Eredivisie: Με οδηγό τον Αναστασίου ο Αγιαξ

Eredivisie: Με οδηγό τον Αναστασίου ο Αγιαξ
Με τον Γιάννη Αναστασίου να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αγιαξ, ο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος πέρασαν νικηφόρα και από την έδρα της Φόλενταμ επικρατώντας με 2-0. Ο Ελληνας επιθετικός σκόραρε μόλις στο 12ο λεπτό ανοίγοντας το δρόμο του "Αίαντα", ενώ το σκορ έκλεισε με πέναλτι στο 88' ο Τσέχος Γκάλασεκ.

Νέα γκέλα για την Φέγενορντ, η οποία τελευταία παραπαίει. Η ομάδα του Ρότερνταμ αν και προηγήθηκε 2-1 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε την ψυχολουσία από την Ντε Χάαγκ επτά λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης μένοντας πλέον στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Νίκες σωτηρίας για Ναϊμέγκεν και Βααλβάικ, οι οποίες επικράτησαν εύκολα των Ουτρέχτη και Τσβόλε με 4-0 και 2-0 αντίστοιχα

Το Σάββατο, χρειάστηκε να φθάσει το τελευταίο λεπτό για να φθάσει στην λύτρωση η Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Γκους Χίντινγκ έμεινε στο κόλπο του τίτλου, επικρατώντας με 1-0 της Τβέντε, η οποία λίγο έλειψε να φθάσει στην πρώτη φετινή της εκτός έδρας ισοπαλία. Χρυσός σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ματέγια Κέζμαν, ο οποίος λύτρωσε τους φίλους της ομάδας του που βεέθηκαν στο "Φίλιπς Στάντιον".

Ακόμα πιο βαθιά βυθίστηκε η Φιτέσε η οποία ηττήθηκε στην έδρα της με 1-2 από την Ρούζενταλ και πλέον η πρώην ομάδα του Νίκου Μαχλά βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό. Αντιθέτως η Ρόντα, από την οποία μετακόμισε στον Αγιαξ ο Αναστασίου, συνεχίζει να πραγματοποιεί αρκετά καλή πορεία και έφυγε με έναν βαθμό από την έδρα της Μπρέντα. Ευρωπαϊκό βήμα για την Βίλεμ, η οποία προχώρησε με ισοπαλία στην έδρα της Χέρενφεϊν και έφθασε αισίως τις έξι εκτός έδρας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου

Μπρέντα-Ρόντα 0-0
Αϊντχόφεν-Τβέντε 1-0 (90' Κέζμαν)
Χέρενβεν-Βίλεμ 1-1 (18' Σέιπ - 89' Καλούβε)
Φίτεσε-Ρούζενταλ 1-2 (80' πεν. Ρινκ - 44' Ντε Γκράαφ, 67' Χεσπ)


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Ντεν Χάαγκ-Φέγενορντ 2-2 (19' Καστελέν, 83' Φαν Ντερ Γκουν - 37' Φαν Πέρσι, 45' Μπουφέλ)
Φόλενταμ-Αγιαξ 0-2 (12' Αναστασίου, 88' Γκάλασεκ)
Βάαλβαικ-Τσβόλε 2-0 (20' Μπουλαρούζ, 30' Μόλεκ))
Ναϊμέγκεν-Ουτρέχτη 4-0 (13',71' Νιέτζιελαν 32' Σιμρ, 63' Φαν Ντερ Ντόλεν)





Η βαθμολογία της Ολλανδίας








News 24/7

24MEDIA NETWORK