Equipe, η κορυφαία εφημερίδα στην καλύτερη ΧΙ του Μουντιάλ 2022 συμπεριέλαβε μόνο έναν Γάλλο

Η Equipe είναι φημισμένη για τις αυστηρές της βαθμολογίες. Στην κορυφαία 11άδα του πλανήτη από Γαλλία έβαλε μόνο Εμπαπέ.

France's Kylian Mbappe holds the Golden Boot award for top goalscorer of the tournament after the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec. 18, 2022. Argentina won 4-2 in a penalty shootout after the match ended tied 3-3. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με το Χρυσό Παπούτσι του Μουντιάλ 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η γαλλική εφημερίδα Equipe φημίζεται για τα κορυφαία πρωτοσέλιδά της και για τις βαθμολογίες της. Εάν δώσει σε παίκτη το δεκάρι μετά από ματς είναι σαν ο εμπλεκόμενος να έχει πάρει Χρυσή Μπάλα. Τόσο σπάνιο και δύσκολο. Δέκα στον τελικό του Μουντιάλ 2022 δεν πήρε κανείς. Ούτε καν ο Κιλιάν Εμπαπέ με το χατ-τρικ του.

Οι Γάλλοι είναι τόσο αυστηροί στις επιλογές τους που και στην κορυφαία ενδεκάδα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο συμπεριέλαβαν μόνο τον Εμπαπέ και κανέναν άλλο συμπατριώτη τους. Κανέναν! Οι επιλογές τους είχαν Κροάτες, Μαροκινούς, Αργεντινούς, έναν Άγγλο και τον Εμπαπέ.

Συγκεκριμένα, σε σύστημα 4-3-3, τερματοφύλακα επιλέχθηκε ο Λιβάκοβιτς (Κροατία), Χακίμι δεξί μπακ (Μαρόκο), Σάις (Μαρόκο) και Γκβάρντιολ (Κροατία) τα δύο στόπερ, αριστερά στην άμυνα ο Ακούνια (Αργεντινή).

Στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Φερνάντες (Αργεντινή), Άμραμπατ (Μαρόκο), Μόντριτς (Κροατία). Οι τρεις της επίθεσης από δεξιά: Σάκα (Αγγλία), Μέσι (Αργεντινή), Εμπαπέ (Γαλλία). Ο τελευταίος, μάλιστα, που πήρε και το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης είχε την υψηλότερη βαθμολογία: 7,17 μονάδες από την Equipe.

Διαβάστε περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Η ώρα της στέψης

Λιονέλ Μέσι: Η συγκλονιστική φωτογραφία με την οικογένεια του μετά τη στέψη

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική φωτογραφία! Ο Μέσι στη στιγμή της απόλυτης λύτρωσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK