Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2

Με τον Μάικλ Ολαϊτάν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο, ο Εργοτέλης έσωσε στο τέλος την παρτίδα κόντρα στον Πανιώνιο (2-2). Ντεμπούτο για τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο των Κρητικών που δεν συνδυάστηκε με νίκη.

Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Λόγω προβλημάτων στη σκεπή του Παγκρήτιου εξαιτίας της κακοκαιρίας, ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο για την 18η αγωνιστικής της Super League διεξήχθη στο "Γεντί Κουλέ". Ο Γιάννης Ματζουράκης στο ντεμπούτο του, είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ με το "καλημέρα". Από γύρισμα του Φούντα από τα αριστερά στο 5ο λεπτό, ο Τζανακάκης μπήκε στην πορεία της μπάλας προσπαθώντας να διώξει και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Σαράνοφ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φούντας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Πανιωνίου, όταν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Σαράνοφ να πέφτει εντυπωσιακά και να διώχνει. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα "ανοίξει" και θα δούμε ωραίο θέαμα, ο Εργοτέλης έδειχνε ανήμπορος να βρει απάντηση απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 29' για να καταγραφεί η νέα μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, που τελικά κατέληξε σε γκολ. Μετά από τραγικό κοντρόλ του Τζανακάκη, ο Φούντας καταφέρνει να κλέψει την μπάλα, και να πλασάρει σωστά τον Σαράνοφ γράφοντας το 0-2. Στο 36' ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ουλά από τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή. Ο Γάλλος ανέλαβε και την εκτέλεση και κατάφερε να μειώσει σε 1-2 λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιάννης Ματζουράκης πέρασε στο γήπεδο τον Μάικλ Ολαϊτάν στη θέση του Γκέντσογλου, κάνοντας ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Έπρεπε να φτάσουμε στο 63' για να δούμε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, όταν ο Ολαϊτάν έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Ο ρυθμός στο ματς συνέχιζε να είναι αργός. Ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε αρκετά, θέλοντας προφανώς να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Στο 74' μετά από "γλυκιά" σέντρα του Ουλά, ο Ολαϊτάν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ ένα χρόνο μετά την περιπέτεια υγείας που τον ταλαιπώρησε. Στο τελευταίο τέταρτο οι Κρητικοί πίεσαν για το τέρμα που θα τους έδινε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει το 2-2.

MVP

O τίτλος θα πήγαινε στον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, συμμετέχοντας και στα δύο γκολ του Πανιωνίου. Ωστόσο, το τέρμα που πέτυχε ο Μάικλ Ολαϊτάν στο 74' γράφοντας το τελικό 1-1 δίνει τον τίτλο του πολυτιμότερου στον επιθετικό του Εργοτέλη. Αυτό ήταν άλλωστε το πρώτο τέρμα του νεαρού Νιγηριανού στο πρωτάθλημα μετά από ακριβώς 1 χρόνο (15 Φεβρουαρίου 2014: Ολυμπιακός - Πλατανιάς 4-2 το προηγούμενο).

Αδύναμος Κρίκος

Πολλά τα λάθη του Τζανακάκη στο πρώτο μέρος. Στο 5' πετυχαίνει το αυτογκόλ βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο, ενώ στο 29' κάνει τραγικό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Φούντας να κλέψει την μπάλα και να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Σχόλιο

Ο μόνος νικητής της αναμέτρησης είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, επέστρεψε και σίγουρα το γκολ που πέτυχε θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψει στα παλιά του στάνταρ. Ωστόσο, ο Ματζουράκης σίγουρα δεν θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την ισοπαλία, καθώς η ομάδα του παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει δύσκολες αναμετρήσεις στη συνέχεια. Απογοητευμένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο Πανιώνιος από την έκβαση του ματς από την στιγμή μάλιστα που προηγήθηκε και με 0-2.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Τζανακάκης (85' Σολάρι), Λουβιόν, Γκορκς, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου (46' Ολαϊτάν), Μπόε-Καν, Καλέ (66' Χαλκιαδάκης), Γιουσούφ, Ουλά, Τζίλας.

Πανιώνιος:Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας (70' Κολοβός), Μπουμάλ (90+3' Γκέζος), Αργυρόπουλος, Μπακασέτας (77' Ιμπαγάσα), Γιάννου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK