιαιτητή και ουσιαστικά του ισπανικού μοντέλου, εν συνεχεία αντιπρότεινε την τοποθέτηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ στη θέση του επιδιαιτητή. Συμφωνήθηκε λοιπόν από τους παρισταμένους να τεθεί αυτή η πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπως και έγινε".

Και καταλήγει η ΕΠΟ:

"Όσα λοιπόν αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, από εκεί και πέρα δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία περιγράφονται παραπάνω, είτε επειδή δεν ερωτώνται οι συμμετέχοντες, είτε επειδή αυτά που λένε δεν δημιουργούν εντυπωσιακούς τίτλους.

Η στάση της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρη για την εφαρμογή του μοντέλου, στο οποίο έχει συμφωνήσει. Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά και αφορούν στη στάση άλλων εμπλεκομένων, που οδηγούν σε αναβολές, υπαναχωρήσεις και εντάσεις. Σχετικά με την επιλογή του επιδιαιτητή γινόμαστε για δεύτερη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Μόνο που οι Έλληνες φίλαθλοι δεν θέλουν να δουν έργο, αλλά ποδόσφαιρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK