ΕΠΟ: "Η ΠΔΕ λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας"

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή την απόρριψη απ' το Πρωτοδικείο Αθηνών της προσφυγής του Ανδρέα Μαλάτου, τονίζοντας πως θα συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της προκειμένου να επανέλθει σε απόλυτη διαφάνεια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΕΠΟ: "Η ΠΔΕ λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του καθηγητή Αθλητικού Δικαίου Ανδρέα Μαλάτου κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως η Διοικούσα Επιτροπή παραμένει στην θέση της τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου που θα γίνει η κύρια αγωγή της υπόθεσης. Μέχρι τότε λοιπόν, δεν υπάρχει κίνδυνος παρέμβασης της FIFA για Grexit.

Με αφορμή την απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, η Επιτροπή Εξομάλυνσης εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της προκειμένου να επανέλθει σε απόλυτη διαφάνεια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Η Ελληνική Δικαιοσύνη απέκρουσε σήμερα μία απροσχημάτιστη απόπειρα να ματαιωθεί η εξυγιαντική προσπάθεια της FIFA και επιβεβαιώνει ήδη τη νομιμότητα του διορισμού και των πράξεων της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία ορίστηκε από την FIFA, με συγκεκριμένη αποστολή και αντικείμενο.

Η ΠΔΕ λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας, εντός των καταστατικών επιταγών της ΕΠΟ και της FIFA και θα προχωρήσει το έργο της με προσήλωση στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας: διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και απόλυτο σεβασμό στο κορυφαίο άθλημα του πλανήτη.

Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της νομιμότητας και του έργου της θα αντιμετωπίζεται πάντα με την ίδια αποφασιστικότητα και με την απόλυτη στήριξη όλου του υγιούς ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας.

Καλό είναι να αρχίσουν να συνειδητοποιούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο άθλημα, ότι η ΠΔΕ έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εκπληρώσει την εντολή της εντός του πλαισίου διορισμού της, με στόχο το ελληνικό ποδόσφαιρο να επανέλθει σε απόλυτη διαφάνεια, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και ακεραιότητα θεσμών και προσώπων, πριν την προκήρυξη δημοκρατικών εκλογών".​

24MEDIA NETWORK