Ερικσον: Μόνο η στήριξη των παικτών του έμεινε

Ερικσον: Μόνο η στήριξη των παικτών του έμεινε
Η ήττα της Αγγλίας από τη Β.Ιρλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δημοσιογράφοι, φίλαθλοι ακόμα και πρόεδροι ομάδων κατηγόρησαν ευθέως τον Σβεν Γκόραν Ερικσον και ζήτησαν από την ομοσπονδία την αντικατάστασή του.

Ο ίδιος ο Σουηδός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει εύκολα το έργο του -όποιο κι αν είναι αυτό- και με δηλώσεις του στην εφημερίδα "London Evening Standard" δήλωσε πως έχει την απόλυτη στήριξη των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι οι μόνοι που βρίσκονται δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

"Οταν παίζεις άσχημα και χάνεις, όπως έγινε με εμάς στο Μπέλφαστ, ξαφνικά όλοι λένε πως τα πάντα γίνονται λάθος. Ολοι διαπιστώνουν πρόβλημα στην τακτική, πρόβλημα στους παίκτες, πρόβλημα στο κλίμα στα αποδυτήρια, πρόβλημα στις σχέσεις μου με τους ποδοσφαιριστές" , τονίζει χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής των "λιονταριών".

"Εμένα μου αρέσει το 4-4-2. Το ίδιο και στους παίκτες. Στο Μπέλφαστ όμως παίξαμε 4-5-1 γιατί κάποιοιδεν ήταν έτοιμοι 100%. Το θέμα δεν είναι η τακτική. Το θέμα είναι ότι δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Τώρα, όμως, όλα είναι ιστορία. Ολα ανήκουν στο παρελθόν" , ήταν τα λόγια του Ερικσον αναφορικά με το σύστημα της ομάδας και την κριτική που δέχεται. "Αυτό που βλέπω είναι πως κάποιοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν με τη Β.Ιρλανδία, τρεις εβδομάδες αργότερα παίζουν πολύ καλύτερα με τις ομάδες τους και έχουν βελτιωθεί" , συμπλήρωσε.

Ο τεχνικός της Αγγλίας αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίες -όπως αναφέρει ο Τύπος- έχουν χαλάσει μετά την τελευταία ήττα: "Οι παίκτες μου έχουν εμπιστοσύνη. Είναι δίπλα μου. Πολλοί λένε πως ο Μπέκαμ έχει ειδική μεταχείριση. Απλώς με τον Μπέκαμ μιλάω περισσότερο γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας. Του συμπεριφέρομαι όπως συμπεριφέρομαι και στους άλλους παίκτες" .

Τέλος, ο Σουηδός τεχνικός έδειξε αισιόδοξος για την πρόκριση της Αγγλίας στην τελική φάση του Μουντιάλ, αφού όλα εξαρτώνται από αυτούς. "Με δύο νίκες κόντρα σε Αυστρία και Πολωνία εξασφαλίζουμε το εισιτήριο για τη Γερμανία. Προσωπικά, ανυπομονώ να έρθουν αυτά τα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι όλα εξαρτώνται από εμάς και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια άλλων" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK