Εποχή Κινέζων στη Μίλαν

Το deal επιτέλους έγινε. Μετά από μήνες αναμονής, η Μίλαν περνάει στα χέρια του Κινέζου Λι Γιόνγκχονγκ με τον Μπερλουσκόνι να αφήνει την ομάδα της καρδιάς του μετά από 31 χρόνια.

Εποχή Κινέζων στη Μίλαν

Ο Μπερλουσκόνι φεύγει, ο Λι Γιόνκχονγκ έρχεται. Οι "ροσονέρι" περνάνε σε νέα εποχή, αφού αυτό που ακουγόταν εδώ και αρκετούς μήνες, για ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών, την Πέμπτη (13/4) πήρε σάρκα και οστά.

Η Fininvest, εταιρεία του Μπερλουσκόνι που κατείχε και το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας, παρέδωσε το 99.93% των μετοχών στην Rossoneri Sport Investment Lux για 740 εκατομμύρια ευρώ.

"Η Fininvest ολοκλήρωσε την πώληση στη Rossoneri Sport Investment Lux, το 99.3% των μετοχών που κατείχε στη Μίλαν. Η σημερινή συνάντηση και τα αποτελέσματα δίνουν ισχύ στη συμφωνία που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου του 2016 ανάμεσα στους εκπρόσωπους των δύο πλευρών και επικαιροποιήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2017.

Την Παρασκευή 14 Απρίλη στη γενική συνέλευση των μετόχων θα ψηφιστεί, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση του νέου συμβουλίου της εταιρίας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αυτές που ανακοινώθηκαν με τη συνολική αξιολόγηση να ανέρχεται στα 740.000.000 ευρώ, μαζί με την ανάληψη χρέους το οποίο εκτιμήθηκε στα 220.000.000 ευρώ", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μίλαν το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.